Fenerbahçe-Kayserispor maçında dikkat çeken koronavirüs önlemleri!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 07:00

3 ay sonra takımlar sahaya inerken Ülker Stadı’nda da Gürsel Aksel Stadı’nda da TFF’nin aldığı kararlar titizlikle uygulandı. Oyun içinde ise futbolcular ve hakemle olan diyaloglarda yine eski görüntüler söz konusuydu.

Haberin Devamı

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle 3 ay duran ligde sezon dün Fenerbahçe-Kayseri ve Göztepe-Trabzon maçlarıyla start alırken 2 karşılaşmada da alınan önlemler dikkat çekti. Futbolcular arasında ve hakemle olan münasebetlerle gol sevinçlerin de tedbirlerin dışına çıkılsa da diğer alanlarda federasyonun aldığı kararlar titizlikle uygulandı.

Herkesin tek tek ateşi ölçüldü

Statlarda görev yapan basın mensupları, sağlık ekipleri, polisler ve itfaiye görevlilerinin tek tek ateş ölçümü gerçekleştirildi. Basın mensupları ve protokol tribününde maçı izleyen yöneticiler de sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturdu. İzmir’de stat asansörünün kullanılmasına da izin verilmedi. Her 20 metreye ise el antiseptik aletleri konuldu.

Tokalaşma da yok selamlaşma da

Haberin Devamı

Sosyal mesafe kuralına göre sahaya çıkan futbolcular maç öncesi tokalaşıp, selamlaşmadı. Takım halinde fotoğraf çekilmedi. Yedek kulübelerinde ise oyuncular ve teknik ekip çalışanları 2 koltuk mesafe bırakarak oturdu. Sadece 20, 30 yaş arasında 6 top toplayıcı görev aldı. Toplar maçtan önce devre arası ve maç sonunda dezenfekte edildi.

Seyircisiz de olsa taraftarlar tribünde

Seyircisiz başlayan sezonda kulüpler mahrum kaldığı taraftarlarını farklı yöntemlerle tribünlere taşıdı. Göztepe, Trabzon maçında taraftarının lisanslı formalarına tribünde yer verdi. Fenerbahçe ise “Beni Türk hekimlerine emanet edin” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yanı sıra hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanlarının fotoğraflarına da “Tüm Sağlık Çalışanlarımıza Saygı ve Minnetle pankartıyla tribünlerinde yer verdi.

 

Süper Lig’in dönüşü şerefine, Misli.com’dan herkese 5 TL hediye, hemen katıl!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!