İstanbulspor, Süper Lig'de! Yeni sezonda 36 maçın 25'i İstanbul'da...

Güncelleme Tarihi:

İstanbulspor, Süper Ligde Yeni sezonda 36 maçın 25i İstanbulda...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:37

İstanbulspor, Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor'u 2-1 mağlup ederek Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor kozlarını paylaştı. Mücadeleyi 2-1 kazanan İstanbulspor, Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu.

Maçın 33. dakikasında İbrahim'in kafa golüyle öne geçen İstanbul ekibi, 45+3. dakikada Keny'nin penaltı golüne engel olamadı ve skora denge geldi.

İstanbulspor, 45+9. dakikada bir kez daha İbrahim'in penaltı golüyle avantajı sağladı.

GOL İPTAL EDİLDİ

Bandırmaspor, 66. dakikada Alpay Koldaş ile gol bulurken VAR incelmesinin ardından faul gerekçesiyle gol iptal edildi.

17 YIL SONRA

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İstanbulspor, Ümraniyespor ve Ankaragücü'nün ardından Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu.

İstanbul ekibi, 2004-2005 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig'de boy gösterecek.

İSTANBUL'DAN 8 TAKIM

Haberin Devamı

Gelecek sezon 19 takımın mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig'de 8 İstanbul takımı olacak.

İstanbul'dan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa, Ümraniyespor ve İstanbulspor Süper Lig'de olacak. 

Süper Lig'deki İstanbul takımları, gelecek sezon 36 maçın 25'ini İstanbul'da oynayacak.

İstanbulspor, Süper Ligde Yeni sezonda 36 maçın 25i İstanbulda...

KUPASINI ALDI

Maçtan sonra düzenlenen törende İstanbulspor’a kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı verdi. Kupa ve madalya töreninde TFF Başkan Vekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Mustafa Çağlar, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik de yer aldı. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu da törende bulundu.

İstanbulspor, Süper Ligde Yeni sezonda 36 maçın 25i İstanbulda...

'SONUÇTAN EMİNDİK'

Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen İstanbulspor’un şampiyon futbolcuları maçın ardından duygularını paylaştı, “Mutluyuz. Şampiyon olacağımızdan emindik” dediler.

Maçta iki gol kaydeden ve şampiyonlukta takımına büyük katkı veren İbrahim Yılmaz, “Gerçekten son bir aydır bu anı hep düşünüyordum. Bugün de gerçekten 2 gol atmak bana kısmet oldu. Çok mutluyum. Hiçbir zaman unutamayacağım bir andı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Buraya gelene kadar çok emek verdik, çok zorlandık ama yılmadık. Şampiyon olacağımızdan çok emindik. Bütün takım olarak inanmıştık. Bu zamana kadar bizi geliştiren eski hocalarımıza, başkanımıza, hocamıza ve herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

“Tüm engebeleri tek tek aştık”

Etkili savunmasıyla şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Mehmet Yeşil, “Bizim için rakip fark etmiyordu. Çok mutluyum. Buraya gelene kadar yolumuz engebeliydi. Hepsini teker teker büyük bir sabırla aştık. Kolay maç olmayacağını biliyorduk. Bandırmaspor da bizim gibi ayağa top oynayan bir takımdı. Biz dersimize biraz daha iyi çalıştık. Şans da bizden yanaydı. 2-1 yendik. Çok mutluyum. Bizim için gerçekten duygu dolu konuşma yaptı; İstanbulspor’un kurucusunun oğlu, ‘Formanızın renklerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?’ dedi. Bildiğimiz halde 'Bilmiyoruz' dedik. ‘Renklerin değerini bilerek mücadelesini vereceksiniz. Şampiyon olacaksınız’ dedi. Olduk. Mutluyuz. Türkiye’de 35 yaşındaki adamlara gidip para veriliyor. Adam parasını alamayınca el frenini çekiyor. Bizim kulüpte öyle bir şey yok. 30 yaşında olan 2 oyuncumuz var. Gerisi 25 yaş ve altında. Öyle bir yapılanma var ve futbolun gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Bizden büyük bütçeli takımlar varken biz çıktık. Mutluyum”

Kaleci Muhammed Alperen Uysal daha büyük bütçeli takımlara rağmen çıkmalarının mutluluk verici olduğunu belirtirken, “Play-off’tan gelmesi bence direkt çıkmaktan daha güzel. Bandırma da gerçekten güzel takımlardan. Mutluyuz. Bize göre çok daha büyük bütçeli takımlar varken biz Süper Lig'e çıktık. Bunun parçası olduğum için çok mutluyum. İstanbulspor için aslında tarihini yeniden hatırlaması için önemli. Çok önce kurulmuş büyük bir camia İstanbulspor. Bunun farkına varıp Süper Lig’de kalıcı olması lazım” dedi.

“Kalbi büyük olan takımız”

Takımın yabancı oyuncularından Kristal Abazaj ise, “Öncelikle söyleyecek çok şey yok. Biz küçük takım olarak adlandırılan İstanbul’un yalnız bir takımıyız. Ama gerçekten kalbi büyük olan, cesaretle mücadele eden bir takımız. Bandırmaspor’un buraya kadar gelmiş olması bir şans değil. Çok iyi takımlar. Birtakım üzülecekti. Biz hak ettik ve şu an Süper Lig’deyiz. Genç oyuncuların hayali büyük takımlara karşı oynamak. Gelecek sene büyük takımlara karşı oynayacağız. Benim hayalimdi” ifadelerini kullandı

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1’inci Lig Play-Off Finalinde rakibi Royal Hastanesi Bandırmasporu mağlup ederek Süper Lige yükselen İstanbulsporu yayımladığı tebrik mesajı ile kutladı. Kasapoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

2021-2022 sezonu Spor Toto 1. Lig play-off final mücadelesi sonrasında Süper Lig’e yükselmeye hak kazanan İstanbulsporu kutluyorum. Başarılarda emekleri bulunan futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri tebrik ediyorum. Sarı siyahlı camiaya, önümüzdeki sezon mücadele edecekleri Spor Toto Süper Lig’de başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada ceza sahası sağ çaprazdan Keny'nin vuruşunda top kaleyi bulmadı.

33. dakikada Ethemi'nin ortasında ceza sahası içinde İbrahim Yılmaz, kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1

45+3. dakikada Keny’nin yerde kaldığı pozisyonun ardından Halil Umut Meler, VAR kontrolünün ardından penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Keny, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1

45+9. dakikada bu kez İstanbulspor VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına gelen İbrahim Yılmaz, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını yeniden öne geçirdi. 1-2

78. dakikada sol kanatta topla buluşan Topalli'nin ceza sahası içerisine girip yaptığı vuruşta kaleci Gökhan gole izin vermedi.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Bandırmaspor: Gökhan, Okan, Alpay, Lokman, Caner, Mulumba, Mehmet, Landel, Levent, Kerim, Keny.

İstanbulspor: Alperen, Oğuzhan, Mehmet Yeşil, Emrecan, Duhan, Ferhat, Melih, Rroca, Topalli, Ethemi, İbrahim.

 

 

BAKMADAN GEÇME!