Galatasaray 4-1 Pendikspor (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 4-1 Pendikspor (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 20:56

Trendyol Süper Lig 33. hafta maçında Galatasaray, evinde Pendikspor'u 4-1 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Üst üste 14. galibiyetini alan Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon kırdığı 14 maçlık rekoru egale etti.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig 33. hafta maçında Galatasaray ile Pendikspor karşı karşıya geldi. RAMS Park'ta oynanan maçı Galatasaray 4-1 kazandı.

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 35. dakikada Icardi, 40. dakikada Abdülkerim, 77. dakikada Mertens ve 90+6'da penaltıdan Kerem Aktürkoğlu atarken Pendikspor'un sayısını 85. dakikada Alpaslan kaydetti.

Galatasaray'da oyuna sonradan giren Kerem Aktürkoğlu'nun 90+3'te kullandığı penaltıda kaleci Erdem başarılı oldu ancak VAR incelemesi sonucu dönen topa müdahale eden Pendiksporlu futbolcunun vuruş anında ceza alanına erken girdiği işaret edildi ve penaltı tekrarlandı. Kerem ikinci penaltıda golü atmayı başardı.

REKORU EGALE ETTİ

Bu sonuçla puanını 90'a yükselten Galatasaray liderliğini sürdürdü. Üst üste 14. galibiyetini alan Okan Buruk'un öğrencileri, geçen sezon kırdığı galibiyet serisi rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

MAÇ KAYBETMİYOR

Sahasında son olarak 2022-2023 sezonunda Giresunspor’a 1-0 yenilen Aslan daha sonra oynadığı 34 lig mücadelesinde 32 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Cimbom bu sezon ligde evinde oynadığı 17 karşılaşmada da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak dikkat çekiyor.

Ligdeki son mağlubiyetini ligin ilk yarısında deplasmandaki Hatayspor’a karşı alan Galatasaray, yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Sarı-kırmızılılar ligde bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Alanyaspor ve Pendikspor’u mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşacak.

GALATASARAY 4-1 PENDİKSPOR

GOL: 35' Icardi, 40' Abdülkerim, 77' Mertens, 85' Alpaslan, 90+6' Kerem Aktürkoğlu (P)

İlk yarı sonucu: 2-0

PENALTI KAÇTI, TEKRARLANDI, GOL OLDU

Galatasaray, maçın 90+2. dakikasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda kaleci Erdem gole izin vermedi. Yapılan VAR incelemesi sonrası vuruş sırasında ceza alanına erken giren Pendiksporlu oyuncu dönen topu uzaklaştırdığı için penaltı tekrarlandı. Yine topun başına geçen Kerem bu kez kaleciyi ters köşeye yatırdı ve maçın skorunu belirledi: 4-1

PENDİKSPOR FARKI 2'YE İNDİRDİ

Konuk ekip, 85. dakikada Alpaslan'ın attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Galatasaraylı oyuncuların faul itirazı vardı ancak karar değişmedi.

MERTENS ATTI 3-0 OLDU
MERTENS ATTI 3-0 OLDU

Galatasaray hızlı atakta Berkan'ın pasında Mertens'in vuruşuyla 3. golü buldu.

GALATASARAY GOL KAÇIRIYOR
GALATASARAY GOL KAÇIRIYOR

2-0 önde olan Galatasaray, ikinci yarıda net fırsatları harcıyor. Barış Alper, Ziyech ve Torreira net pozisyonlarda golü kaçırdı

İLK YARI SONA ERDİ
İLK YARI SONA ERDİ

Galatasaray ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

G.SARAY İKİNCİ GOLÜ BULDU
G.SARAY İKİNCİ GOLÜ BULDU

Ev sahibi ekip 5 dakikada skoru 2-0'a getirdi. Abdülkerim Bardakcı 40. dakikada kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

ICARDI ATTI!
ICARDI ATTI

Galatasaray, Icardi'nin ceza alanı dışından golüyle öne geçiyor.

MÜCADELE BAŞLADI
MÜCADELE BAŞLADI

Maça Galatasaraylı futbolcular başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Barış Alper, Mertens, Icardi

Pendikspor: Erdem Canpolat, Serkan, Alpaslan, Murat, Nuno, Ndiaye, Lusamba, Gökcan, Halil, Thiam, Umut.

VAR'DA İTALYAN HAKEM
VARDA İTALYAN HAKEM

Galatasaray ile Pendikspor arasında oynanacak maçın Video Yardımcı Hakemi (VAR) İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Paterna olacak. Paterna bu sezon orta hakem olarak hiç görev almadı.

GALATASARAY REKORUNU EGALE EDEBİLİR
GALATASARAY REKORUNU EGALE EDEBİLİR

Geçen sezon art arda 14 galibiyetle Süper Lig rekoru kıran Galatasaray, bugün Pendikspor'u yenmesi halinde bir sezon sonra rekoru egale edecek.

GALATASARAY-PENDİKSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?
GALATASARAY-PENDİKSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA

Galatasaray Pendikspor maçı 21 Nisan Pazar günü RAMS Park'ta oynanacak. Maçı hakem Direnç Tonusoğlu yönetecek.  Saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşma Bein Sports 1'den naklen yayınlanacak.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Barış Alper, Mertens, Icardi

Pendikspor: Erdem Canpolat, Serkan, Alpaslan, Murat, Nuno, Ndiaye, Lusamba, Gökcan, Halil, Thiam, Umut.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

17. dakikada Ziyech’in pasında sağ kanatta topla buluşan Kaan Ayhan’ın ortasında penaltı noktası sağ tarafında Kerem Demirbay'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
35. dakikada Köhn’ün sağ kanattan pasında ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Mertens’in geriye pasında ceza yayı üzerinden Icardi’nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
38. dakikada sol kanatta rakibini geçen Barış Alper Yılmaz, sağına çekip ceza sahası dışında yaptığı vuruşta kaleci Erdem Canpolat topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
40. dakikada sol taraftan Ziyech’in kullandığı köşe atışında ön direğe hareketlenen Abdülkerim Bardakcı kafayla topu filelere gönderdi. 2-0

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

50. dakikada savunmanın hatasında topu kapan Mauro Icardi'nin ceza sahasına girip verdiği pasta Barış Alper Yılmaz’ın şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
76. dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz’ın ortasında arka direkte Icardi'nin kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
77. dakikada ceza yayı üzerinden Berkan Kutlu’nun sol tarafa pasında Mertens, ceza sahası sol çaprazdan yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı. 3-0
85. dakikada sağ kanattan Çekiçi’nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte Alpaslan Öztürk, kafayla topu filelere gönderdi. 3-1
90+2. dakikada Köhn’ün pasında sol kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, çıkardığı pasta Vinicius, ceza sahasına girip kaleci Erdem Canpolat’ın geçmek isterken yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Direnç Tonusluoğlu, penaltı noktasını gösterdi.
90+3. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu’nun yaptığı vuruşta kaleci Erdem Canpolat köşeden topu çıkardı.
90+4. dakikada VAR’ın uyarısıyla Direnç Tonusluoğlu penaltının tekrar edileceğini işaret etti.
90+6. dakikada yeniden beyaz noktanın başına geçen Kerem Aktürkoğlu, topu ağlarla buluşturdu. 4-1

 

BAKMADAN GEÇME!