Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası! Cumhuriyet'in 100. yılında anlamlı turnuva...

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası Cumhuriyetin 100. yılında anlamlı turnuva...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 17:59

Kapalı kort kadınlar tenis turnuvası olma özelliğine sahip toplamda 25 bin dolar ödüllü 23'üncü TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası, bu yıl 22-29 Ekim 2023 tarihleri arasında TED Spor Kulübü'nde düzenlenecek.

Haberin Devamı

TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü'nde gerçekleşti.

Turnuvanın tekler ve çiftler kategorilerinde Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Öz, Ayla Aksu, Başak Eraydın, Melis Sezer, Şehrazat Dağcı, Defne Çırpanlı, Leyla Nilüfer Elmas, Deniz Turan, Doğa Türkmen, Selina Atay, Başak Akbaş ve Melis Ayda Uyar olmak üzere toplamda 14 sporcumuz mücadele edecek. Turnuvanın tekler finali 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 13.30'da gerçekleşecek.

Organizasyonun basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz ve milli sporculardan Pemra Özgen, İpek Öz ve Çağla Büyükakçay katıldı.

Haberin Devamı

Turnuvaya ev sahipliği yapan TED Spor Kulübü'ne ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 23 yıldır yapılan bu turnuvanın en anlamlısını gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türk sporcuların dünyanın her yerinde Türk bayrağını temsil ettiğini belirten Durmuş, şunları dile getirdi:

"Sporcularımızın bu turnuvada yer almaları çok güzel. Tesisleşme anlamında da güzel haberlerimiz olacak. O zaman daha farklı organizasyonlarımız da olacak. Bu turnuvaları yapmak kolay değil. 23 yıldır kadın sporcularımız bu turnuvayı zorlayarak ilkleri başarıyor. Avrupa ve dünyada bilinenden daha fazla tenis ülkesi olarak tanınıyoruz. Kulüp, federasyon, sporcu ilişkileri çok doğru yapılandı. Hiçbir şey mükemmel olmamakla birlikte doğru stratejiyle gidiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız dünyanın her yerinde başarılı olmaya devam ediyor. Turnuvalar bu sporcuları en yukarıya çıkarmak için atılan önemli adımlar. Kulüplerimiz, sponsorlarımız ve sporcularımız büyük bir aile oluşturmuş durumda, sporcuların başarıları için dev bir ordu olduk."

Haberin Devamı

MEHMET EMİN TINAZ: İYİ BİR TURNUVA OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

TED Spor Kulübü Başkanı olarak 100'üncü yılda bu turnuvayı görmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz, "23 senedir bu turnuvada bir kızımızın şampiyonluğunu görmedik, bu yıl inşallah nasip olacak. Hepsi buradalar onlara başarılar diliyorum. İyi bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Hepinizi final günü de buraya davet ediyorum, 29 Ekim'e gelen bu günde bir kutlama olacak" ifadelerini kullandı. 

PEMRA ÖZGEN: FİNALİN 29 EKİM'E DENK GELMESİ BİZİ ÇOK MUTLU EDEN BİR DUYGU 

2019 Cumhuriyet Kızları finalisti milli sporcu Pemra Özgen, "Bu turnuvayı oynamak bizim için özellikle benim için çok anlamlı ve finalin 29 Ekim'e denk gelmesi de bizi çok mutlu eden bir duygu oldu. Umarım bizlerden biri tekrardan finale çıkar ve kazanır. Herkese başarılar diliyorum, teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: UMARIM ÇOK GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRİRİZ

Milli sporcu Çağla Büyükakçay 23'üncü kez organize edilen ve ülkemizin en geleneksel uluslararası turnuvası olan Cumhuriyet Kızları'nı destekleyen herkese teşekkür ederek, "Aslında bu sene Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel her yerde etkinlikler var ama biz her sene bu hafta burada Cumhuriyeti kutluyoruz. O yüzden hepimizin başarılı olması çok değerli olur bu sene 100'üncü yıl olduğu için. Umarım çok güzel bir hafta geçiririz ve ben de kendi adıma Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutluyorum, sizleri de maçlarımıza davet ediyoruz. Güzel bir kalabalık bizleri motive edecektir" diye konuştu.

İPEK ÖZ: CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINDA UMUYORUM Kİ BU TURNUVAYI BİR TÜRK SPORCU KAZANIR 

Haberin Devamı

Her sene bu turnuvayı oynarken çok heyecanlandıklarını söyleyen milli sporcu İpek Öz, "Bu turnuva gerçekten hepimiz için çok önemli Türkiye'deki en köklü turnuvalardan biri ama bu sene bir ayrı güzel. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında umuyorum ki bu turnuvayı bir Türk sporcu kazanır ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yaraşır bir şekilde bu seneyi taçlandırmış oluruz. Herkese çok teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!