Viyana’da ‘Köçekçe’

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da ‘Köçekçe’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 11:09

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Avrupa turnesine müziğin başkenti Viyana’da verdiği muhteşem konserle başladı. Orkestranın sanat yönetmeni ve sürekli şefi, doğma büyüme Viyanalı olan Sascha Goetzel için konserin ayrı bir öremi vardı.

Haberin Devamı

Avrupa’nın sayılı konser salonlarının başında geliyor Avusturya’nın başkenti Viyana’daki ‘Konzerthaus’. 12 Şubat Cuma akşamı solonu tek koltuk boş kalmamacasına doldurmuş olan Avusturyalı müzikseverlerin pür dikkat dinledikleri bir Türk orkestrasıydı.

Türkiye’nin senfonik müzik alanında önde gelen topluluğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki dört konserlik Avrupa turnesinin startını bu müzik mabedinde verdi.

Konserin Şef Goetzel için ayrı bir önemi vardı. Doğma büyüme Viyanalı olan ünlü şef hemşerilerinin karşısına gurur duyduğu orkestrasıyla çıkmıştı.

Schulhoff’un ‘Ogelala’, Bruch’un ‘1. Keman Konçertosu’ ve Rimski Korsakov’un ‘Şehrazad Senfonik Süiti’nden oluşan konser programından sonra ayakta alkışlanan orkestra ‘bis’ olarak da Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’sini seslendirdi.

Parça öncesi kısa bir konuşma yapan Zascha Goetzel, iki ülkenin, Türkiye ve Avusturya’nın ortak değerlerine vurgu yaparak Türkler’den sadece kahve ve tatlıyı değil pek çok müzik aletini de aldık diyerek müziğin birleştirici gücüne dikkat çekti.

DÖRT ŞEHİRDE KONSER

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Viyana’da başladığı turnesi 18 Şubat tarihine kadar Almanya’nın Friedrichshafen, Frankfurt kentlerinde devam edip Nürnberg’de sona erecek. Turne boyunca BİFO, Sascha Goetzel yönetiminde dünyaca ünlü kemancılar Nemanja Radulović ve Vadim Repin’e eşlik edecek.

BAKMADAN GEÇME!