Vedat Muriqi için ne dediler?

Güncelleme Tarihi:

Vedat Muriqi için ne dediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2019 08:00

Fenerbahçe'nin yeni forveti Vedat Muriqi'yi, Hürriyet yazarları Rüştü Reçber, Hakan Ünsal ve Güntekin Onay değerlendirdi.

Haberin Devamı

RÜŞTÜ REÇBER - iDEAL BiR SANTRFOR

VEDAT Muriqi gol yollarındaki üstün becerisinin yanında bir santrforda bulunması gereken birçok özelliğe sahip. Dar alanda çabukluğu, hava toplarına hakimiyeti ve takım arkadaşlarını oyuna sokma becerisi Muriqi’nin en başta gelen olumlu özellikleri. Muriqi’den iyi verim almanın birinci yolu, onu mümkün olduğu kadar çok topla buluşturmaktan geçiyor. Fenerbahçe’nin oyun planının bu yönde olması lazım.

HAKAN ÜNSAL - F.BAHÇE’NiN iHTiYACI VARDI

İŞİN içinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin olması Muriqi’nin gerçek değerinin üzerinde bir rakama transfer olmasını sağladı. Bu işte kazanan, Rizespor oldu. Fenerbahçe’nin Muriqi’ye Galatasaray’dan daha çok ihtiyacı vardı. Muriqi, fiziğini iyi kullanıyor, top saklama özelliği var ve iyi şut atıyor. Fakat bu tür oyuncular çevresindekiler iyi olursa iyi oynar. Fenerbahçe’nin takım organizasyonu bu bakımdan halen sıkıntılı.

Haberin Devamı

GÜNTEKİN ONAY - GENÇ VE HIZLI GELiŞiYOR

VEDAT Muriqi, henüz 25 yaşında ve hızlı bir şekilde gelişme kaydetti. Çok güçlü. Sol ayağı çok iyi. Sırtı dönük oynamayı biliyor. Yüksek toplarda etkili. Savunma arkasına koşu özelliği var. Karakterli ve iş ahlakı yüksek bir futbolcu. Olumlu özelliklerine karşın teknik kalitesi 1’inci sınıf değil. Boyuna göre hareketli ancak atletik değil. Çabukluk ve sürat konusunda eksikleri var. Dönemsel devamlılık sorunları yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!