MEDYADAN : Magazin haberleri

Güncelleme Tarihi:

MEDYADAN : Magazin haberleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2003 19:47

Müjde veriyor 'uzman', İstanbul'da bu sene deprem yok - Dizi bitmiş, seyirci hâlâ soruyor - Haftanın tarifi: Farkına varmadan verdiği frikiklerle gündeme gelen güzel - Kilo vermek kolay, çikolata ye, diyen manken - Haftanın 'Fırıncının küreği haberi' - Pınar Eliçe'nin en büyük projesi - Haftanın haber başlıkları... vs

Haberin Devamı

MEDYUM YAZAR ÇOK,
AMA BU PROFESYONEL

Güneş, 7 ocak

Güneş
'te müjdeli, koca bir haber : İstanbul'da deprem olmaz

Diyor ki "Memiş, söylentilerle gerginlik yaşayan İstanbullular'ın rahat olmasını çünkü bu yıl içinde deprem olmayacağını açıkladı."

Efendim ? Kimmiş "bu yıl deprem olmayacağını açıklayarak" bizi rahatlatan?

Medyum Memiş


*


KAŞIMAYIN, KAŞIMAYIN!

Şok, 9 ocak

İbrahim Tatlıses'in nikahsız karısından sonra nikahsız sevgilisi de bacağından vuruldu ya... güya, hayatına giren diğer kadınları da korku almış. Birçok gazetede vardı bu haber. (Bundan sonra kim vurulursa, bilesiniz ki reklam için kendini vurdu ya da vurdurttu... Hava çok müsait!)

Şok
gazetesi işi biraz ileriye götürmüş. Derya Tuna "transparan elbise giyiyor" diye, Asena da "çıplak geziyor, İbrahim Abi'mi üzüyor" bahanesiyle vuruldu ya...

Ayşegül Yıldız da (bu kadın da İbrahim "İmparator" Tatlıses'in hayatındaymış...) korkuyormuş. Ama Şok, kadının öyle çıplak resimlerini kullanmış ki... hani birazcık "yok mu bunu da vuracak?" kokuyor!


*


ARTIK NE ETTİLERSE ADAMA?

Gazeteler, 9 ocak

Türkücü Ferhan Güzel, çek ve senet tahsilatı (yani mafya) işine bulaştığı iddiasıyla gözalnıtan alınmış. Haberler diyordu ki: "Mahkemeye çıkarılmadan önce bir süre nezarette bekletilen Güzel'in burada içli içli 'Beni doğduğuma pişman ettiler' adlı türküyü söylediği bildirildi."

Şarkının adından, haberin millî ehemmiyetinden çok, finişi bitirdi beri : "bildirildi!"


*


BİTMİŞ DİZİNİN SENARYOSU OLMAZ

Milliyet, 8 ocak

Sina Koloğlu, Reyting Canavarı köşesinde matrak bir okur mektubu yayımladı. Şapkadan babam çıktı, adlı dizi yayından kalkmış. Demek ki bitmeden, orta yerinde yayınına son vermişler. Kendini kaptırmış bir seyirci, Sina'ya sormuş: "Sancar Baba kurtulacak mı?, Nisa Hanım'ı kim, neden kaçırdı?" O da diyor ki "Dizi bitti babacığım, bitti. Ne Sancar Baba kaldı ne Nisa Hanım.."

İnsanlarımızın bu televizyonu ne kadar ciddiye aldığının göstergesidir.

Oğlum, iki yaşında filandı, televizyonda bir kovboy filmi seyrederken, patır patır ölenlerden çok etkilendi. Biz de ona, izah etmek için, "merak etme, bu ölenler gerçek insanlar değil, şakacıktan ölüyorlar, rol diye... Oyuncu bunlar" demiştik. O da düşündü düşündü, "Peki ölecek bu kadar çok oyuncuyu nereden buluyorlar?" diye sordu...


*


KIZ BOYLU BOSLU YA...

Şok, 8 ocak

Hani bazı "ünlü"lerin gazete sütunlarındaki "tariflerine" takarım ya ben... Seksî manken, bilmem kimle olaylı birlikteliğine nokta koyan ünlü şarkıcı, bilmem kimle yaptığı kaçamakla ünlenen sosyete güzeli... gibi (Yahu benim içimde bastırılmış bir "magazin muhabiri olma saplantısı" olmasın sakın!)

Şok, manken Tuğba Özay'ı şöyle "tarif" ediyor :

"Farkında olmadan verdiği sayısız frikiklerle her zaman magazin gündemine 'olanca ağırlığıyla' koymaktan çekinmeyen Tuğba Özay..."


*


HAFTANIN "FIRINCININ KÜREĞİ" HABERİ

Şok, 10 ocak

Bazen renkli gazetelerimizde öyle "haberler" yer alıyor ki, hani günahları boynuna, insanın aklına "yaratıcı bir kalemden çıkmış" gibi geliyor.

Şok'ta bir haber. Başlık şöyle : Son işinde yakayı ele verdi - UTANÇ

Spot : "Pazarlamacı numarasıyla erkeklerle para karşılığı seks yapan Pervin U. suçüstü yakalandı. Genç kız gazetecileri görünce utancından yerin dibine girdi."

"Olay şöyle gelişti:" diyor gazete:

"Pervin U. elinde birkaç kitapla kendisine satıcı görüntüsü verip Kavaklıdere'de bir apartmana girdi. Çaldığı ilk kapıda karşısına Fatih K. adlı uzun boylu, yakışıklı gençten bir erkek çıktı."

"Son derece güzel ve bakımlı olan kız, kitap sattığını belirterek Fatih K.ya ilgilenip ilgilenmeyeceğini sordu. Yakışıklı adam bu konuyu içeride konuşmayı teklif edince, Pervin U. 'Adam hemen tava geldi' diye içinden geçirdi (Şu gazeteciliğe bir bakar mısınız, zanlının içinden geçenleri bile araştırıp bulmuşlar ve kamuoyuna yansıtmışlar) ve davete icabet etti."

"İkili salonda bir süre kitaplarla haşır neşir oldular, ardından yolları yatak odasına denk düştü! Ancak unuttukları bir şey vardı: Komşuların ihbarıyla harekete geçen genç adamın karısı, iki polisle eve geldi. Bu bir suçüstüydü. (Bir de suçaltı vardır ki, konumuz değil...) Fatih K. hemen toparlanıp kendisini banyoya kilitlerken, bir anda çırılçıplak ortada kalan Pervin U. gazetecilerin (Bunlar da nereden çıktı? Komşular mı ihbar etti acaba, yoksa Fatih K.ya bir 'komple' mi söz konusu?) deklanşörlerine konu olmaktan kendini kurtaramadı. (Deklanşöre konu olmak denir, bal gibi denir. Bu deklanşörler arada hikaye, roman filan yazar...)"

"Utancından yerin dibine giren genç kız, suçüstü yakalanmanın ezikliğiyle masum bir yüz ifadesi takındı ve sadece 'Utanıyorum!' diyebildi. Fatih K. ve birlikte olduğu Pervin U. emniyette ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

DURUN! Bitmedi. "Fırıncının küreği" haberinin bir de "görenler ... demekten kendilerini alamadılar" ayağı olmazsa tadı çıkar mı?

Resimaltı : Pervin U.yu görenler (yani alçak muhbir komşular) "Bu güzelliğe yazık değil mi?" demekten kendilerini alamadılar."


*


AĞIR TAHRİKE GİRER ALİMALLAH

Vatan, 10 ocak

Fazla zayıflayınca sağlığını bozan manken Ebru Şallı 47,5 kilodan 49,5 kiloya çıkmış. Diyor ki : "Harun (Tan, kocası) kilolu kadın sevmiyor, bu halimi de istemiyor. Benim 50 kilo olmamı istiyor."

Milliyet, 10 ocak

Aynı Ebru Şallı, bu sefer 45'ten 47 kiloya çıkmış ve şöyle demiş "Kilo vermek çok kolay, asıl kilo almak zor... Kadınlara bol bol çikolata yemeği tavsiye ediyorum."

Şenay Ordu'nun yorumu : Ebru Şallı yakında kilo sorunu olan bir kadının elinde kalabilir!


*


BÜYÜK PROCELER

Milliyet, 7 ocak

Önce "Pınar Eliçe yarın doğum yapacak" diye haberler çıktı gazetelerde, beklenen mutlu hadise de 6 ocak günü "gerçekleşti" elhamdülillah. (Eskiden bir hamile kadına "Doğum ne zaman?" diye sordun mu, mesela "Şubat'ın sonuna doğru nasipse..." gibi bir cevap alırdın. Şimdi aynı sorunun cevabı çok daha kesin : "Pazartesi günü saat 11.15'te!")

Eski dansöz şöyle demiş : "Bundan sonra bu bebeği büyütmek benim en büyük projem olacak!"

Demek ki önceki büyük projeleri vardı, biz kaçırdık...


*


O NE Kİ?

Akşam, 7 ocak

Burhan Ayeri diyor ki : "Yeliz Yeşilmen'in Çarkıfelek'teki dekoltesi müthişti. Hele arabayı itmeye çalışırken kiraz çekirdekleri bile gözüktü."


*


BLUCİN DEĞİL MESAJ SALONU

Milliyet, 6 ocak

"Japonya'da Amino Jean adı verilen giysileri giyenler şık olmakla kalmıyor giyenleri genç de kılıyor. (Biraz cümle düşmüş ya...) Arginini adlı aminoasite batırılarak bir tür işlemden geçirilen jeanler (!), deriyi nemlendirdiği için cilde yumuşaklık getiriyor, güzel kokuyor ve bakterileri öldürüyor. Bu da derideki pürüzleri yok ettiği gibi dolaşımı hızlandırıp ciltte kırışma yaratan melaninin salgılanmasını azaltıyor."

Bir de deri altına Botox mu neyin ondan yapabilse...


*


TELAŞLANMIŞ GARİBİM

Posta, 6 ocak

Bir okur, Dr.Aybars Akkor'a panik halinde soruyor:

"Benim sorunum kısırlıkla ilgili. Ben 6 aylık evliyim ve eşim hâlâ adet görmeye devam ediyor. Kısırlık belirtileri nelerdir. Test yapmadan anlaşılır mı? Ne kadar sürede belli olur? Hangi bölüme müracaat etmem gerekir?"

Sakin ol hemşerim, panik yapma hemen, daha vakit var...


*


HAFTANIN MAGAZİN BAŞLIKLARI :

(3) Bronz Madalya : ZARARSIZ KUCAK

Takvim, 6 ocak

Geçenlerde Posta'da Bekir Saçar'dan bir alıntı yapmıştım, bir erkek için "herkes onun zararsız olduğunu bilir" diyordu. Aynı espriyi Takvim de yapmış, bu sefer "ünlülerin fotoğrafçısı" Erol Atar için. "Arto'nun şarkılarıyla coşan Binnaz Avcı (kim olduğunu da söyleyeyim, belki siz de benim gibi "sosyetik güzel" cahilisinizdir : "Türk sinemasına bir dönem damgasını vuran Suzan Avcı'nın kızı "seksî güzel") gecenin ilerleyen saatlerinde (bu lafa da biterim!) kendinden geçti..." Uzun lafın kısası, magazin muhabirleri fotoğrafını çeksin de gazetelere mevzu olsun diye Erol Atar'ın kucağına oturup, öpücükler kondurdu.

Takvim'in haber başlığı: Zararsız kucak

*

(2) Gümüş Madalya : KEK GİBİ

Şok, 4 ocak

Demet Akalın, kış ortasında (bazı önemli gazeteciler gibi) güneş yanığı gezmek için solaryuma gitmiş. Ve fazla kalınca derisi tahriş olmuş.

Şok'un başlığı : Demet Akalın kek gibi kızardı

(3) Altın Madayla : ASENA ÜSTÜ KEBAP

Habertürk, 8 ocak

Tetikçi dansöz Asena'yı bacağından uyardıktan sonra, Aksaray'da bir kebapçıya gitmiş, artık ne olduysa, akrabası kebapçıyı da vurmuş. Sonra yakalanmış.

Törkiş Nyu York Tayms'ın başlığı : ASENA üstü kebapçı vurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!