Son dakika: Galatasaray'da Mauro Icardi PFDK'ya sevk edildi! Hakaret...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Galatasarayda Mauro Icardi PFDKya sevk edildi Hakaret...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 17:23

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Ankaragücü maçındaki 'hakareti' nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi, Ankaragücü maçında gündem olan hareketi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 'tedbirsiz' olarak PFDK'ya sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

41. MADDE NE DİYOR? CEZA ARALIĞI...

PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edilen Icardi, Pazartesi günü oynanacak Antalyaspor maçına kadar cezası açıklanmaması halinde bu mücadelede forma giyebilecek.

41. maddeden sevk edilen Arjantinli golcüye verilebilecek ceza 2-5 maç aralığında.

Haberin Devamı

Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi şu şekilde:

TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'de geçen hafta oynanan Ankaragücü - Galatasaray maçının ardından Icardi'nin tribünlere uygunsuz hareket yaptığı yönünde görüntüler sosyal medyada yayılmış, daha sonra Ankaragücü, konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatması için TFF'ye başvuru yapacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!