Televizyon “Oskarları” sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Televizyon “Oskarları” sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 10:17

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) her yıl geleneksel olarak dağıttığı Radyo Televizyon Oskarları, Ankara Sheraton Oteli’nde düzenlenen bir geceyle sahiplerini buldu. Medya, politika, iş ve sanat dünyasından ünlü isimlerin bir araya geldiği gecede Doğan Grubu televizyonları da çok sayıda ödül aldı.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD)’nin 28. Radyo Televizyon Oskarları törenine, aralarında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ATO Başkanı Sinan Aygün, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, sanatçılar İbrahim Tatlıses, Tamer Karadağlı, Fatih Kısaparmak’ın da bulunduğu ünlü isimler katıldı.

Star TV’de yayınlanan Telegol yılın spor programı, Deşifre yılın haber araştırma programı, Kanal D’de yayınlanan Yabancı Damat yılın televizyon dizisi, Canlı Canlı yılın magazin programı, CNN Türk’te yayınlanan Her Evde Bir Haber Var yılın reality showu, Ahu Özyurt’la gece görüşü ise gece bülteni dalında ödül aldı. Televizyon eleştirmeni dalında ise Cengiz Semercioğlu’nun hazırlayıp sunduğu Full Ekran, televizyon oskarını aldı.

“Yavuz Gökmen Ödülü”, haberciliğin temel dürtüsünden hiç ayrılmadan muhabir titizliği ve gerçekliliğiyle çalışarak genç gazetecilere örnek olduğu gerekçesiyle Mehmet Ali Birand'a, “Kenan Onuk Spor Ödülü” ise milli atlet Süreyya Ayhan'ın ülkeyi terk edişini ilk ağızdan duyuran haberiyle Doğan Haber Ajansı muhabiri Uğur Tenekecioğlu'na verildi.

Yılın spor programı dalında ödülü AKP İstanbul milletvekili Egemen Bağış, Telegol’ün yapımcısı ve sunucusu Serhat Ulueren’e verdi. Deşifre’nin yapımcısı Mehmet Ali Önel ise ödülünü CHP milletvekili Bayram Meral’den aldı. DHA muhabiri Uğur Tenekecioğlu’na ödülünü ise Milli Savunma eski bakanı Sabahattin Çakmakoğlu verdi.

Sinan Aygün, “Müteşebbis İbo”

Müzik eğlence programı dalında televizyon oskarını ise İbo Show aldı. Geceye katılan İbrahim Tatlıses’e ödülünü ATO Başkanı Sinan Aygün verdi. İbrahim Tatlıses’in, kurduğu şirketler, sağladığı istihdam açısından ekonomiye de katkısı olduğunu belirten Aygün, “İbrahim Tatlıses’in sanatçı kimliğinin yanı sıra bir de müteşebbis kimliği var. Beni o tarafı daha çok ilgilendiriyor” dedi. Aygün, Tatlıses’e ATO ödülü olarak da bir Türk bayrağı verdi. Ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Tatlıses de verdiği mini konserle geceye renk kattı.

RTGD’nin oskar gecesi, Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman’ın konseriyle devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!