Beşiktaş'ta Burak Yılmaz gözünü derbiye dikti: Yüzde 100 hazır olacağız'

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta Burak Yılmaz gözünü derbiye dikti: Yüzde 100 hazır olacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 07:00

Burak Yılmaz, Beşiktaş Teknik Sorumlusu olarak çıkacağı ilk derbide galibiyeti istiyor.

Haberin Devamı

Futbolculuğu döneminde birçok derbide sahne alan Burak Yılmaz, Beşiktaş’ın başında ilk kez teknik adam olarak sahne alacağı Galatasaray maçında en iyiyi sahaya koymaya çalışacaklarını söyledi. Dünkü idman öncesi derbi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Derbiye yüzde 100 hazır olacağız. Yeter ki milli takımlardaki oyuncularımız sağlıklı bir şekilde dönsünler. Çok ciddiyetle ve arzuyla çalışıyoruz. Sahada en iyisini yapmaya çalışacağız.

Görevimin bilincindeyim

Futbolculuk hayatımda hep zorluklar vardı. Hepsinin üstünden geldik. Bu başka bir görev, tanım, pozisyon. Ben yine kendime ve ekibime güveniyorum. Futbolcu arkadaşlarıma yürekten güveniyorum. Camiama güveniyorum. Zorlukları aşarsanız bir yere geliyorsunuz. Oyuncu arkadaşlarıma güvenim sonsuz. Görevimin bilincindeyim. Koca bir camiayı temsil ediyorum. Her şeyin farkındayım. Benim en büyük güvencem oyuncularım. Ben onlara yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

Yetişirse mutlu oluruz

38 yaşındaki çalıştırıcı, sakatlıkları devam eden Gedson Fernandes ve Salih Uçan’ın durumları ile ilgili ise “Sağlık ekibimiz, derbiye yetişmeleri için elinden geleni yapıyor. Yetişirlerse çok mutlu oluruz. Yetişmezse, onların yerine oynayacak oyuncular Beşiktaş oyuncusudur. Ben umutluyum ve mutluyum. Onların yerine oynayacak olanlar da ellerinden geleni yapacaktır” dedi. Gedson ligde 4, Avrupa’da 1 maçı kaçırırken Salih ise sakatlık nedeniyle İstanbul maçını tamamlayamamıştı

Vukas ve Modric benim isteğimle geldi

Burak Yılmaz, Hari Vukas ve Toni Modric’in kendi isteğiyle teknik ekibe katıldığının altını çizerken şu değerlendirmeleri yaptı: “Bize güç katacaklarını düşünüyorum. İki yeni hocamız yakından tanıdığım isimler. Geçen sene Marsilya-Lille maçına gittiğimde Hari ile orada görüşmüştüm. Onlara teşekkür ediyorum. Davetim üzerine hiç ikiletmeden buraya geldiler. Camiamızın büyüklüğünden geliyor. Her şey benim isteğimle oldu. Alacağımız bir bilgi, bir artı bizim için çok değerlidir. Şu an bizim için her şey olumlu gidiyor.”

Galatasaray'a karşı 5 galibiyeti var

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın başında eski takımı Galatasaray’a karşı ilk kez teknik direktör olarak sahaya çıkacak olan Burak Yılmaz, futbolculuğu döneminde ise sarı kırmızılı takıma değişik takımlarda 14 kez rakip oldu. Burak forma giydiği bu maçlarda 5 galibiyet gördü. 4 kez berabere kalıp, 5 kez de yenildi. Burak Yılmaz 14 maçta Galatasaray ağlarına 3 gol gönderirken, bir de asist yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!