Kadife ayaklı büyücü Hakim Ziyech, Galatasaray'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadife ayaklı büyücü Hakim Ziyech, Galatasaraya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 07:00

Uzun yıllardır transfer dönemlerinde ismi 3 büyük kulüp ile anılan Faslı futbolcu Hakim Ziyech'in sonunda İstanbul’a gelmesi için geri sayıma geçildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın transferi için el sıkıştığı Hakim Ziyech topa en iyi hükmeden oyuncular arasında yer alıyor. Özellikle Ajax dönemi onun kariyerinin en parlak olduğu zamanlar diyebiliriz ki oradaki performansı onu Chelsea’ye kadar taşıdı. Uzun yıllardır transfer dönemlerinde ismi 3 büyük kulüp ile anılan Faslı futbolcunun sonunda İstanbul’a gelmesi için geri sayıma geçildi.

İngiltere'de detaylı sağlık kontrollerinden geçecek olan yıldız futbolcunun daha sonra imza için İstanbul'a gelmesi planlanıyor.

Başarılı oyuncunun bugüne geliş öyküsü de bir o kadar farklı. Henüz 10 yaşında babasını önemli bir hastalıktan dolayı kaybeden Hakim Ziyech sıkıntılı günlerin ardından futbolla birlikte yeniden iyileşti.

BABASINI KAYBETMEYİ ATLATAMADI

Ziyech için futbolla tanışmak çok uzak bir kavram değildi. Ağabeyleri çok önemli sokak futbolcularıydı ve onların yanında ilk eğitimini aldı. Hem babasını kaybetmenin şokunu atlatmak hem de ilerlemek için futbola başladı. İlk durağı ise Heerenveen oldu. Ancak ilk dönemki düzensiz ve saygısız hareketleri neredeyse takımdan kovulmasına neden oluyordu. Ancak Hollanda’da forma giyen ilk Faslı futbolcu Aziz Doufikar kulübe bir mektup yazarak onu kurtardı. Babasını kaybetmenin şokunu atlatamayan Ziyech bir baba olarak gördüğü Doufikar sayesinde bu dönemi atlattı.

Haberin Devamı

İLK MAÇINDA HERKESİ BÜYÜLEDİ

Heerenveen ile yeni bir sayfa açtıktan sonra ilk maçına çıkan Ziyech herkesi büyüledi. Bu büyüleyici performans ilk olarak Twente’nin dikkatini çekti ve oyuncu 2 yılın ardından burada kendini göstermeye başladı. Hollanda’nın zirveye oynayan takımlarının dikkatini çekmesi çok uzun sürmedi. Ajax 2016 yılında bu genç oyuncuyu 11 milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattı. Tam 4 yıl boyunca her türlü başarıyı elde eden oyuncu 2020’de 40 milyon Euro karşılığında İngiliz ekibi Chelsea’ye transfer oldu.

ERIK TEN HAG İLE YILDIZLAŞTI

Ajax döneminde birlikte çalıştığı teknik direktör Erik Ten Hag ile kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Faslı oyuncu Chelsea’ye transfer olduktan sonra Thomas Tuchel ile kariyerinin eksik kupa parçalarını tamamladı. Hem Şampiyonlar Ligi hem UEFA Süper Kupa kazanan oyuncu daha sonrasında çalıştığı Graham Potter ve Frank Lampard ile uyumu yakalayamadı.

Haberin Devamı

TUCHEL ONDAN HİÇ VAZGEÇMEDİ

Her zaman lider bir oyuncu olan Ziyech özellikle Chelsea döneminde yaşadığı omuz sakatlığı yüzünden performansının pek çok kez gerisinde kaldı. Tuchel bu sakatlığı yüzünden geriye düşse de ondan hiçbir zaman vazgeçmedi.

Kariyeri boyunca 135 asiste imza atan ‘Büyücü’ lakaplı oyuncu özellikle sol ayağını mükemmel kullanıyor. Bir dönem kariyerinin zirvesinde olan Mesut Özil’i andıran bir görüntü çizen Ziyech attığı milimetrik paslar ve duran toplardaki etkinliğiyle dikkat çekiyor.

Kadife ayaklı büyücü Hakim Ziyech, Galatasaraya geliyor

HAKIM ZIYECH DEVRE ARASI DA G.SARAY'IN GÜNDEMİNDEYDİ

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur geçen sezonun devre arasında da Hakim Ziyech’i istediklerini mart ayında gerçekleşen olağan genel kurulda şu sözlerle itiraf etmişti:

Haberin Devamı

“Ya oyuncunun son anda vazgeçtiği ya da kulübün son anda vazgeçtiği futbolcular arıyorduk. Öyle durumlarda travmatik bir şey oluyor. Oyuncu kulübe, kulüp oyuncuya küsüyor. Böyle 2 oyuncu bulduk. Biri Zaniolo, diğeri Ziyech’ti. Ziyech 3 dakikayla PSG’ye gidemedi, sonra kaldı. Zaniolo’nun sözleşmesi seneye bitecekti, takımıyla kavgalı ayrıldı. Bu yüzden 30 milyon Euro’luk oyuncuyu 15 milyon Euro’ya aldık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!