Fenerbahçe'de Beşiktaş galibiyetinin mimarı: İsmail Kartal! Derbi planı madde madde işledi...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Beşiktaş galibiyetinin mimarı: İsmail Kartal Derbi planı madde madde işledi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 07:00

İsmail Kartal önderliğindeki Fenerbahçe, Danimarka'da 6 gol yiyen takımı 4 günde ayağa kaldırdı. Sarı-lacivertliler önce Sivasspor karşısında, ardından da derbide şov yaptı. Peki İsmail Kartal derbide rakibini ezen bu takımı nasıl yarattı?

Haberin Devamı

Sezoba 19’da 19 ile müthiş bir giriş yapan Fenerbahçe sonrasında Pendik maçından sonraki 26 günde adeta kabus gibi bir süreç yaşadı.

Önce Pendik müsabakasında Fred, Becao, Djiku gibi takımın 3 kilit ismi sakatlandı. Ardından Trabzonspor önünde sezonun ilk mağlubiyeti geldi. Fırtına’ya karşı evdeki 26 maçlık üstünlük sona erdi. Devamında Ludogerets hüsranı, Adana Demir beraberliği ve güçlükle kazanılan Karagümrük galibiyeti...

Bu periyotta Kanarya en ağır darbeyi ise Danimarka’da Nordsjaelland’a tarihi bir farkla, 6-1 yenilerek yaşadı. Ancak takımın üzülmeye hiç zamanı yoktu. Çünkü sarı lacivertliler 4 gün sonra ligde Sivasspor ile karşı karşıya gelecekti.

DİBE VURAN TAKIM TRAVMAYI ATLATTI

İşte bu dönemde ligde ve Avrupa’da girilen türbülansta eleştiri oklarının hedefinde kalan teknik direktör İsmail Kartal, önünde kısa zamanı olmasına rağmen Nordsjaelland’da dibe vuran takımını bu travmadan en çabuk şekilde çıkardı ve oyuncuları yeniden ayağa kaldırmayı başardı.

Haberin Devamı

Tecrübeli çalıştırıcı sakat oyuncularını bir maç kazanma uğruna riske atmadı, hafif sakatlığı bulunanları minimum riskle kullandı, kadrosundaki oyunculara sahip çıkarak onlara güven aşıladı. Sarı lacivertliler önce seyircisi önünde eski performansından kesitler sunarak Sivasspor’u 4-1 yendi. Ardından taraftarına ve camiaya müthiş bir derbi zaferi hediye etti.

FENERBAHÇE'YE DOLMABAHÇE'DE ZAFERİ GETİREN 5 MADDE

Peki İsmail Kartal kritik Beşiktaş deplasmanında 110 dakika boyunca baskılı bir futbol oynayan, ezeli rakibini seyircisi önünde sahadan silen, tarihi bir farkı kaçıran, 3-1’lik net galibiyetle evine dönen bir takımı nasıl yarattı? İşte detayları...

1- ÇALIMBAY’I VE RAKiBi ÇOK iYi ANALiZ ETTiLER

İsmail Kartal ve ekibi, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’ın başına geldiğinden beri oynadıkları maçları günlerce analiz ettikten sonra geriye giderek rakip futbolcuların performanslarındaki karakteristik özellikleri çıkartıldı.

2- ÖN ALAN BASKISI BEŞiKTAŞ’A NEFES ALDIRMADI

Beşiktaş’ın iç saha ve derbi maçında taraftarı da arkasına alarak bir coşku yakalayabileceğini tahmin edilerek, ön alan baskısı planlandı. Kağıt üzerindeki plan tuttu ve Beşiktaş’a şut çekme imkanı verilmedi, siyah beyazlılar 110 dakikada sayısı sadece 4 şut çekebildi. Kanarya ise maçı 9’u isabetli 21 şutla tamamlandı.

Haberin Devamı

3- RAKiP SADECE 9 KEZ CEZASI SAHASINA GiRDi

Beşiktaş’ın çok adamla hücum etmek isteyeceği düşünüldü ve Samandıra Tesisleri’nde hafta boyunca takım halinde savunma antrenmanı yapıldı. Bu teşhis de tuttu ve Besiktaş 90 dakika boyunca sadece 9 kez Fenerbahçe ceza sahasına girebildi.

4- BEKLERiN ÜZERiNE BASKI SONUÇ GETiRDi

Beşiktaş’ın zaaflarından biri de önde kaptırdıkları toplar sonrası arkada verdikleri boşluklar olduğu tespit edildi. Özellikle Beşiktaş’ın iki bekinin aynı ana hücuma çıkmasının Beşiktaş için hem avantaj hem de ciddi bir zaaf olduğu takıma detaylıca anlatıldı ve antrenmanlarda bek üzerine baskı çalışması yapıldı.

5- KARTAL’IN HATALARINA GÖRE SET ÇiZiLDi

Haberin Devamı

Son olarak Beşiktaş’ın savunmada nerede ne hataları sıkça yaptığı, tespit edildi ve buna uygun hücum setleri çizildi, bunlar üzerinde saha ve ekran önünde çalışmaları yapıldı.

İSMAİL KARTAL'IN 6 KAHRAMANI

Fenerbahçe’de üçüncü kez teknik adamlık koltuğuna oturan İsmail Kartal sarı lacivertlilerin Beşiktaş karşısında 7 maçlık galibiyet özlemini sonlandırmayı başardı. Deneyimli teknik adam ayrıca Fenerbahçe’nin başında Beşiktaş’a rakip olduğu 4 Süper Lig maçını da kaybetmezken bu seride 3 kez kazandı, 1 kez beraberlik aldı.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe’de bu sezon ortaya koydukları performansla özellikle 6 oyuncu öne çıkıyor. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci skor, Fred ve Ferdi Kadıoğlu ise mücadele ve dinamizmle takıma önemli katkı vermeyi başardılar.

Haberin Devamı

4 futbolcunun 46 gole imza atması, bu sezonki kayıpların tamamının Fred’in yokluğunda gelmesi de bu oyuncuların önemini net olarak gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!