Son Dakika: Yılın transferi! Nuri Şahin resmen Borussia Dortmund'da.. Antalyaspor'dan açıklama: Şok olduk

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Yılın transferi Nuri Şahin resmen Borussia Dortmundda.. Antalyaspordan açıklama: Şok olduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 16:00

2021 yılında Antalyaspor'u çalıştırmaya başlayan Nuri Şahin, kendisi için büyük anlam taşıyan kulübüne veda etti. Şahin, bundan böyle hayallerinin takımı olan Borussia Dortmund'u çalıştıracak. Öte yandan Antalyaspor cephesinden ayrılık sonrası ilk açıklama geldi. Alman kulübü de resmi açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

Nuri Şahin'in en büyük hayali gerçekleşti. Türk teknik adam, Antalya'da geçirdiği başarılı sürecin ardından uzun dönem formasını giydiği Borussia Dortmund'a transfer oldu.

Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, Bundesliga'da mücadele eden Borussia Dortmund ile her konuda anlaşma sağladı.

Buna göre Nuri Şahin, futbola başladığı kulüp olan Borussia Dortmund için sezon sonuna kadar antrenör olarak çalışacak. Bu esnada pro lisansını alacak Şahin, sonraki 4 yılda ise Edin Terziç'in yerine takımın teknik direktörlüğü görevini üstlenecek.

DORTMUND RESMEN AÇIKLADI

Bundesliga ekibi, son olarak Antalyaspor'da Teknik Sorumlu olarak görev yapan genç çalıştırıcının Sven Bender ile birlikte Edin Terzic'in teknik ekibinde yer alacağını açıkladı.

Son Dakika: Yılın transferi Nuri Şahin resmen Borussia Dortmundda.. Antalyaspordan açıklama: Şok olduk

Haberin Devamı

ALACAKLARINDAN VAZGEÇTİ

Borussia Dortmund ile anlaşan Nuri Şahin, Antalyaspor'daki birikmiş alacaklarından da vazgeçti.

Son Dakika: Yılın transferi Nuri Şahin resmen Borussia Dortmundda.. Antalyaspordan açıklama: Şok olduk


Altyapısından yetiştiği Dortmund'daki ilk profesyonel yıllarından...

Kulübünün Bundesliga şampiyonluğunu ligin bitimine iki hafta kala ilan etmesiyle şampiyonluk sevinci yaşayan Nuri Şahin o dönem kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

Borussia'nın lig şampiyonluğu yolunda takımının en önemli kozlarından olan futbolcu sezon boyunca 30 lig maçında 6 gol atmış ve 8 asist yaptı. Nuri Şahin, takım arkadaşları tarafındansa şampiyonluğun mimarı olarak tanımlandı. Ayrıca Bundesliga'da oynayan tüm futbolcular arasındaki bir ankette de sezonun en iyi oyuncusu olarak seçildi.

Son Dakika: Yılın transferi Nuri Şahin resmen Borussia Dortmundda.. Antalyaspordan açıklama: Şok olduk

5 EKİM 2021'DEN BU YANA ANTALYASPOR'U ÇALIŞTIRIYORDU

Antalyaspor'un başına 5 Ekim 2021'de geçen Nuri Şahin, bu sürede 92 maçta 38 galibiyet, 23 beraberlik, 31 yenilgi gördü. Bu sezon ise 19 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik, 5 de yenilgi aldı.

Haberin Devamı

"NURİ ŞAHİN'İN GİDİŞİYLE ŞOK OLDUK"

Antalyaspor'da futbol sorumlusu Alkan Evren, Nuri Şahin'in takımdan ayrılmasının ardından arkadaşımız Muhammet Duman'ın sorularını yanıtladı. Evren'in açıklamaları şöyle;

“NURİ ŞAHİN, BORUSSİA DORTMUND İLE 4,5 YILLIK ANLAŞMA İMZALADI”

Bundan önce de hocamızla ilgilenen birçok kulüp vardı zaten. Hocamız, “Teklifler var, planlamanız nedir?” diye bizimle konuştu. Biz de, “Hocam, 10 maç kaybetsek de sizin arkanızdayız. Biz sizinle devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştuk. Hocamız, birçok teklifi zaten reddetti fakat Borussia Dortmund onun için zaten bir dünya markası, bu tartışılmaz. Bir de Borussia Dortmund onun kendi evi. Dün akşam saatlerinde bizimle görüştü. 4,5 yıllık bir teklif aldığını ve bunu kabul ettiğini söyledi. Biz de tabii üzüldük. Hocamız çok değerli. Borussia Dortmund’un teklif götürdüğü bir insanı tartışmaya gerek yok zaten. Böyle bir teknik direktöre güvenip yola çıktığımız için kendi adımıza gururlandık. Hem Türk milleti hem de Antalyaspor adına gururluyuz. Üzülsek de yapacak bir şey yok. Hocamızın buradan gitmesini istemesek de bunlar futbolun içinde olan şeyler. Antalyaspor’dan Borussia Dortmund’un başına birisi geçtiği için gururluyuz. Bizim için çok değerli. Bizlerin yönetimsel olarak ne kadar doğru işler yaptığını ortaya koydu bu durum. Nuri Şahin, Türkiye’yi gururlandırdı.

“NURİ ŞAHİN’E, DAHA ÖNCE MİLLİ TAKIM’DAN VE BUNDESLİGA EKİPLERİNDEN TEKLİF GELMİŞTİ”

Nuri Hocamıza daha önce milli takımımızdan da teklif vardı. Ayrıca yine Bundesliga ekiplerinden de ciddi ve iyi teklifler gelmişti. Hocamız bize inanıyordu ve Antalyaspor aşığıydı. Borussia Dortmund, dünyanın sayılı 10 kulübünden birisi. Orası Nuri Hocamızın eviydi. Gurur duyduk, Antalyaspor’dan dünya futboluna bir hediye. Nuri Şahin, hoca olarak Antalyaspor’da var oldu, bu da bizi gururlandırdı. Yarım sezon Pro Lisansını tamamlayıncaya kadar ikinci hoca pozisyonunda olacak. Ondan sonraki 4 yıllık süreçte kendisini teknik direktör olarak Borussia Dortmund’un başında göreceğiz.

“TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN BAŞKANIMIZLA YAPACAĞIMIZ TOPLANTI SONRASI EN DOĞRU İSMİ BELİRLEYECEĞİZ”

Teknik direktör arayışımız için birçok isim dolaşacaktır ama başkanımız şu an Süper Kupa için Riyad’da. Biz şu an yönetim olarak kulüpteyiz ve toplantı halindeyiz. Antalyaspor, büyük bir camia. Kulübümüz tabii ki teknik direktörsüz kalmayacaktır. Başkanımız geldikten sonra hep beraber bir değerlendirme yapacağız. En doğru ismi belirleyeceğiz. Şu an da herhangi bir teknik direktörle görüşmemiz söz konusu değil. Yarın başkanımız geldikten sonra bütün yönetim kurulu üyeleriyle yapacağımız toplantının ardından yol haritamızı çizeceğiz.

Haberin Devamı

FUTBOLCULUK DÖNEMİNDEKİ PİŞMANLIĞI: "BEN BURADA NE YAPIYORUM?"

Nuri Şahin, futbolculuk döneminde Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olmuştu. Şahin, geçtiğimiz aylarda verdiği röportajda futbolculuk kariyerinin en zor dönemini İspanya'da geçirdiğini şu ifadelerle anlatmıştı:

"Bir oyuncu olarak Madrid'e oynayabileceğimden emindim, kendime güveniyordum. Ancak bu Real Madrid için yeterli değildi. Mental olarak çok güçlü olmalısınız. Birinci sınıf oyuncularla antrenman yaptım ama sakatlıklardan sonra baskı ve gerilimi kaldıramadım. Sabırsızdım, geriye dönüp baktığımda sabırlı olmalıymışım diyorum. Herkes bana, 'Madrid'desin, mutlu olmalısın' derdi. Ama bu yeterli değildi." (BILD Röportajı)

Haberin Devamı

Son Dakika: Yılın transferi Nuri Şahin resmen Borussia Dortmundda.. Antalyaspordan açıklama: Şok olduk

NURİ ŞAHİN KİMDİR?

Nuri Şahin 5 Eylül 1988'de Almanya'da dünyaya geldi. 1994'te altyapı kariyerine başlayan Nuri Şahin, 2001-2005 yılları arasında Borussia Dortmund altyapısında forma giydi. 2005'te A takıma yükselen Şahin, Dortmund ile yollarını 2011'de ayırdı. Nuri Şahin kariyerinde Feyenoord, Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen ve Antalyaspor forması giydi. A Milli Takım forması da giyen Nuri Şahin, Ekim 2021'de Antalyaspor'u çalıştırmaya başladı ve Akdeniz ekibindeki başarılı sürecin ardından Borussia Dortmund'a transfer oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!