Prag’da skandal olay! Euroleague'de finale yükselen Çukurova Basketbol'un Türk bayraklı sevinci engellendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 12:09

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Final’in ikinci yarı final karşılaşmasında ev sahibi ZVVZ USK Praha’yı mağlup ederek finalde Fenerbahçe'nin rakibi olurken maç sonrası yapılan kutlamada skandal bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

EuroLeague'de finale yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Çukurova Basketbol'da oyuncular büyük coşku yaşarken FIBA görevlileri skandala imza attı.

Finale yükselmenin sevincini doyasıya yaşayan Çukurova Basketbollu oyuncular parkede Türk bayrağı açmak istedi.

GÖREVLİLER ENGELLEDİ

Tribünden oyunculara Türk bayrağı verilirken FIBA görevlileri engellemeye çalıştı.

Oyuncular ısrar ederek bayrağı alırken FIBA görevlileri bir kez daha uyararak bayrağın saha içinde açılmasını engelledi.

Prag’da skandal olay Euroleaguede finale yükselen Çukurova Basketbolun Türk bayraklı sevinci engellendi

OYUNCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Çukurova Basketbollu oyuncular ise FIBA görevlilerinin bu skandal tutumuna formalarındaki Türk bayrağı armasını göstererek karşı çıktı.

Haberin Devamı

Oyuncuların Türk bayrağı armasını göstermesinin ardından tribünde bulunan taraftarlar ise alkışla karşılık verdi.

Prag’da skandal olay Euroleaguede finale yükselen Çukurova Basketbolun Türk bayraklı sevinci engellendi

TRİBÜNLER TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILACAK

Skandal olay sonrası harekete geçen Çukurova Basketbol yönetimi ise 16 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ile Prag'da oynanacak final maçına tribünlerde dağıtılmak üzere bayrak getirme kararı aldı.

Çukurova Basketbol'un Fenerbahçe Alagöz Holding ile oynayacağı final maçında tüm seyircilere Türk bayrağı dağıtılacak.

FIBA AVRUPA AÇIKLAMA YAPTI, PRAG ÖZÜR DİLEDİ

Yaşanan bu olayı inceleyen FIBA Avrupa aşağıdaki açıklamayı yaparken, Prag yönetimi ise ÇBK Mersin Kulübü’nden özür diledi:

"Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa, Türk kulübü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali 2023’ün ev sahibi kulübüZVVZ USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul etmektedir.

Ev sahibi kulüp ile Mersin arasında oynanan maçın sona ermesinin ardından, bahsi geçen kişi, Türk takımının kutlama yapan oyuncularının bir taraftar tarafından verilen Türk bayraklarından birine erişimine izin vermedi.

Haberin Devamı

Prag kulübü olayın ardından olarak Mersin’den özür diledi ve tüm olayın FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4’ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması üzerine olduğunu belirtti.

FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak adınaorganizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!