Osman Özköylü: Manchester City'nin taktiklerini takıma entegre ettik | Kuntz bizim kadar iletişim kuramaz | Hayalim Trabzonspor'un başına geçmek

Güncelleme Tarihi:

Osman Özköylü: Manchester Citynin taktiklerini takıma entegre ettik | Kuntz bizim kadar iletişim kuramaz | Hayalim Trabzonsporun başına geçmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 07:00

1. Lig’deki ilk sezonunda sürpriz bir şekilde Süper Lig’e çıkan Pendikspor’un sırrını, teknik direktörü Osman Özköylü anlattı. En beğendiği teknik adam olan Pep Guardiola’nın taktiklerini kendi ekibine uyguladığını dile getiren Osman Özköylü, bunun semeresini hem istatistiklerde hem de saha içinde aldıklarını dile getirdi. Deneyimli teknik adam Pendikspor’un her şeyiyle Süper Lig’e hazır olduğunu ve burada ses getireceklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Pendikspor’da geçirdiği iki sezonda iki şampiyonluk yaşayan teknik direktör Osman Özköylü bu büyük başarı öyküsünün detaylarını Hürriyet’le paylaştı. Tarihinde ilk kez yer aldığı 1. Lig’de daha ilk sezonunda büyük bir başarı yakalayan İstanbul ekibi, üçüncü bitirdiği ligin play-off’unda Bodrumspor’u 2-1 yenerek tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıktı. Özköylü camia olarak Süper Lig’e hazır olduklarının altını çizdi.

DOĞRU PLANLAMAYLA OLUŞAN AİLE ORTAMI

Sezon başında Pendikspor’un Süper Lig’e yükselmesini kimse beklemiyordu. Bu büyük mucize nasıl gerçekleşti? İşin sırrı neydi?

Geçen yıl anlaştığımızda Pendikspor’un yönetimi ve yatırımcıların ciddi hedefi vardı. Pendikspor’u sağlam temeller üzerine oturtup, 3-4 sonra bekleniyordu. Başarının sırrı kulüp içinde oluşan doğru planlama sonucu doğru insanlarla aile ortamı oluşturulması. Tüm kulüplere örnek yönetim tarzı ve teknik ekip olarak Süper Lig’e çıktık.

Haberin Devamı

MAÇLAR ÜMRANİYE ŞEHİR STADI’NDA

Kulüp, potansiyel olarak Süper Lig’e hazır mı? Kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler neler? 

Hem ekonomi hem tesis açısından sorunu olmayan kulübüz. Antrenman sahalarımız mükemmel. Beş yıldız otelleri aratmayacak bir tesisimiz yapılıyor, 6-7 ay içinde bitecek. Stat olarak da Ümraniye Stadı var.

Osman Özköylü: Manchester Citynin taktiklerini takıma entegre ettik | Kuntz bizim kadar iletişim kuramaz | Hayalim Trabzonsporun başına geçmek

İLÇEDE KULÜBE İLGİ NASIL?

Pendik 750 bini aşkın nüfusu ile büyük bir ilçe. 1. Lig’de gelen şampiyonluk ilgiyi artırdı. Seyirci sayımız da arttı. Stadyum hariç diğer her noktada hazır diyebiliriz.

SÜPER LİG’DE KALICI İŞLER YAPABİLİRİZ

Pendikspor’un mevcut kadrosundan kaç futbolcu Süper Lig’de oynayabilir, Seviye farkı çok mu? 

Çok olduğunu düşünmüyorum. Bu yıl ki kadromuzda 8-10 Süper Lig oyuncumuz var. Oraya hazır, bilen oyuncularımız var. Bu oyuncuların birçoğunu tutup 14-15 kişiyi kampa götüreceğiz. Takımın yaklaşık yüzde 50’sini korumak zorundayız. İçerideki oyuncular çok önemli. Elit oyuncularla Süper Lig’de kalıcı güzel işler yapabiliriz.

Haberin Devamı

Türk futbolu iyiye gitmiyor. Çok büyük paralar harcanarak oyuncular getiriliyor. İlk turlarda elenen takımlarımız var. Bu paraların karşılığı alınmıyor.

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKECEĞİZ

Pendikspor geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig’de oynayacak. Tarihe geçen başarı hikayesinde yer almak gurur verici. Hayatımda her zaman özel olacak... İnşallah Süper Lig’de kalıcı işler yapan, kamuoyunun dikkatini çeken bir takım olacağız. Pendikspor istikrar sistemi üzerine kurulu... İstikrar devam edecek. Hedefimiz büyük.

M. CiTY’NiN TAKTiKLERiNi PENDiK’E ENTEGRE ETTiK

Teknik direktör olarak Manchester City’den Pep Guardiola’yı beğeniyorum, sistemini kendi takımımda kullanmaya çalışıyorum. Onun maçlarını izlemekten keyif alıyorum. Hem görsel artıları var hem de sonuçsal anlamda çok fazla eğitici. Bu anlamda onun oynattığı oyunu, her türlü organizasyonu kendi oyuncularımızı düşünüp geliştirerek Pendikspor’a entegre etmeye çalışıyoruz. İstatistiklere bakalım. Bu yıl Pendikspor olarak topa sahip olmada, pas oranında, topu oyunda tutma süresinde ilk sıradayız. Demek doğru işler yapıyoruz.

Haberin Devamı

EN BEĞENDiM DÖRT TÜRK STOPER...

ESKİ bir stoper olarak bu mevkide Merih, Ozan, Çağlar, Abdülkerim’i çok beğeniyorum. Onların ilk hocalarından biriyim. Genel baktığımızda yerliden çok yabancı stoper düşündüğümüzde bu tür oyuncuların çıkmasına fırsat tanımıyoruz.

YABANCI SAYISI SERBEST OLMALI

Türkiye’de daha önce yabancı oyuncunun tamamen serbest olduğu dönem vardı. Türkiye’den çok iyi oyuncular çıktı. Mevcut sistemde Türk futbolcuların maliyetleri afaki durumlara ulaşıyor. Bana kalırsa serbest kalmasından taraftarım.

KUNTZ BiZiM KADAR iLETiŞiM KURAMAZ

Osman Özköylü, milli takımları o ülkenin yerli teknik adamlarının çalıştırması gerektiğini ve teknik direktör Stefan Kuntz’un bazı noktalarda yeterli olmayacağını savunarak şunları söyledi: “Kendi içimizdeki duyguyu kendi insanımızdan başkası bilemez. Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş’in milli takımda yarattıkları farkı biliyorum. Oyuncularla iletişim kurmak önemli. Yeri geldiğinde samimi duyguları ortaya koymak çok önemli şeyler.

Haberin Devamı

iYi BiR HOCA OLSA BiLE... 

Bizim insanımızda olması gereken duyguları hoca ve teknik adamların hissetmesi gerekir. Kuntz bizim kadar iletişim kuramaz. Ne kadar iyi teknik adam olsa da bizim kendi yaşadıklarımızı başkası bilemez.”

HAYALiM TRABZON’UN BAŞINA GEÇMEK

Teknik direktör olarak hayalimi hep söyledim. Hayalim Trabzonspor. Kararlılığım, azmim var. Sürekli kendimi geliştirip bir gün Trabzonspor’a teknik adam olarak dönmek istiyorum.

SAKARYA MAÇINDA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM

Bu sezon en çok deplasmanda 3-2 kaybettiğimiz Sakaryaspor maçında üzüldüm. Kazanmış olsak yüzde 90 direkt Süper Lig’e çıkıyorduk. Rize galibiyeti çok önemliydi. Bodrumspor maçı ise benim için oksijen oldu.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA FiNAL OYNAMA HEDEFi GERÇEKÇi DEĞiL

Harcanan onca paraya karşın takımlarımızın Avrupa kupalarından erken elenmeleri Avrupa seviyesinde yeterli olmadıklarını gösteriyor. Şu anlayış şekilleri ile Avrupa’da şampiyonluk veya final hayalden öteye gitmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!