Fenerbahçe'de golle tanışan Djiku'dan Szymanski'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede golle tanışan Djikudan Szymanskiye övgü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 22:29

Erteleme maçında Başakşehir'i 4-0 mağlup eden Fenerbahçe'de Alexander Djiku, Sebastian Szymanski ve Ferdi Kadıoğlu açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Başakşehir'i 4-0 mağlup eden Fenerbahçe'de Alexander Djiku, Sebastian Szymanski ve Ferdi Kadıoğlu maçı değerlendirdi.

DJIKU: DÜNYANIN EN BÜYÜK KULÜBÜ

Sözlerine FIBA Kadınlar Süper Kupa’sını kazanan Fenerbahçe Alagöz Holding’i tebrik ederek başlayan Djiku, "Kadın basketbol takımımızı tebrik ediyorum. Süper Kupa’yı kazandılar. Fenerbahçe, dünyanın en büyük spor kulübü. Bugün maça güçlü bir başlangıç yaptık. Hızlıca golleri bulmasını bildik. Sonrasında maçı domine ettik. İlk yarı bu şekilde geçti. İkinci yarı topa sahip olmaya devam ettik. Oyunu kontrol ettiğimizi düşünüyorum. Takım olarak iyi mücadele ettik. Almış olduğum 3 puandan çok ama çok mutluyum. Kolay bir maç olmadı. İyi bir mücadele gösterdik. Önemli olan aldığımız galibiyetti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile ilk gol sevincini yaşayan Djiku; "Çok mutluyum, Fenerbahçe'de ilk golümü attım. Maça iyi başladık. Antrenmanlarda şut idmanlarına katılıyorum, güzel goller atabiliyorum. Takım olarak iyiydik. En iyi performansımız bu maçtaydı. Başakşehir'e zorluklar yaşattık. Gollerden sonra maçı kontrol ettik. Herkes çok mutlu takımda. Taraftar harikaydı. Bu şekilde yola devam etmek istiyoruz. Sebastian Szymanski'nin bu gollerine alışığız. Sol ayağı çok iyi. Çok güzeller atıyor. Bizler açısından sürpriz değil. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor ve karşılığını alıyor." dedi.

"KIYAS KONULARINA KENDİMİ SOKMAK İSTEMİYORUM"

Sarı-lacivertli ekibin eski savunmacısı Kim Min Jae ile kıyaslandığı yönünde gelen soru üzerine Djiku, şu ifadeleri kullandı:

"Kim Min Jae’nin maçlarını seyrettim. Gerçekten kendisi kaliteli bir defans oyuncusu. Zaten böyle bir oyuncu olduğu için Bayern Münih’e transfer oldu. Benden istenen şey çok net. Ben her zaman en iyisini ortaya koymaya çalışan bir futbolcuyum. Bu tip kıyas konularına kendimi sokmak isteyen birisi değilim. Benim için önemli olan takıma fayda sağlayabilmek. Ben buna odaklanıyorum. En iyi performanslarımı ortaya koyabilmek adına çalışmalarımı sürdürmeye devam edeceğim."

"OYNAYAN KİM OLURSA EN İYİSİNİ ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Savunmadaki partnerleri ile iyi anlaştığını dile getiren Alexander Djiku, "Becao ile iyi anlaştığımı söyleyebilirim. Aynı şekilde Serdar Aziz ile de Samet ile de aynı uyumu yakaladığımızı söyleyebilirim. Hep beraber elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu da takım açısından önemli. Oynayan kim olursa en iyisini ortaya koymaya çalışıyoruz. Buna Luan Peres’i de ekleyebiliriz. O da çok kaliteli bir oyuncu. Maalesef sakatlığından dolayı oynayamıyor" dedi

Fransa Ligue 1 ve Süper Lig arasındaki farklılarla ilgili gelen soru üzerine Djiku, sözlerini şöyle noktaladı:

"İki lig arasında fark var. Fiziksel anlamda benzerlikler olduğunu söyleyebilirim. Fransa Ligi’ne baktığımızda takımlar çok daha teknik oynamaya çalışan, topa sahip olmaya çalışıyorlar. Burada daha çok geçiş oyununun olduğunu görüyorum. Direkt kaleye gitme odağı söz konusu. Bu farkları söyleyebilirim."

Haberin Devamı

SZYMANSKI: HARİKA BİR 3 PUAN 

İki golle maçın yıldızı olan Szymanski; "Alexander Djiku'nun birçok böyle şutuna şahit oldum. Golü benim için sürpriz olmadı. Kendisini kutluyorum. Maça evimizde oynadığımız hissettirerek başlamalıydık. Kolay oynama imkanı vermedik ve 30 dakikada goller bulduk. Harika 3 puan kazandık. Atmosfer harikaydı. Çok mutluyuz. Bu şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

FERDİ KADIOĞLU: 13'TE 13 YAPTIK!

Yıldız sağ bek Ferdi Kadıoğlu ise; "Harika bir galibiyet oldu. Evimizdeki son Antalyaspor maçında istediğimiz gibi başlamadık. Başakşehir maçı öncesi daha iyi başlamamız gerektiğini konuştuk. 13'te 13 oldu. Harika başlangıç. Rizespor maçını da kazanmak istiyoruz. Ne kadar çok koşarsam, Fenerbahçe'ye o kadar çok yardım ederim. Takımda harika atmosfer, çok fazla iyi oyuncu var. Güzel bir ruh var. Bu şekilde devam etmek istiyoruz." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!