Dünya Kupası'nda 3. yıldızı Arjantin mi, Fransa mı takacak?

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupasında 3. yıldızı Arjantin mi, Fransa mı takacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 07:00

2022 Dünya Kupası, bu akşam saat 18.00’de oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. Tarihi finali Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. TRT 1’den yayınlanacak maç öncesi Arjantin’de eksik yok; Fransa’da sakat futbolculardan Lucas Hernandez oynamayacak, Tchouameni ve Theo Hernandez’in durumları belirsiz. Deve Virüsü’ne yakalanan Varane, Coman ve Konate’nin oynayıp oynamayacakları da bugün netleşecek.

Haberin Devamı

Ve büyük gün sonunda geldi çattı... 2022 Dünya Kupası’nın şampiyonu bu akşam Arjantin ile Fransa arasında oynanacak final maçıyla belli olacak. 89 bin seyirci kapasiteli Lusail Stadı’nda saat 18.00’de başlayacak karşılaşmayı, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Tüm dünyadaki futbolseverleri ekran başına kilitleyecek maç TRT 1, TRT 4 K, TRT İzle ve trtspor. com.tr’den canlı olarak izlenebilecek.

FRANSA’DA BELiRSiZLiK ÇOK

Tarihi final öncesi Arjantin’de eksik yok. Fransa’da ise sakatlığı bulunan futbolculardan Lucas Hernandez forma giyemeyecek; Tchouameni ve Theo Hernandez’in ise karşılaşmaya yetişmeleri bekleniyor. Deve Virüsü adı verilen bir hastalığa yakalandıkları açıklanan Varane, Coman ve Konate’nin oynayıp oynamayacakları da bugün belli olacak.

Haberin Devamı

MESSi Mi, MBAPPE Mi?

Dünya Kupası’nda 2’şer şampiyonlukları bulunan iki takımdan Fransa 3, Arjantin 6. kez final mücadelesine çıkacak. İlk kez 1998’de Brezilya’yı 3-0 yenip şampiyon olan Horozlar, 2006’da İtalya’ya penaltılarla kaybetti, 2018’de Hırvatistan’ı 4-2 mağlup edip bir kez de daha zirveye çıktı. 1930, 1990 ve 2014 finallerini kaybeden Tangocular ise, 1978’de Hollanda’yı 3-1, 1986’da Batı Almanya’yı 3-2 yenerek kupayı aldı. Finalin bir başka özelliği, PSG’den takım arkadaşı olan Messi ile Mbappe’nin karşı karşıya gelecek olması. İki futbolcu da 5’er golle krallık yarışında zirvede.

Dünya Kupasında 3. yıldızı Arjantin mi, Fransa mı takacak

DEV FİNALİN MUHTEMEL 11'LERİ

Arjantin: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Alvarez.

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!