Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Hakemler için benden başka kimsenin konuşmaya hakkı yok

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Hakemler için benden başka kimsenin konuşmaya hakkı yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2023 07:00

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, diğer başkanların açıklamalarını doğru bulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, hakemlerle ilgili diğer kulüp başkanlarının açıklamalarda bulunmasının doğru olmadığını belirtirken bunun gerekçesini şu sözlerle izah etti: “Önce ‘Bu hakemler gitmesin, neden gönderiyorsunuz?’ dediler. Sonra ‘hoş geldiniz’ deyip çiçek verdiler. Ama bir taraftan maçın bitiminden 15 dakika sonra bir çay içip hemen aşağıya koşuyorlar hakemlere saydırıyorlar. Yeni moda o biliyorsunuz. Maçı alsanız da saydırın ki kaybettiğinizde...

KOVBOY GİBİ ATEŞ ETMEYİN

“Hakemlerle ilgili benden başka kimsenin konuşmaya hakkı yok. Amerikan kovboyları gibi maçın her bitiminde silahları çekip adamı hedef almanın anlamı yok. Korkudan mı yapıyorsunuz bunu, baştan tedbir alalım diye mi yapıyorsunuz? Yazık yani... Karşıda sizi korumasını, korkutarak insanları sizi kollamasını istediğiniz hakemlerin bir başka takıma o maçlarda vereceği zararlar, yanlış kararlar...

Haberin Devamı

DURSUN BEY BEKLEMİYOR

Helallik almaları lazım. Her maç sonu açıklamaya gerek yok. Trabzon Başkanı sabahı bekliyor ama G.Saray Başkanımız, saygıdeğer Dursun Bey maçın arkasından yapıştırıyor. Bunlar taraftar istedi diye yapılması doğru değil. Taraftar iyi transfer yaparsın seni sever. Eksik beğenmediği transferi yapmışsındır eleştirebilir. Ama onları mutlu etmek için yapılacak en güzel şey sahaya çıkıp övdüğü takıma top oynatmaktır.

YENİLERİN KAFASI KARIŞTI

Biz hakemlerle ilgili olarak dedik ki ‘Bunlar yanlış gitsin.’ Şimdi çok da güzel bir çözüm bulmuşlar. Eskiler ile yeniler bir arada. Ara çözüm diyorlar ona. Eskilerle, yenilerin de kafalarını karıştırdınız. Kardeşim eskileri bir gönderin buradan yani. Bu kadar zor mu? Sadece oraya gelenlerin kafasının karışık olmaması çok önemli.”

SAHANIN BEŞ AYRI YERİNDE OYNAYABİLİR

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, CSKA Moskova’dan 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettikleri Kazak futbolcu Bakhtiyar Zaynutdinov’un takıma büyük katkı sağlayacağını iddia etti. Çebi, “Zaynutdinov çok zor bir transferdi ve biz bunu gerçekleştirdik. Bu çocuk sahanın üç değil neredeyse beş yerinde oynayabilecek genç bir futbolcu. Gelecek vadeden bir isim” diye konuştu.

Haberin Devamı

FEDERASYON DALI UZATTI AMA ZEYTİNİ DE GÖRMELİ

“TFF bize zeytin dalı uzatmış. Dalı gördük ama zeytinleri bekliyoruz. Gerçekten de ihtiyacımız var. Ben bu konularda federasyonun kötü niyetli olduğuna inanmak istemiyorum. Böyle bir şey düşünmek de istemiyorum ama icraata da ihtiyacımız var. Ama bir görüntü alalım.

BİZE TEŞEKKÜR ETMELİLER

Özellikle biliyorsunuz stadı Avrupa Ligi ya da Konferans Ligi finaline ev sahipliği için UEFA’ya önerdiler şimdi. Bunun bir barış çubuğu olduğu söyleniyor. Esasen onların bize teşekkür etmesi gerekiyor. En iyi stat burası. Bir takımın önerebilecek bir stadı var diye. Bizim onlara değil onların bize teşekkür etmeleri gerek.”

Haberin Devamı

PENDİK MAÇI TEKRAR EDİLMELİYDİ

Hakemlerle ilgili sözleri için ceza almasına da Çebi şu tepkiyi verdi: “Müsabaka yetkilileri hakkında herhangi bir şekilde görüş beyan etmek demek konuşamazsın demek. Böyle bir şey olamaz, yasak. Biz hakaret, küfür edersek bunların karşılığı ceza olmalı. Sen Pendik maçında 2 puanı yitirmeme sebep oldun. Nereden bulacağım ben bu 2 puanı yarın lazım olduğunda. Nasıl hesap verecekler bana? O maç tekrar edilmeliydi.”

TRANSFERLERİ KULÜP OLARAK BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Eski futbol direktörümüz Ceyhun Kazancı ve kulüp asbaşkanımız Emre Kocadağ’a transferdeki çalışmaları için teşekkür ediyorum. Transferleri biz kulüp olarak yaptık. Hem teknik direktörümüz Şenol Güneş’in görüşlerini hem scout ekibinin bulduğu isimleri ekonomimizle birleştirdik. O daha popüler ve yüksek maliyetli transferlerin faydalı olacağını düşündü, ben de bunların kulübe zarar vereceği konusunda tereddütlerim vardı ama elimizden geleni yaptım, çözmeye çalıştım.”

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Hakemler için benden başka kimsenin konuşmaya hakkı yok

ALTYAPIDA HOCALAR VE OYUNCULAR İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

“Altyapıda Mehmet Ekşi geldiğinden beri yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Çocukları eğitmeye çalışıyoruz. Hocalarımız mutlu ve huzurlu olsunlar diye ekonomilerini düzeltmeye çalışıyoruz. Oyuncular için her türlü görevimizi yapıyoruz. Artık her şey çocuğun ve onu yetiştiren hocanın elinde. Umarım her sene iki üç oyuncu çıkar. Şimdi Demir Ege’yi görüyorsunuz. Berkay mesela. Bu çocukların önünü açıyoruz. Gidin bir yerlerde oynayın ve gelin diyoruz bizimle kontratlarını devam ettirerek.”

AMATÖR BRANŞLARDA BU SENE ÇOK FARKLI BİR BEŞİKTAŞ OLACAK

Haberin Devamı

“Camia amatör branşlarda da çok farklı bir Beşiktaş izleyecek. Geçen seneki proje bizi biraz sıkıntıya soktu ama bu yıl çok farklı. Amatör şubeleri dışarıdan Beşiktaşlı kardeşlerimize veriyoruz. Hem sponsor oluyor hem onlar yönetiyor. Mesela voleybolda Ali Ceylan sponsor. Hentbolda Mesut Çebi maddi manevi destek oluyor. Bir tek basketbol Umut Tahir Güneş’i altyapıdan yetiştiriyoruz. Nedim Yücel Bey ve başantrenörümüz bir proje olarak geldi. Amatör takımların oynadığı hazırlık maçlarını incelesin taraftarlarımız. Taraftarlarımız destek olsunlar ve Beşiktaş’ı şampiyon olalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!