Galatasaray ile Ankaragücü 103. randevuda

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray ile Ankaragücü 103. randevuda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 14:10

Galatasaray, yarın evinde oynayacağı MKE Ankaragücü ile Trendyol Süper Lig'de 103. kez karşılaşacak.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, yarın RAMS Park’ta saat 19.00’da MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, ligde geride kalan haftalarda 5 galibiyet, 1 beraberlikle aldığı 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sarı-lacivertliler ise 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 6 puanla 12. sırada yer alıyor.

103. randevu

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 102 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 64 kez sahadan galip ayrılırken, 19 kez de sarı-lacivertliler rakibini mağlup etti. 19 maçta ise kazanan çıkmadı. Aslan'ın attığı 212 gole, başkent ekibi 89 golle karşılık verdi.
Geçtiğimiz sezon oynanan maçları Galatasaray 4-1 ve 2-1'lik skorlarla kazandı.

Son 19 resmi maçını kaybetmedi

Galatasaray, resmi maçlardaki son yenilgisini geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada aldı. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından Süper Lig’de 12, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 ve grup aşamasında da 1 olmak üzere oynadığı 19 mücadelede yenilmedi. Aslan geride kalan 19 maçta 16 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Süper Lig’deki son 5 maçını kazandı

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmadan da galip ayrıldı. Okan Buruk’un öğrencileri, ligin ilk haftasında Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla oynadığı Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarından 3 puan elde etti.

Mauro Icardi bu sezon 11 maçta 10 gol attı

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, attığı gollerle takımına kazandırmayı sürdürüyor. Bu sezon toplam 11 resmi karşılaşmada görev alan Icardi, ligde 7 gol atarken, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 3 kez gol sevinci yaşadı. 30 yaşındaki futbolcu, ayrıca Süper Lig’de 11’de oynadığı son 13 mücadelede de gol kaydetti. Icardi, ligde attığı 7 golle, krallık yarışında zirvede yer alıyor.

Başakşehir, müsabakasında sakatlık yaşayan ve tedavisine devam edilen Kazımcan Karataş kadroda olamayacak.

Okan Buruk ile Tolunay Kafkas 6. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda Buruk; Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve Galatasaray'ın başındaydı. Kafkas ise Karabükspor, Kayserispor ve Ankaragücü'nü çalıştırıyordu. Geride kalan 5 karşılaşmada Okan Buruk'un takımları 2 kez kazanırken, Tolunay Kafkas'ın ekipleri ise 1 kez galip geldi. 2 müsabaka da berabere sona erdi.

Olimpiu Morutan, Galatasaray'a karşı ilk kez oynayacak

Yaz transfer döneminde Galatasaray'dan Ankaragücü'ne transfer olan Rumen futbolcu Olimpiu Morutan, görev alması halinde ilk kez sarı-kırmızılılara karşı rakip olacak.

Volkan Bayarslan düdük çalacak

Galatasaray - MKE Ankaragücü karşılaşmasını hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Turgut Doman olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!