Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 'Türkçe konuşamayan ama Türk statüsünde oynayanlar var'

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Türkçe konuşamayan ama Türk statüsünde oynayanlar var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 07:00

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir tartışmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir’in Türk futbolcu statüsünde oynaması gerektiği görüşünü yineleyerek, konuyla ilgili FIFA ve TFF talimatlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Tartışma yaratan, “Yusuf’u Türk Milli Takımı’na kazandırmalıyız” sözlerine de açıklık getiren Özbek, şöyle konuştu: “Efendim Yusuf, Türk statüsünde oynayamazmış. Biz zaten biliyorduk bunu. Milli takımda da oynayamazmış. Evet onu da çok iyi biliyorduk. Senelerden beri birçok örnekleri var, dün öğrenmedik. Başka milli takımda oynayan futbolcu, FIFA kuralı gereği başka bir mili takımda oynayamaz. Buraya kadar tamam. Biz Yusuf’u transfer ederken ne Türk kategorisinde oynatalım diye transfer ettik ne de ‘aslında milli takımlarda oynar, dikkatten kaçmış’ dedik.

İspanyol veya İngiliz değil Türk'müş

Haberin Devamı

Geçen gün bir maç oynuyoruz. Esame listeleri geldi. Rakip takımın oyuncularına baktım; yöneticisine ‘Sizin takım listesinde bir hata var, listeye bakınca 2 Türk görüyorum sahadaki 11’de. Yönetimi uyarın. Bu şekilde çıkmayın sahaya’ dedim. Arkadaş aldı listeyi baktı. ‘Yahu hakikaten 2 Türk var’ dedi. Sorduk soruşturduk, ismini söylemiyorum şimdi, hanginiz okusanız orada 2 tane Türk’ten başka kimseyi göremezsiniz. Meğerse bizim İspanyol sandığımız veya İngiliz sandığımız arkadaş da Türk’müş. Örnekleri çoğaltmak istemiyorum. Türkçe konuşamayan ama Türk statüsünde oynayan futbolculardan tutun da başka milli takımlarda oynamış gelmiş, burada Türk statüsünde oynayanlara kadar.

Kimi kast ettiğim son derece açık

Çok iyi biliyorsunuz, kimi kast ettiğim de son derece açık. Bunlar bu tarafta dururken, ‘Yusuf Demir bir Türk vatandaşıdır, annesinden dolayı çifte vatandaşlığı vardır, Türk futboluna kazandıralım’ dediğimiz zaman çok acayip bir laf mı etmiş oluyoruz. Elbette ki çalışma gerekiyor, elbette ki bazı kuralların TFF’de veya FIFA’da değişmesi gerekiyor. Bunlar kendi kendine mi değişecek? ‘Biz kendi değerlerimize sahip çıkalım’ dedim. ‘Türk vatandaşı olarak milli takımda oynatılması için ne gerekiyorsa o çalışmayı, Türk statüsünde oynaması için ne gerekiyorsa onu yapalım dedim’ ve yapıyoruz da. Kendi kendimizi tartışma haline getirmeyelim. O esame listesini gidip bulun.”

Haberin Devamı

Hakemler hakkında herkes yeteri kadar bağırıyor

Hakem performanslarını da değerlendiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, şunları söyledi: “Her hafta sonu bu değerlendirmeler yapılıyor. Maalesef değerlendirmeler de çok iyi yönde gitmiyor, hep bir problem var. Biz de ilk 3-4 hafta, özellikle Konyaspor maçında hakem performansıyla ilgili çok büyük sıkıntı çektik. Bu durumu Galatasaray’a bağlı olarak değerlendirmiyoruz. Bütün takımların bütün karşılaşmalarında, kim olursa olsun yapılan hataların, yönetim tarzının değerlendirmesini yapmak lazım. Maalesef çok iyi olduğunu söyleyemem. Ama bugün ayyuka çıkmış bu tartışmanın üzerine benzin dökmeye gerek yok. Herkes farkında ve herkes yeteri kadar bağırıyor.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!