Son dakika: Galatasaray, hakemleri TFF’ye şikayet etti! Hatalar görüntülerle belgelendi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Galatasaray, hakemleri TFF’ye şikayet etti Hatalar görüntülerle belgelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 07:00

Sert bir açıklama ile MHK ve VAR’ı hedef alan Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur dün Riva’da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü.

Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi, sezon başından beri yaşanan hataları TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye anlattı.

Galatasaray maçlarda yaşanan hataların ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye MHK, VAR ve hakemleri şikayet etti. TFF Başkanı ile dün yapılan görüşmede başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur donelerle yaşadıklarını ortaya koydu. Ayrıca geride kalan 10 haftalık periyotta yaşanan birçok sıkıntılı pozisyon olmasına rağmen VAR’ın sadece Galatasaray maçlarında devreye girmediği vurgulanarak şu majör hatalar Büyükekşi’ye aktarıldı.

GÖRÜNTÜLERLE BELGELEDiLER

1- Antalyaspor maçında VAR devreye girmedi. Fernando Muslera’nın pozisyonunda Galatasaray aleyhine haksız penaltı verildi.

2- Giresunspor karşılaşmasında açık bir şekilde Emre Akbaba’nın ayağına basılmasına hatta kramponu çıkmasına rağmen penaltı verilmedi, VAR devreye girmedi.

Haberin Devamı

3- Ümraniye mücadelesinde Torreira’nın şutunda Glumac’ın koluna çarpan topta penaltı çalınmadı, VAR’dan da uyarı gelmedi.

4- Trabzon deplasmanında Torreira’nın şutunda Larsen’in dirseğine çarpan topta penaltı es geçildi, VAR yine devrede yoktu.

5- Aynı pozisyonda F.Bahçe-K.Gümrük maçında Caner’in eline çarpan topa penaltı verildi.

6- Kayserispor maçının 28. saniyesinde tüm eski hakemlerin penaltı dediği pozisyonda VAR yine devreye girmedi.

GALATASARAY'DAN GECE YARISI SERT AÇIKLAMA

G.Saray, ligde 10. haftanın tamamlanmasının ardından saat 01.26’da hakem kararlarını, MHK’yı ve özellikle Video Yardımcı Hakem Sistemi’ni (VAR) hedef alan sert bir açıklama yayımladı. ‘Utanç Vesikası’ başlıklı açıklamada şöyle denildi: “Gelinen noktada açıkça görülüyor ki, pozisyon tartışmalarını ortadan kaldırmak adına devreye sokulan VAR, adaletli bir yönetimden ziyade farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır.

HATALARI TEK TEK NOT EDİYORUZ 

G.Saray maçlarında kısa devre yaparcasına çalışmayan VAR’ın, utanma, hakkaniyet ve adalet duygusunu kaybetmiş art niyetli kişiler tarafından, belli takımların işine gelir şekilde uygulandığı gerçeği artık şüphe götürmez bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır. Sistematik olarak kurguladığınız oyunun ilk günden beri farkındayız ve bu bilinçle sezon başından beri tüm hatalarınızı teker teker not ediyoruz. Bunları ortaya koyduğumuzda haklılığımız ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ

 Görüyoruz ki bu haksızlıklar sadece bize değil kayrılan birkaç kulüp dışında herkese yapılmaktadır. Günden güne kararlılıkla artacak mücadelemiz ise sadece kendimiz için değil bu sistemin zarar verdiği tüm kulüpler için olacaktır. TFF’den acil beklentimiz, hakem katliamlarını bir bir belirleyerek bu facianın sorumlularını vakit kaybetmeden futboldan uzaklaştırması ve adaleti herkes için sağlamasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!