Haltercilerden 22 madalya!

Güncelleme Tarihi:

Haltercilerden 22 madalya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 07:00

Erivan’da dün sona eren organizasyonda 6 altın, 10 gümüş ve sonuncusu dün olmak üzere 6 bronz madalya kazandık.

Haberin Devamı

Avrupa Halter Şampiyonası Ermenistan’ın Başkenti Erivan’da sona erdi.

Dokuz gün süren organizasyonda Milli sporcularımız müthiş bir performans ile 6 altın, 10 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazanma başarısı gösterdi.

MELİKE ÜÇÜNCÜ OLDU

Organizasyonun son gününde Kadınlar +87 kiloda Melike Günal koparmada 110 kilo ile bronz madalya kazandı. Sporcumuz silkmede 132 kiloya ulaşarak dördüncü olurken, toplamda ulaştığı 242 kilo ile Avrupa dördüncüsü oldu.

TUANA'YA REKOR YETMEDİ

Diğer sporcumuz Tuana Süren ise koparmada 103 kilo ile altıncılığı elde etti. Milli sporcumuzun silkmede kaldırdığı 131 kilo ve toplamda ulaştığı 234 kilo Yıldızlar Avrupa rekoru olarak kayıtlara geçse de büyüklerde dereceye girmesine yetmedi. Milli sporcu silkme ve toplamda beşinci geldi.

Haberin Devamı

BAŞKAN ÜNLÜ'DEN TEBRİK

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü çok iyi bir turnuva çıkardıklarını dile getirerek tüm sporcuları tebrik etti.

KARATECİLERİMİZDEN 4 ALTIN, 4 GÜMÜŞ

Karate Turnuvası’nda Türkiye 9 sporcusuyla 4 altın, 4 gümüş olmak üzere 8 madalya elde ederek takım halinde ikincilik kupasının sahibi oldu. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz “17 ülke arasında klasmanda ikincilik kupasını kazanmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!