Son Dakika: Galatasaray'ın yeni hocası Okan Buruk oldu! Dursun Özbek tarih vermişti...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 16:52

Galatasaray'da seçim sonrası mazbatasını alan Dursun Özbek yönetimi, ilk iş olarak teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmak için kollarını sıvarken yeni hoca adaylarının başında Okan Buruk geliyordu. Anıtkabir ziyareti sonrası teknik direktör konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transferler ve yeni hoca konusunda önemli mesajlar verirken Okan Buruk ile anlaşma sağlandığı ve salı gününe kadar resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

11 Haziran'da yapılan seçimde 2. kez başkanlık koltuğunu oturan Dursun Özbek, gelecek sezonun planlamasını yapmak için teknik direktör konusunu birinci öncelik olarak belirlemişti.

OKAN BURUK İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Yeni hoca konusunda mutlu sona ulaşan Galatasaray, başarılı hoca Okan Buruk ile anlaşmaya vardı. 

Okan Buruk ile 2 yıllık anlaşmaya varan sarı kırmızılı ekibin resmi açıklamayı pazartesi ya da salı günü yapması bekleniyor.

Roberto De Zerbi ve Marco Rose'un ücretleri 5 milyon Euro'yu bulurken yabancı hocayı risk olarak gören yönetim, uygun bütçeli ve kendini ispat etmiş yerli bir teknik direktörü takımın başına getirmeyi daha doğru buldu.

AKHİSAR'DA KUPA, BAŞAKŞEHİR'DE LİG ŞAMPİYONLUĞU

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılılar, Akhisarspor ile Türkiye Kupası zaferi ve Medipol Başakşehir ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan başarılı teknik adam Okan Buruk'u takımın başına getirdi.

Haberin Devamı

TORRENT'İN ALACAĞI RAKAM DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR

Mevcut teknik direktör Domenec Torrent'in 1 yıl daha sözleşmesi bulunmasına karşın, yolların ayrılmasına karar verilirken İspanyol çalıştırıcının tazminatına çözüm aranıyor.

14 Ocak’ta 1.5 yıllık sözleşme imzalayan İspanyol çalıştırıcı ve yardımcıları ile sözleşme fesih görüşmeleri yapmaya hazırlanan Özbek yönetimi, Torrent'in alacağı rakımı mümkün olduğunca düşürmeyi hedefliyor.

Domenec Torrent ile fesih görüşmelerini sonlandırdıktan sonra kısa süre için Okan Buruk'u açıklamayı hedefleyen Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, teknik direktör ve transfer çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

"YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ"

Yönetim kurulu üyeleri birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Başkan Özbek, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak "Çalışmalarımız daha önceden devam ediyordu. Önümüzdeki haftadan itibaren yavaş yavaş meyvelerini toplamaya başlayacağız. Transfer sezonu uzun fakat seçimin haziran ayına denk gelmesinden dolayı bir süre kaybı var. Onu telafi etmeye çalışıyoruz. Yoğun bir çalışma içindeyiz." diye konuştu.

"TARAFTARIMIZIN BİZDEN BEKLENTİLERİ VAR"

Haberin Devamı

Yeni teknik direktör konusunda ise tarih veren Başkan Özbek, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında iyi neticeler almak üzere yoğun bir çalışma içindeyiz. Taraftarımızın bizden beklentileri var. Onları ve camiayı memnun edecek bir yıl geçirmeyi diliyorum. Teknik direktör ile ilgili ise önümüzdeki hafta belli olacak. Transferlerimizi de sırasıyla yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

TORRENT BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Torrent, Galatasaray’ın başında çıktığı 18 lig karşılaşmasında 25 puan toplarken, maç başı ortalaması 1.39 gibi son derece düşük bir oranda kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!