Trabzon’un aklı kupada

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’un aklı kupada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 07:00

Futbolcuların tüm konsantrasyonu hafta içi oynanacak karşılaşmadaydı.

Haberin Devamı

Uzun süredir beklediği ve sonunda kavuştuğu şampiyonluğu bir haftadır hız kesmeden kutlayan Trabzonspor, sahadaki ve tribündeki Hataysporluların alkışları arasında çıktı sahaya. Karnesini takdirnameyle alan çalışkan öğrencinin rahatlığı oyununa yansımıştı. Belki de Trabzonsporlu futbolcuların tüm konsantrasyonları hafta içinde oynayacakları kupa maçının rövanşındaydı.

HATAY iYi BAŞLADI AMA

Sebep ne olursa olsun ilk yarıda daha etkili olan taraf, altı haftadır galibiyet yüzü görmemesine rağmen bu sezon kendi evinde her zaman iyi maçlar çıkaran Hatayspor’du. Şampiyon takıma karşı puan alma motivasyonunun da sahaya yansımasıyla orta sahayı hızlı şekilde geçip rakip kalede bir türlü sonuçlandıramadıkları pozisyonlar yaratan bir ev sahibi izledik. Ev sahibi takımın kendi sahasında attığı son yedi golün beşinde doğrudan katkısı bulunan gol krallığında iddialı El Kaabi’nin son üç maçtaki sessizliği de bunun sebeplerinden biriydi belki.

Haberin Devamı

iLK YARIDA BU KEZ ATAMADI

Bütün etkisizliğine ve rehavet havasına rağmen dakika 12’de kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirebilseydi, Trabzonspor ilk yarıyı önde de kapatabilirdi. Ancak Münir penaltıyı çıkardı ve bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan, ligde attığı 65 golün 35’ini maçların ilk 45 dakikasında kaydeden takımdan bu defa gol sesi çıkmadı.

GOLÜN SESi RiVA’DAN GELDi

Trabzonspor bol rotasyonlu kadrosuna rağmen, hala yıldızlarla dolu bir onbirle oynamakta olduğunu ikinci yarıda hatırlamış olmalı ki ikinci 45’in hemen başlarında aradığı golü bu sezon Süper Lig’de üst üste üç deplasman maçında gol atmayı başaran ilk oyuncusu Djaniny’nin ayağından buluverdi. Maç bu skorla bitecek derken 90+4’te Diouf’un kaydettiği golün sesi Riva’dan geldi ve Hatayspor maça çıkarken alkışladığı Trabzonspor’a şampiyon olduktan sonraki ilk puan kaybını yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!