Fenerbahçe'de Vitor Pereira etkisi sürüyor! 4 isim takımı sırtlıyor...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Vitor Pereira etkisi sürüyor 4 isim takımı sırtlıyor...
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 07:00

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın takıma kazandırdığı isimler, performansları ile parmak ısırtıyor. Kiralık gittiğinde sevinilen geri döndüğünde üzülünen Zajc, ‘Maldonado’dan bile kötü’ denilen Crespo, kulübeye demir atan Ferdi, transferi ısrarla istenen Kim... Fenerbahçe'deki ikinci döneminde çok eleştirilen Vitor Pereira’nın çok değer verdiği bu dört isim İsmail Kartal’ın vazgeçilmezleri oldu.

Haberin Devamı

Vitor Pereira, Fenerbahçe'de görev yaptığı 5 aylık süre içinde en çok tartışılan isim olarak Türkiye'ye veda etse de takıma kazandırdığı isimlerle hala taraftarların büyük bölümünün kalbinde özel bir yere sahip.

Portekizli teknik adamın ısrarla istediği Min-Jae Kim her hafta yükselen performansı ile değerini katlarken, bedava denecek rakama rotasyon oyuncusu olarak getirdiği Miguel Crespo'da takımı sırtlayan isim oldu. Pereira ayrıca yıllarca Fenerbahçe kadrosunda olmasına rağmen adeta kulübeye demir atan Ferdi Kadıoğlu ile her sene düşük ücretlerle kiralandığında 'Kurtulduk' diye sevinilen Miha Zajc'ı da takımın en önemli oyuncuları haline getirerek değerlerinin katlanmasını sağladı.

YILMAYAN SAVAŞÇI CRESPO

İlk geldiği günlerde, daha oynamadan "Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kötü futbolcu", "Maldonado'dan bile kötü" yakıştırmaları yapılan Craspo aradan geçen süre içinde mücadelesi ve savaşçı yapısıyla takımın en sevilen oyuncuları arasına adını yazdırdı. İsmail Kartal’ın da değişmezi olan genç yıldız, görev verilen 15 maçın 13’ünde ilk 11 çıktı Hatay karşısında 12,31 km, Kasımpaşa karşısında 12.6 km ile takımın en çok koşan ismi olurken, Trabzonspor karşısında da 13.1 km koşarak gene alkışlık bir performans ortaya koydu. Trabzonspor maçında en çok ikili mücadele kazan ve en çok top kapan, yüzde 93.3 isabetli pasla oynayan Crespo'nun değeri 10 milyon Euro'ya yaklaştı.

Haberin Devamı

MIHA ZAJJ TAKIMI SIRTLIYOR

2018-19 sezonunun devre arasında geldiği Fenerbahçe'de çalıştığı hiçir teknik adamın gözüne girmei başaramayan, 2019-20 sezonunda sadece 1 maçta ilk 11 çıkan, oynadığı 10 maçta 354 dakika süre alabilen Zajc ertesi yıl Empoli'ye kiralanınca 'Kurtulduk' diye düşünülmüş, takıma geri dönmesi üzüntü yaratmıştı. Vitor Pereira'nın Topuk Yaylası kampında yeniden keşfettiği Slovenyalı yıldız, bu sezon 22 maçta CD 1.361 dakika forma giydi, yüzde 88 pas istatistiği ve attığı 6 golle beğeni topladı. Zajc, Trabzon maçında da 12.99 km koşarak alkış aldı.

FERDİ'YE DE HAYAT VERDİ

Vitor Pereira Ferdi Kadıoğlu'nu da tıpkı Miha Zajc gibi Topuk Yaylası kampında keşfetti. Her maçta takımın jokeri olarak sahaya sürdüğü Ferdi de hocasını hiç mahçup etmedi ve o gittikten sonra da formunu geliştirerek, herkesin hayret dolu bakışları arasında sağ bek, sol bek. sol kanat, sağ kanat ve orta sahada oynayarak takımın değerli bir yıldız oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

KİM: VAZGEÇİLMEZ İSİM

Tüm kategorilerde bu sezon tam 34 maçta forma giydi. Partnerleri değişse de o hep stoperde takıma güven verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!