Enner Valencia transferi hakkında konuÅŸtu: Ayrılık öncesi Jorge Jesus'a sordum...

Güncelleme Tarihi:

Enner Valencia transferi hakkında konuştu: Ayrılık öncesi Jorge Jesusa sordum...
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 17:46

Fenerbahçe formasıyla geçen sezon gol kralı olan Enner Valencia, sarı lacivertli takımdan ayrılarak Brezilya ekibi Internacional'e transfer olmuştu. Enner Valencia için özel imza töreni düzenlenirken binlerce taraftar akın etti. İmza töreninin ardından konuşan Ekvadorlu golcü, ayrılık sürecini anlattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye 2020-2021 sezonu başında transfer olan Enner Valencia, 3 sezon formasını terlettiği takımdan Türkiye Kupası ve gol krallığı ile ayrılırken Internacional'e transferi hakkında konuştu.

 İLK SEZONDA 12 GOL ATTI

İlk sezon birçok müsabakada kanat forvet olarak görev yapan Valencia, 34 lig maçında 12 gole imza attı. Tecrübeli futbolcu, bir sonraki sezona hem ligde hem Avrupa kupalarında gollerle başladı fakat yaşadığı sakatlık sonrası daha az süre aldı. Enner, söz konusu sezonda 25 maçta 7 gol, 5 asistlik performans ortaya koydu.

Â

Enner Valencia transferi hakkında konuştu: Ayrılık öncesi Jorge Jesusa sordum...

SEZONU GOL KRALI OLARAK TAMAMLADI

Takımın başına Jorge Jesus’un geçmesiyle birlikte takımın birinci forveti olan Enner Valencia, 2022-2023 sezonuna adeta fırtına gibi başladı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk 3 maçında rakip filelere ikişer gol atan Valencia, 4. haftada deplasmanda Konyaspor ile oynanan müsabakada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmış ve bu da kendisinin Fenerbahçe kariyerindeki ilk kırmızı kartı olarak kayıtlara geçmişti. 9. haftada Karagümrük'e karşı 3 gol atan Valencia, ilk kez hat-trick yaparken, 21. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde de fileleri 4 kez havalandırmayı başardı. Valencia, Fenerbahçe'de 12 yıl sonra bir maçta 4 ve üzeri gol atan ilk futbolcu oldu.

Sezon sonunda 87 golle ligin en golcü takımı Fenerbahçe'de, Enner Valencia 29 golle gol krallığında zirvede yer aldı.

Enner Valencia transferi hakkında konuştu: Ayrılık öncesi Jorge Jesusa sordum...

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Valencia, Fenerbahçe tarihinin 16. gol kralı olarak adını tarihe yazdırdı.

COÅžKUYLA KARÅžILANDI

Sarı lacivertli takımdan gol kralı olarak ayrılan Ekvadorlu golcü için Internacional Kulübü imza töreni düzenlerken taraftarlar akın etti.

Enner Valencia'yı büyük coşkuyla karşılayan Internacionalli taraftarlar, yıldız golcüye sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

BREZÄ°LYA HAKKINDA BÄ°LGÄ° ALMIÅž

Internacional'e transferiyle alakalı açıklamalar yapan Valencia; Jorge Jesus, Willian Arao ve Joao Pedro ile konuştuğunu söyledi.

Internacional'e transfer olmada önce bilgi aldığını kaydeden Valencia, "Jorge Jesus, Willian Arao ve Joao Pedro ile konuştum. Onlara Internacional ve Brezilya futbolu hakkında çok şey sordum. Brezilya'ya gelmekle ilgili çok fazla güzel şey duydum. Çok fazla maç olduğunu biliyorum. Farklı bir deneyim olacak. Ama buna alışmalı ve tadını çıkarmalıyım" açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!