Mustafa Çulcu: Biz mi aptalız, yoksa onlar mı uyanık?

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Biz mi aptalız, yoksa onlar mı uyanık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 13:25

Süper Lig'in 14. haftasında hakem kararlarının en çok tartışıldığı karşılaşma, 2-2 sona eren Gaziantepspor-Fenerbahçe maçı oldu. Hürriyet yazarı Mustafa Çulcu, müsabakanın gözlemcisinin, hakem Serkan Tokat ve yardımcılarına verdiği notlar için gündem yaratacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Haberin Devamı

Son 8 yılı FIFA olmak üzere, 22 yıl aktif hakemlik, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanlığı, MHK Başkanlığı, UEFA, FIFA hakem gözlemciliği gibi daha çoğaltabileceğim hakemliğin pekçok kademesinde görev yaptım.

Lütfen birileri bana bunun şaka olduğunu söylesin. Yoksa kafayı kıracağım. Biz mi aptalız, yoksa onlar mı uyanık?

Bu saatten sonra bana kimse, 'Biz UEFA Konvansiyonu'na üye ülkeyiz' demesin.

Kimse bana gözlemciliği, hakemliği, dürüstlüğü, adaleti, emeğe saygıyı anlatmaya kalkmasın. İnanmamı da asla beklemesin. Sözün bittiği yerdeyim...

Şimdi MHK'den 2 hamle bekliyorum...

1-) Ya, oğlu Burak Şeker de ulusal hakem olan ve aynı dönemlerde hakemlik yaptığım arkadaşım Antalyalı gözlemci Adnan Şeker'in raporunu geçerli saymayıp ciddi ceza vererek küme düşürecek,

Haberin Devamı

2) Ya da, gözlemcinin verdiği bu notları doğru kabul edip geçerli sayıyorsa eğer; tüm ekibe bu hafta tekrar Süper Lig'de, hatta çok başarılı oldukları için Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bile görev verecek.

Biz de bileceğiz ki o pozisyonları biz yanlış görmüşüz ve de bilmiyormuşuz(!)

Mustafa Çulcu: Biz mi aptalız, yoksa onlar mı uyanık
YENİDEN KİTAPLARI AÇACAĞIZ!
Bariz gol şansı kriterlerini, ciddi faullü oyunun, şiddetli hareketin ne olduğunu, elle oynama kriterlerini, ele yüze, bileğe yapılan hareketlerin nasıl değerlendirildiğini, hangi hallerde penaltı verildiğini öğrenmek için yeniden kitapları açacağız(!)

BU İKİ HAMLEDEN BİRİNİ YAPMAZSA MHK BİTER
Eğer bu iki hamleden birini yapmaz ise MHK'ye güven, saygı biter. Bu da MHK'nin iflası demektir.

Bakın duyduğumda, öğrendiğimde şok geçirdiğim Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının gözlemcisi sayın Adnan Şeker'in verdiği notlar;

Maçın hakemi Serkan Tokat'ın notu 8.5.

Maçın kıdemli yardımcı hakemi Erdinç Sezertam'ın notu 8.4.

YİNE AYNI YARDIMCI; ENGİN ERDEM
Fenerbahçe'nin Alper Potuk ile attığı 2. gol öncesi Arrokoyo'nun ofsaytı bozduğunu doğru tespit edip pozisyonu oynattığı ve sonuçta bir gol olduğu için kıdemsiz yardımcı Engin Erdem'in notu +1 puan ile perçinlenerek 8.5. Maçın sonlarına doğru Marcal'ın Fenerbahçeli Markovic'in yüzüne yaptığı el hareketinde de 'faul, faul' diye hakemini ikaz eden ama hakemin faul vermediği, kartını çıkarmadığı pozisyondaki yardımcı, aynı yardımcı Engin Erdem.

Haberin Devamı

Son dakikada Caner-Orkun mücadelesinde Gaziantepspor'un penaltısının verilmediği bölgede görevli 5.hakem Emre Atasoy'un notu 8.4.

Mustafa Çulcu: Biz mi aptalız, yoksa onlar mı uyanık

ELLE GOLLÜ GÖRMEYEN YARDIMCIYA 8.4
Fenerbahçe'nin yediği ilk golde Arrokoyo'nun el ile topu arkaya aşırttığını göremeyen, Fenerbahçe'nin attığı ikinci golde Alper Potuk'un elini göremeyen 6. hakem Bülent Cenet'in de notu 8.4.

Maçın 4.hakemi Ceyhun Sesigüzel'in notu da 8.4.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!