Son Dakika: TFF, Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağını kaldırdı!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: TFF, Süper Ligde deplasman seyircisi yasağını kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 00:47

Türkiye Futbol Federasyonu, Rezerv Lig kurulmasına ve taraftarlara deplasman yasağı kuralının kaldırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, aldığı kararlar doğrultusunda önümüzdeki sezon Rezerv Lig kurulacağını ve önümüzdeki sezondan itibaren Süper Ligde deplasman seyircisi yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Mehmet Büyükekşi başkanlığında Rivada bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Rezerv Lig kurulmasına ve Süper Ligde deplasman seyircisi yasağının kaldırılmasına karar verildiği açıklandı. Buna göre, Rezerv Lig müsabakaları, Süper Ligde bulunan 19 kulübün katılımı ile, Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecek. Rezerv Lig müsabakalarında kulüplerin A Takım listesinde yer alan yerli ve yabancı tüm futbolcular oynatılabilecek. Ayrıca sezon içerisinde, kulübün Profesyonel A Takımı ile Rezerv Takımı arasında, futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacak.

DEPLASMAN SEYİRCİSİ YASAĞI KALKTI

Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla birlikte alınan kararlar doğrultusunda Süper Ligde deplasman takımı seyircisinin tribünlere alınmama kuralı da ortadan kalktı. TFFnin yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki sezondan itibaren Süper Ligde deplasman takımının seyircileri, tribünlere alınacak. TFF, konuyla ilgili detayları şu ifadelerle açıkladı:

Ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulunun kararı ile, en fazla %10 olan misafir takım seyirci kapasitesi %30a çıkartılmıştır. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az %5i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecektir. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurullarının uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecektir.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!