Son Dakika: Göztepe'de Talat Papatya'dan Roman Abramovich açıklaması! 'İddiaları medyadan okuyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Göztepede Talat Papatyadan Roman Abramovich açıklaması İddiaları medyadan okuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 19:27

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, son zamanda basında sıkça yer alan kulübün Rus milyarder Abramovich'e satıldığı haberlerini yalanladı. Papatya, "Abramoviçh'in Göztepe'yi alacağını biz de medyadan okuyoruz. Alakası yok" dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin Başkan Vekili Talat Papatya, kulübün Rus iş adamı Roman Abramovich'e devredildiğine dair çıkan haberle ilgili açıklama yaptı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası İngiltere hükümeti, Roman Abramovich'in de aralarında yer aldığı 7 Rus iş insanının İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıklamıştı.

CHELSEA'Yİ SATIŞA ÇIKARDI

Premier Lig yönetimi, İngiliz hükümetinin yaptırımları sonrasında Roman Abramovich'i Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye ettiğini resmen duyurmuştu. Bu kararla birlikte Rus iş insanı da Premier Lig ekibini satışa çıkarmıştı.

İLK HABER İNGİLTERE'DE ÇIKMIŞTI

İngiliz The Telegraph Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde Thom Gibbs imzalı yayınladığı haberde, Rus milyarderin en büyük tutkusu olan futbola olan yatırımlarını devam ettirmek istediği ve Süper Lig ekibi Göztepe'yi satın alabileceği belirtilmişti. İzmir ekibinin de Süper Lig'in resmi olarak oynandığı 1959 yılından önce şampiyonluk kazandığı ancak o zamandan beri ligde başarılı olmadığı vurgulanırken, Abramovich'in Göztepe'nin Chelsea'ye benzer bir kulüp yapısına sahip olmadığı ifade edilmişti.

Haberin Devamı

'SATIN ALDI' İDDİASI

Bu gelişmeler ışında gün içerisinde Roman Abramovich ile Göztepe'nin satın alma görüşmelerini sonlandırdığı ve anlaşmaya vardığı öne sürülmüştü.

Resmi açıklamanın da Cuma günü yapılacağı belirtilmişti.

GÖZTEPE'DEN RESMİ AÇIKLAMA: MEDYADAN OKUYORUZ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Göztepe cephesinden konuya dair resmi açıklama geldi. Başkan Vekili Talat Papatya yaptığı açıklamada, çıkan haberleri kulüp olarak medyadan okuduklarını ve iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Abramovich isminin uzun süredir gündemden düşmediğini söyleyen Papatya, "Abramovich kulübü devralmak için kimseye ulaşmadı ve görüşmedi. Böyle bir şey yok. Abramovich'in kulübü devraldığını medyada okuduk. Hiç alakası yok. Bu konularda görüşmeler belli olgunluğa ulaştığı zaman gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

İNGİLİZ VE AMERİKALI ZENGİNLERE SICAK BAKMIYOR

İngiliz basını bir başka iddiasında Abramovich'in, İngiliz hükümetinin tüm mal varlıklarına el koymasına rağmen Chelsea'nin satışında söz sahibi olduğunu ve bu nedenle kulübün Amerikalı ya da İngiliz iş insanlarına satışına sıcak bakmadığını belirtmişti. Abramovich'in bu kararında, iki ülkenin hem Rusya'ya hem de kendisine uyguladığı yaptırımların önemli rol oynadığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

SUUDİLERE OLUMLU ANCAK...

Rus milyarderin bu kararının ardından Arap yatırımcılara sıcak baktığı ve en yüksek teklifi veren Suudi Medya Grubu'yla satın alma işlemleri için görüşme yapacağı kaydedilmişti. Suudi Arabistan'la arası iyi olmayan İngiliz hükümetinin ise bu konuya nasıl yaklaşacağı ise merak konusu olmuştu.

DELOİTTE'NİN BİÇTİĞİ DEĞER 60 MİLYON DOLAR

Uluslararası Deloitte Football Money League şirketinin Göztepe kulübü için biçtiği değerin 43 milyon ile 60 milyon dolar arasında olduğu ortaya çıkarken, kulübün sahibi Mehmet Sepil ve kurmaylarının bu rakamın çok üzerinde bir rakam talep edecekleri iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!