Son dakika | Tahir Karapınar kimdir? Fenerbahçe teknik direktörü mü oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2020 00:06

Fenerbahçe'de yeni teknik direktörün kim olacağı büyük merak konusu olurken gündeme son olarak Tahir Karapınar ismi geldi. Fenerbahçe'nin sezon sonuna kadar teknik direktörünün Tahir Karapınar olacağı iddia edildi. Peki Tahir Karapınar kimdir, hangi takımları çalıştırmıştır?

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı büyük merak konusu. Gündeme gelen son isim ise Tahir Karapınar oldu. TRT Spor'un haberine göre Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Tahir Karapınar’a resmi teklif yaptı. Tahir Karapınar, kalan 8 maçta takımı çalıştıracak.

Emre Belözoğlu'nun önerisi ile gündeme gelen Tahir Karapınar, kalan 8 haftada takımın başında maçlara çıkacak. Sezon sonunda da Altyapı Koordinatörü olarak görevine devam edecek. 53 yaşındaki teknik direktör, Pro Lisans sahibi.

TAHİR KARAPINAR KİMDİR?

Tahir Karapınar, 20 Nisan 1967 doğumlu eski futbolcu, teknik direktör. Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar boyunca Altay'da forma giyen Tahir Karapınar, 2009 yılında da teknik direktörlük kariyerine Altay ile başladı. 53 yaşındaki Tahir Karapınar, son olarak 6 yıl önce Manisaspor'da yardımcı antrenörlük görevi yaptı.

Haberin Devamı

Teknik direktör olarak sadece Altay'da görev alan Tahir Karapınar, 2011-12 yıllarında Gaziantepspor, 2013-14 yıllarında da Manisaspor'da yardımcı antrenörlük yaptı. Tahir Karapınar, son olarak 2017-18 sezonunda Konyaspor'da profesyonel takım antrenörü olarak görev almıştı.

AURELIO NEDEN TEKNİK DİREKTÖR OLAMIYOR?

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Mehmet Aurelio, 12 yıl sonra antrenör olarak teknik ekibe geri dönmüştü. UEFA A Lisans sahibi olan 42 yaşındaki antrenörün, bu nedenle Fenerbahçe’nin başında teknik direktör olarak sahaya çıkma hakkı bulunmuyor.

EN FAZLA 2 MAÇA ÇIKABİLİR KURALI

Koronavirüs süreci öncesinde "Pro Lisanssız teknik direktör ile en fazla 2 maça çıkılır" hakkını kulüp antrenörlerinden Murat Zeki Göle ile kullanan Fenerbahçe, 12 Haziran’da başlayacak lige "Pro Lisans"a sahip bir teknik adamla çıkmak zorunda.

UEFA-Pro Lisans sahibi olan Tahir Karapınar'ın kalan 8 haftada Fenerbahçe'nin başına geçmesi bekleniyor.

Son dakika | Tahir Karapınar kimdir Fenerbahçe teknik direktörü mü oluyor

 

Haberin Devamı

Süper Sayısal Oyunlar Artık Misli.com'da! Vakit kaybetme, hemen oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!