Yılbaşı Gecesi Nasıl Beslenmeliyiz?

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı Gecesi Nasıl Beslenmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 13:46

Acısıyla tatlısıyla 2015 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde yılbaşını nasıl kutlayacağımız konusunda planlar yapmaya başladık bile. Yılbaşını arkadaşlarıyla, ailesiyle ya da düzenlenen partilerde kutlamak isteyenler yılbaşı günü nasıl beslenmeli? Yılbaşında nasıl sağlıklı besleniriz? İşte cevapları...

Haberin Devamı

Bir çok kişi aylar öncesinden eğlence mekanlarının programlarını araştırarak rezervasyonlarını yaptırıyor, bazıları ise evlerinde eşini dostu çağırarak mükellef sofralar kurarak yeni yıla evlerinde girmeyi hedefliyor.

Yılbaşı gecesini gerek evde gerek dışarıda yani nerede olursanız olun sağlıklı yiyecekleri tercih etmeye özen gösterin.

Özellikle evlerde kurulan bir kuş sütünün eksik olduğu mükellef sofralara baktığımızda et yemeklerinden hamur işlerine, sarmalardan dolmalara ve hatta çeşit çeşit çeşit tatlılara kadar her türlü besin oluyor.

Yılbaşı Gecesi Nasıl Beslenmeliyiz

Elbette bu tür bir sofra hepimizin hayali ancak, sağlığımızı düşünerek midemizi ve kalbimizi yoracak olan besinlerden kesinlikle kaçınmalıyız. Özellikle kronik kalp, tansiyon, şeker gibi hastalığı olan kişiler yılbaşı gecesi yemek yerken daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Oldukça yağlı ve şekerli besinlerin tercih edilmesi, bu besinlerin çok kısa sürede tüketilmesi ve gece boyunca tükettiğimiz tatlı, meyve, kuruyemiş gibi gıdaların birde alkol ile birlikte alınması hazımsızlık, şişkinlik, gaz gibi sıkıntıların artmasına, ayrıca aşırı yemek sonrasında kalbe daha fazla yük binmesine ve kalp krizi riskinin artmasına neden olacaktır.

Sağlığımıza dikkat ediyor ve yeni yıla sağlıklı girmek istiyorsak yılbaşı gecesi soframızda daha hafif yiyeceklere yer vermeliyiz.

Yılbaşı gecesinde rahat rahat yiyebilmek adına gün içerisinde hiçbir şey yememek veya yenilen yemeklerin hemen ardından soda içmek yapılan en büyük yanlış davranışlardan biridir.

Yılbaşı Gecesi Nasıl Beslenmeliyiz

YILBAŞI GECESİ SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Yılbaşı günü sabahtan başlayarak dengeli beslenmeliyiz. Kesinlikle öğün atlamadan hafif bir kahvaltı yapmalı, sık sık ve azar azar beslenmeli, düşük enerji içeren besinler tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerde veya akşama doğru yapacağınız 30 ila 45 dakikalık bir yürüyüş metabolizmanızı düzenlemeye yardımcı olacaktır.

Bir kuş sütünün eksik olduğu mükellef yılbaşı sofrasına kesinlikle çok aç oturulmamalı. Akşam yemeğinden 1 ila 2 saat önce meyve, salata, bir kase yoğurt veya bir kase çorba gibi düşük kalorili besinler tüketilmeli. Gün içerisinde ise aralıklarla 10 ila 14 bardak su içilmelidir.

Hazırlanan besinler geniş zaman diliminde çok iyi çiğnenerek tüketilmeli. Hazırlanacak olan yemekler kızartma, kavurma işlemleri yerine; haşlama, buğlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemi ile pişirilmelidir.

Ayrıca hindi, tavuk gibi etlerin deri ve yağlı kısımları kesinlikle alınmalıdır. Aç karnına alkol alınmamalı ve alınan alkolün yanında kuruyemiş, cips gibi yağlı yiyecekler tercih edilmemelidir.

Haberin Devamı

Kültürümüzün olmazsa olmaz hamurlu, ballı, şerbetli tatlıların yerine daha hafif olan kabak tatlısı veya sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Yeni yıla eğlenceli bir mekanda girecek olanlar ise; “limitsiz içki ve meze” seçenekleri sunan yerlerden kesinlikle uzak durmalıdır.

Yeni yılın ilk gününde ise 60 ila 90 dakika arasında yürüyüş ve egzersiz metabolizmanızı hızlandıracaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!