Omurilik Felcinin Tedavisi İçin 6.6 Milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Omurilik Felcinin Tedavisi İçin 6.6 Milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 11:57

Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek üzere üçüncü kez düzenlendi. 8 Mayıs 2016 Pazar günü Türkiye saatiyle 14:00’da aralarında İzmir’in de bulunduğu dünyada altı kıtada 34 farklı lokasyonda koşuldu.

Haberin Devamı

Dünya çapında toplam 130.732 kişinin yaptırdığı kayıt ile toplamda 6.6 milyon Euro toplandı ve gelirin tamamı omurilik felci araştırmaları için Wings For Life Vakfı’na bağışlandı. Önümüzdeki yıl bu benzersiz koşuda yer almak isteyenler http://www.wingsforlifeworldrun.com/tr/tr/ adresinden kayıtlarını gerçekleştirebilir.

Wings For Life Vakfı tarafından bu yıl dünya çapında üçüncü kez düzenlenen Wings For Life World Run’a 33 ülke 34 farklı lokasyonda 130.732’a katıldı ve tek bir amaç için, koşamayanlar için koştu. 34 lokasyonda yarışa katılan koşucular, Wings For Life Vakfı’na toplamda 6.6 milyon Euro bağış yaptılar. Wings For Life World Run’ın ilk iki senesinde elde edilen 7.1 milyon Euro ile omurilik felci araştırmalarına üç yılda toplam 13.7 milyon Euro bağış yapıldı.

Bitiş çizgisi bulunmayan yarışta, katılımcılardan yarım saat sonra 15 km hız ile yola çıkan yakalama aracının geçtiği son yarışmacıyla koşu sona erdi. Yakalama aracına kadınlarda Japon Kaori Yoshida, 65.71 kilometre, erkeklerde de üç kez 100 km dünya şampiyonluğu unvanına sahip İtalyan Giorgio Calcaterra, 88.44 kilometre sonra yakalanarak dünya şampiyonu olmayı başardılar.

8018 kayıt ile dünya çapındaki en büyük ikinci olan İzmir’deki koşuda ise kadınlarda Moldovalı Svetlana Shepeleva, erkeklerde de Ahmet Bayram birinciliği elde etti. Shepeleva 45.70 kilometreyi 3 saat 25 dakikada koşarken, erkeklerde de Ahmet Bayram 3 saat 45 dakikalık derecesiyle 52.78 kilometrede yakalandı.

Omurilik Felcinin Tedavisi İçin 6.6 Milyon Euro


KİLOMETRELERCE KOŞTULAR
Wings for Life World Run 2016’ya katılan 130.732 koşucu, toplamda 1.255.000 kilometre koşmayı başardı. Dünya çapında toplamda 16 bin gönüllü bu koşuda yer alırken, toplamda 140.000 litre su tüketildi. 12 farklı zaman diliminde gerçekleşen Wings For Life World Run’da 68 yakalama aracı, katılımcıların peşini bırakmadı. Türkiye’de de üç kez ralli şampiyonu olan Yağız Avcı ve co-pilotu Bahadır Gücenmez, yakalama aracının direksiyonuna geçti.

ÜNLÜLER DE DESTEK VERDİ

Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin İzmir’de gerçekleşen Türkiye ayağına ünlüler de büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazeteciler Yonca Tokbaş ile Melike Karakartal, ünlü oyuncu Ayşe Tolga ve sanatçı Gökhan Tepe’nin yanı sıra milli sporcular Ahmet Arslan, Şahika Ercümen, Toprak Razgatlıoğlu, Lena Erdil ve Arif Gül gibi pek çok isim İzmir’de koştu. Ayrıca yarışa tanınmış simaların yanı sıra, maraton koşucuları, triatletler, ultra maratoncular, her yaştan sporsever ve İzmir halkı da büyük ilgi gösterdi.

SON ŞAMPİYONLAR İZMİR’DE KOŞTU
Geçtiğimiz yıl yapılan Wings For Life’ta ülkelerinde birinciliğe ulaşan iki isim bu sene İzmir’de koştu. Wings For Life World 2015’te Gürcistan erkekler kategorisinde birinciliğe ulaşan Anatoli Oleinikov ve Şili’de Wings For Life World Run’ı kadınlarda ilk sırada bitiren Karen Torreabla da omurilik felçlilerine destek vermek için İzmir’den yarışa katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!