Enner Valencia, Fenerbahçe'deki günlerini mumla arıyor

Güncelleme Tarihi:

Enner Valencia, Fenerbahçedeki günlerini mumla arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 18:21

Geçen sezonu 29 golle Süper Lig'de gol kralı olarak tamamlayan Enner Valencia, Fenerbahçe'den ayrılma kararı alırken Brezilya ekiplerinden Internacional'e transfer oldu. Internacional ile ligde 4 maça çıkan Enner Valencia hayal kırıklığı yaşatırken sarı lacivertli takımdaki günlerini arar oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye 2020-2021 sezonu başında transfer olan Enner Valencia, 3 sezon formasını terlettiği takımdan Türkiye Kupası ve gol krallığı ile ayrılırken sarı lacivertli takımdaki günlerini mumla arıyor.

İLK İKİ SEZONDA 24 GOLE ETKİ ETTİ

İlk sezon birçok müsabakada kanat forvet olarak görev yapan Valencia, 34 lig maçında 12 gole imza attı. Tecrübeli futbolcu, bir sonraki sezona hem ligde hem Avrupa kupalarında gollerle başladı fakat yaşadığı sakatlık sonrası daha az süre aldı. Enner, söz konusu sezonda 25 maçta 7 gol, 5 asistlik performans ortaya koydu.

SEZONU GOL KRALI OLARAK TAMAMLADI

Takımın başına Jorge Jesus’un geçmesiyle birlikte takımın birinci forveti olan Enner Valencia, 2022-2023 sezonuna adeta fırtına gibi başladı.

12 YIL SONRA BİR İLKİ BAŞARDI

Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk 3 maçında rakip filelere ikişer gol atan Valencia, 4. haftada deplasmanda Konyaspor ile oynanan müsabakada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmış ve bu da kendisinin Fenerbahçe kariyerindeki ilk kırmızı kartı olarak kayıtlara geçmişti. 9. haftada Karagümrük'e karşı 3 gol atan Valencia, ilk kez hat-trick yaparken, 21. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde de fileleri 4 kez havalandırmayı başardı. Valencia, Fenerbahçe'de 12 yıl sonra bir maçta 4 ve üzeri gol atan ilk futbolcu oldu.

Enner Valencia, Fenerbahçedeki günlerini mumla arıyor

GOL KRALI OLDU

Sezon sonunda 87 golle ligin en golcü takımı Fenerbahçe'de, Enner Valencia 29 golle gol krallığında zirvede yer aldı.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Valencia, Fenerbahçe tarihinin 16. gol kralı olarak adını tarihe yazdırdı.

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza'nın, 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golle, ‘bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu' rekorunu kıran Enner Valencia, ‘sarı-lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu' rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle, gol kralı olmuştu.

Haberin Devamı

Enner Valencia, Fenerbahçedeki günlerini mumla arıyor

SON MAÇINDA KUPA KALDIRDI

Sarı-lacivertli formayla toplam 116 karşılaşmada görev alan Valencia, 59 gol, 17 asistlik performans ortaya koydu.

Valencia, Süper Lig'de ise 90 maçta 48 kez fileleri sarstı. Son maçına Ziraat Türkiye Kupası finalinde çıkan Ekvadorlu forvet, Fenerbahçe kariyerini de kupa şampiyonluğu ile noktaladı.

BREZİLYA'DA SUSKUN

Fenerbahçe'den ayrılarak Brezilya'nın Internacional takımına transfer olan Ekvadorlu golcü, geçen sezonu mumla arar oldu.

YALNIZ 4 ŞUT ÇEKEBİLDİ

33 yaşındaki santrfor, Brezilya ekibiyle çıktığı 4 maçta da fileleri havalandıramadı.

Enner Valencia, bu 4 maçta 307 dakika sahada kalırken rakip kaleye sadece 4 şut yollayabildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!