Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler! İsmail Kartal'a 'geç kalındı' eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 21:11

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a 3-2 yenildiği maçta tribünler hıncahınç dolarken Edin Dzeko ile Yunan taraftarlar arasında gerilim yaşandı. Karşılaşmada 3-0 geriye düşen sarı lacivertlilerde iki isim performansları nedeniyle tepki çekerken İsmail Kartal'ın hamlesi sonrasında art arda goller geldi. Deneyimli teknik adam İsmail Kartal, ilk 63 dakika zorunlu değişiklik dışında hamle yapmazken bu kararı nedeniyle sosyal medyada eleştiri aldı. Karşılaşmanın ardından maçı değerlendiren İsmail Kartal, sakatlıklar olduğunu ve risk alarak hamleler yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, 3-0 geriye düştüğü maçta sahadan 3-2'lik sonuçla ayrılırken İsmail Kartal'ın yaptığı iki değişiklik sonrası oyunun gidişatı değişti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 31’inci haftasında 4-2 kazandıkları Adana Demirspor karşılaşmasının ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, kalede İrfan Can Eğribayat yerine Dominik Livakovic’e, sağ bekte Mert Müldür yerine Bright Osayi-Samuel’e, stoperde Alexander Djiku yerine Rodrigo Becao’ya, Ferdi Kadıoğlu yerine ise Çağlar Söyüncü’ye forma verdi. Fenerbahçe, Olympiakos karşısına şu ilk 11 ile çıktı; “Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Çağlar, Oosterwolde, Krunic, Zajc, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Dzeko.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi

FENERBAHÇE’DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Olympiakos karşısında 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları dolayısıyla Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve tam olarak hazır olmayan Joshua King, Yunanistan’a getirilmedi. Kamp kadrosunda yer alan Cengiz Ünder ise bel bölgesinde yaşadığı ağrı sebebiyle maç kadrosuna alınmadı.

FERDİ KADIOĞLU VE FRED YEDEK BAŞLADI

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu ve Fred, Olympiakos karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. İsmail Kartal, Ferdi Kadıoğlu yerine sol bekte Jayden Oosterwolde’yi tercih etti. Sakatlığını atlattıktan sonra takımla çalışmalara başlayan Fred de Yunan ekibine karşı oynanan karşılaşmada ilk 11’de yer almadı.

SAVUNMA DÖRTLÜSÜ İLK KEZ BİRLİKTE OYNADI

Fenerbahçe’nin Olympiakos karşısında sahaya çıkacak savunma dörtlüsü bu sezon ilk kez birlikte sahaya çıktı. İsmail Kartal, Olympiacos karşısında savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao ve Jayden Oosterwolde’den oluşturdu. Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Hatayspor karşılaşmasında Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü ve Becao, bir arada oynamış ama o karşılaşmada sol bek olarak Ferdi Kadıoğlu görev almıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi

OLYMPIACOS’TA 4 DEĞİŞİKLİK

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Yunanistan Ligi Şampiyonluk Grubu’nda Lamia’ya karşı 5-1 kazandıkları maçın ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Abbey yerine Carmo’ya, Richards yerine Ortega’ya, Horta yerine Chiquinho’ya, Martins yerine ise Fortounis’e şans verdi. Yunanistan ekibinin ilk 11’i şu isimlerden oluştu;“Tzolakis; Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega; Chiquinho, Hezze; Masouras, Jovetic, Fourtounis; El Kaabi”

BÜTÜN BİLETLER SATILDI

Olympiakos ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmaya Yunan taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar, karşılaşma için satılan biletleri günler öncesinden tüketti ve tribünleri doldurdu. Sarı-lacivertli ekipte ise deplasman yasağı olması sebebiyle taraftarlar tribünde yer alamadı.

Haberin Devamı

SEDYEYLE OYUNDAN ÇIKTI

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Jayden Oosterwolde, 42. dakikada dizinden yaşadığı sakatlık sonrası kendini yere bıraktı.

İlk müdahale saha içinde yapılırken oyuna devam edemeyen Jayden Oosterwolde sedyeyle saha dışına çıkarıldı.

Hollandalı oyuncunun yerine Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi

KART İTİRAZI SONRASI TEPKİLER YÜKSELDİ

UEFA Konferans Ligi çeyrek finalindeki Olympiakos - Fenerbahçe maçının ilk yarısında Edin Dzeko, Olympiakos tribünleri ile gerginlik yaşadı.

Olympiakoslu savunmacı David Carmo ile yaşadığı pozisyonun ardından kart itirazlarında bulunan Edin Dzeko'nun bu itirazı sonrasında Olympiakos tribünleri yıldız oyuncuya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERE TÜRK BAYRAĞINI GÖSTERDİ

Tedavisi sebebiyle kenara gelen Bosnalı golcü tedavi olurken Yunan tribünlerine Fenerbahçe formasındaki Türk bayrağını gösterdi.

Tecrübeli futbolcunun bu hareketi sonrası Olympiakos tribünlerinin Dzeko'ya olan tepkisi büyüdü.

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi

FENERBAHÇE'Yİ KENDİNE GETİREN HAMLELER

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Miha Zajc ve Rade Krunic, çok kötü bir ilk yarı geçirirken Teknik Direktör İsmail Kartal ikinci yarıya değişiklikle başlamadı.

İkinci yarıya aynı kadroyla çıkan İsmail Kartal, yenen üçüncü golün ardından müsabakanın 63. dakikasında Miha Zajc ve Rade Krunic'i oyundan aldı. 

Haberin Devamı

Kartal, Miha Zajc ve Rade Krunic'in yerine Fred ve İsmail Yüksek ikilisini oyuna sürerken takımın performansı olumlu anlamda etkilendi. 

Bu dakikadan itibaren Olympiakos yarı sahasında top yapmaya başlayan sarı lacivertliler, 67. dakikada Osayi Samuel'in yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı ve Dusan Tadic farkı ikiye indirdi.

Bu golden 7 dakika sonra yine etkili gelen Fenerbahçe, bu kez 74. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle farkı 1'e indirdi.

Fenerbahçe - Olympiakos maçında gidişatı değiştiren hamleler İsmail Kartala geç kalındı eleştirisi

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ

Öte yandan İsmail Kartal'ın Miha Zajc ve Rade Krunic'te ısrar etmesi ve değişiklikleri 63. dakikaya kadar yapmaması sosyal medyada eleştiri aldı.

Sarı lacivertli taraftarlar, İsmail Kartal'ın daha erken müdahalelerde bulunması ve üçüncü gole kadar beklememesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

"RİSKE GİRİP OYUNA ALDIM"

Sonradan oyuna dahil ettiği Fred ve İsmail Yüksek'le ilgili risk aldığını belirten İsmail Kartal, "Taraftarların beklentilerini biliyorum. Benim beklentilerim taraftarlar gibidir. Güçlü karakterli oyuncularım var. Hangi şartlarda olursak olalım, nerede olursak olalım herkese gösterdik. Son Adana Demirspor maçında 1 tane sağlam oyuncum vardı. Sakat oyuncular için doktorlar 15-20 dakika oynayabilir dediler. Ben risk aldım ve 60'tan sonra oyuna aldım. Oyuncularımın sağlıklı bitirebilmeleri gayet güzel oldu. Önümüze bakacağız." açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!