Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının hakeminden 3 büyük hata!

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının hakeminden 3 büyük hata
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 20:12

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı, Hürriyet yazarı Mustafa Çulcu, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının kritik pozisyonları değerlendirdi. Çulcu, "Hakem Serkan Tokat cesur kararlar verdi ancak 3 kritik pozisyonda yanlış kararlar verdi. Bunlar tecrübesizliğinden kaynaklanan hatalar. Henüz bu maçları yönetecek düzeyde bir hakem değil" dedi. Mustafa Çulcu, maçın tartışmalı pozisyonlarını şöyle değerlendirdi:

Haberin Devamı

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının hakeminden 3 büyük hata
GAZİANTEPSPOR'UN GOLÜNDEN ÖNCE 'EL' VAR
6. dakikada Fenerbahçe'nin yediği golde Arrokoyo kafaya çıktığı zaman topu eliyle arkaya düşürdü. Pozisyon tam 6. hakem Bülent Cenet'in kontrol alanında. Cenet'in bu konuda hakeme yardımcı olması lazımdı. Golden sonra kaleci Volkan Demirel'in itirazı da haklı çünkü Arrokoyo elle oynadı. 

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının hakeminden 3 büyük hata
MEHMET TOPAL'A SARI KART ÇIKMALIYDI
18. dakikada Mehmet Topal, Camara'nın kafa hizasına ayağını kaldırıyor. UEFA bu tip pozisyonlarda sarı kart gösterilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Gaziantepspor-Fenerbahçe maçının hakeminden 3 büyük hata
HASAN ALİ 'BARİZ GOL ŞANSI'NDAN ATILDI İSE YANLIŞ
30. dakikada Hasan Ali, Larsson'a yaptığı harekette 'bariz gol şansını engelledi' diye kırmızı kart gördü ise büyük hata. Bariz gol şansı ile ilgili kuralda 'oyuncunun kaleye uzaklığı, konumu, topa hakim olup olamadığı, rakip oyunculara uzaklığı' gibi bir sürü kriter vardır. Larsson'un pozisyonunda bariz gol şansından söz edilemez. Çünkü Larrsson henüz kendi yarı alanında ve top da kontrolünde değil. Ama hakem derse ki, 'Hasan Ali'yi ciddi faullü hareketinden dolayı ihraç ettim', o zaman haklı. Çünkü Hasan Ali havadan geliyor ve ayak tabanıyla rakibin koltuna altına bir müdahalesi var.

Hafta içinde Hasan Ali'nin neden atıldığını öğreneceğiz. 1 maç ceza gelirse bariz gol şansını engellediği için atıldı demektir. Ama 2 maç ceza gelirse, rakibe yönelik sert hareketinden dolayı kırmızı kart gördüğü anlamına gelir.

PENALTI DOĞRU KARAR
52. dakikada Diego, havadan gelen topa kollarını açarak müdahele ediyor bu yüzden penaltı doğru karar.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ TEMİZ!
65. dakikada Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında attığı ikinci gol temiz, ofsayt yok.

Haberin Devamı

CANER'İN HAREKETİNE PENALTI VERİLMELİYDİ
Mücadelenin son dakikalarında Caner Erkin'in Fenerbahçe ceza sahası içinde Orkan Çınar'a yaptığı hareket penaltı...

BAKMADAN GEÇME!