Galatasaray'ı Avrupa dışında bırakan 7 kritik hata!

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayı Avrupa dışında bırakan 7 kritik hata
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

G.Saray kupayı hedeflediği Avrupa Ligi’ne dramatik bir şekilde veda etti, işte nedenleri... Sarısı varken dikkatli olması gereken Kaan takımı 10 kişi bırakırken sol ve sağda devşirme bekler Avrupa’da tutmadı. Hakem de Kerem, İcardi, Zaha ve Tete de vasattı.

Haberin Devamı

Yıldızlarla dolu kadrosuyla sezona giren, 3 eleme oynayarak çıktığı Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamasa da M.United ve B.Münih maçlarındaki futboluyla alkış alan G.Saray’ın şampiyonluk hedeflediği Avrupa Ligi macerası çok dramatik bir şekilde sona erdi. Peki Aslan Avrupa’ya neden havlu attı. İşte nedenleri...

BERABERLiK YETiYORDU

1- Beraberlik bile tur için yetiyordu. Maça temkinli başlayan sarı kırmızılılar ancak gol yedikten sonra kendine gelebildi. Ama devamı gelmedi.

2- Takımın en çok sıkıntı çektiği bölge olan sol beke takviye ancak transferin bitimine 1 gün kala geldi. Köhn, UEFA listesine yazılamazken yerine görev yapan Berkan Kutlu’nun karşısısında Preciado 2 maçta 2 gol, 1 asistle yıldızlaştı.

3- Sezonun en flaş oyuncusu olan Boey’i 30 milyon Euro gibi astronomik bir rakama satmasına rağmen yerini dolduracak bir sağ bek alınamadı. Devşirme bek planı Süper Lig’de tutsa da Avrupa’da işe yaramadı.

Haberin Devamı

ETKiSiZ KEREM’DE ISRAR

4- Sarısı bulunan Kaan 2. kart için daha dikkatli olması gerekirken direkt kırmızı görecek sert hareketiyle atılıp takımının dağılmasına neden oldu.

5- Kerem Aktürkoğlu en etkisiz maçlarından birini oynadı. 9 ikili mücadelenin 6’sını kaybetti. 1 isabetsiz şut atabildi.

6- Icardi 90 dakika oynadı ama varlığı ile yokluğu adeta birdi. Sadece 22 kez topla buluştu, maçı 1 şutla tamamladı. Zaha da Tete de kötüydü.

7- Hakem Anthony Taylor da vasat maç yönetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!