Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım başkanlığa adaylığını açıkladı! 'Kazanırsak Jose Mourinho'yu getireceğim'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Aziz Yıldırım başkanlığa adaylığını açıkladı Kazanırsak Jose Mourinhoyu getireceğim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2024 19:24

Fenerbahçe'de seçimli genel kurul yaklaşırken eski başkan Aziz Yıldırım, aday olma kararı aldığını açıkladı. Yıldırım, seçimi kazanması halinde takımın başına Mourinho'yu getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü’nde yaklaşan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkan adayları netleşmeye devam ediyor.

AZİZ YILDIRIM, ALİ KOÇ'A RAKİP OLDU

Mevcut başkan Ali Koç’un bir dönem daha göreve talip olmasının ardından kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım da aday olmaya karar verdi. Uzun bir süredir çalışmalarını sürdüren Yıldırım, eski yönetimindeki kişiler ve üyelerle yaptığı görüşmelerin ardından başkanlığa tekrardan adaylığını koydu.

Fenerbahçeli taraftarlar, dün oynanan Kayserispor maçında Aziz Yıldırım lehine tezahüratta bulunmuştu.

'BAŞKANLIĞA ADAYIM'

Aziz Yıldırım, "Arkadaşlarla çarşamba veya perşembe günü basın toplantısı yapacağız ve burada Fenerbahçe'nin kongresinde Fenerbahçe başkanlığına aday olacağımı açıklayacağım. Sizin vasıtanızla da tüm kamuoyuna duyuruyorum." şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

'JOSE MOURINHO'YU GETİRECEĞİM'

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

Aday olmamın nedeni, 6 yıldır dışarıda kalmamız. Bu süreçte olumlu veya olumsuz olayları görmek. Ondan önceki 4 yılda neleri yanlış yaptık, onları tahlil ederek. Bu süreci başlatıyoruz. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Fenerbahçe büyüktür, orada yapılan bazı yanlışları düzelterek, camiayı birleştirerek, 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi güç birliği ile şampiyon olmasını istiyoruz.

Fenerbahçe artık büyük hocalarla, büyük takımlarla mücadele etmelidir. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. Kendisine, 'Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var.' dedim. Fenerbahçe'ye gel dedim. Benim arkadaşlarımla görüşmeler devam ediyor. Biz kazanırsak büyük ihtimal Fenerbahçe'nin başına getireceğim.

'MOURINHO KONYA MAÇINI İZLEDİ'

Onun isteği doğrultusunda oyuncu da alacağız. Konyaspor maçını da izledi. Kendisi de izledi. Diğer arkadaşlar da kazanırsa Fenerbahçe'ye gelmesini arzu ederim. İnşallah biz kazanırız ve Fenerbahçe'ye getiririm

'HENÜZ YÖNETİM LİSTESİ HAZIRLAMADIM'

Sosyal medyada benim adıma bazı gerçek olmayan yönetim listeleri yayınlanarak dezenformasyon oluşturulmaktadır. Ben henüz bir yönetim veya kurul listesi hazırlamadım. 15 Mayıs Çarşamba günü yapacağım basın toplantısının ardından çalışmalara başlayacağım ve yönetimime / kurullara düşündüğüm isimlerle görüşeceğim. Bu tip manipülatif paylaşımlar son derece ayıptır. Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, benim ağzımdan çıkmayan bu tip yalan bilgilere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederim.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ ADAY, SADETTİN SARAN ÇEKİLDİ

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Haziran ayındaki kongrede aday olma kararının ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kulübümüzün aydınlık yarınlara kavuşması için başlattığımız mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir. Bundan sonraki adımlarda da, Türk futbolunun içinde bulunduğu bataklık ve organize kötülükler karşısında camia olarak topyekun mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda, kesin tarihi önümüzdeki hafta kulübümüz tarafından açıklanacak olan Genel Kurulumuzda aday olma kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

Sadettin Saran ise Ali Koç ile yaptığı görüşmenin ardından çekilme kararı almıştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!