Burak Akın

Kadıköy bu tuzağa düşmemeli

28 Temmuz 2022
Dinamo Kiev yenilgisinden daha çok, Kadıköy'deki karamsar tablo ve tribün davranışları düşündürücü...

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si Kadıköy’deki ilk resmi maçta pek iyi sınav vermedi. Belli ki hocanın takımı tanıma, doğru oyuncu grubunu yakalama adına zamana ihtiyacı var. Özellikle oyuncu değişikliklerinde bariz hatalar yapıldığını söyleyebiliriz.

Rossi’nin 120 dakika sahada kalması, Emre Mor’un gir-çık’ı, risk anında Tisserand-Lincoln değişikliği, yorulan Arao’nun stopere geçişi ve ‘geliyorum’ diyen kırmızı kart öncesi İsmail Yüksek’in kenara alınmaması…

İSMAİL YÜKSEK AGRESİFLİK DOZAJINI İYİ AYARLAMALI

Maçın kırılma anı hiç şüphesiz İsmail Yüksek’in 53’te gördüğü kırmızı karttı... İsmail’in orta sahaya kattığı dinamizm, oyunun iki tarafına yaptığı katkı tartışılmaz. Kusursuz bir sezon başlangıcı… Fakat hazırlık maçlarında da gördük, savunma tarafında tek hamleli ve karta müsait agresivitesi var. Cebindeki ilk karta rağmen ikinci yarının başında çıkışta kaybedilen toplar sonrası kendini sakınmayarak müdahalelerini sürdürdü genç oyuncu. Akabinde de tecrübesizliğinin kurbanı olarak takımı 10 kişi bıraktı. Şüphe yok ki İsmail bu sezon takımın ana parçalarından biri olacak. Performansıyla bunu fazlasıyla hak ediyor ancak bu konuda kendini kontrol edip, agresiflik dozajını iyi ayarlamalı.

Dinamo Kiev’in mutlaka kadro kalitesi geçmiş senelerin çok uzağında… Savaş ve liglerin oynanamaması nedeniyle resmi maç ritimleri de yok. Polonya'daki ilk maçın getirdiği psikolojik, mental üstünlük Fenerbahçe’deydi aslında. Maçı 1 kişi eksik sürdürmese yüksek olasılık tur biletiyle sahadan ayrılan kulüp de temsilcimiz olacaktı.

Dinamo Kiev’i eleyememenin türlü türlü kritiği yapılır;

‘Bu kadroyla mı sahaya çıkılır’

Yazının Devamını Oku