Tavşan kardeş gazetesi

Güncelleme Tarihi:

Tavşan kardeş gazetesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 11:55

Başarılarla dolu 20 yılın ardından Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini 2 Ocak’ta Enis Berberoğlu'na devreden Ertuğrul Özkök'ün vedası da muhteşem oldu.

Haberin Devamı

Hürriyet Medya Towers’ta geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen sürprizlerle dolu gecede “Özkök”severler bir araya geldi.

Arada gözlerden yaşlar süzüldü, özellikle de Özkök anısına hazırlanan film sırasında... Ama ilerleyen saatlerde bolca şarkılar söylendi, danslar edildi. Gecenin teması, Özkök’ün veda günü giymek istediği kostümden yola çıkarak “Tavşan Kardeş”ti. Hürriyet çalışanlarının hazırladığı “Özkök özel gazetesi” ise hiç şüphesiz gecenin en büyük sürpriziydi. Vuslat Doğan Sabancı’nın genel yayın yönetmenliğini yaptığı, Fikret Ercan’ın koordine ettiği bu anı gazetesinde neler vardı neler...

KAI DIEKMANN SÜRPRİZİ

ŞİİRLİ VEDA

Özkök’ün ailesinin, eski-yeni pek çok dostunun, mesai arkadaşlarının hazır bulunduğu veda töreninde Ertuğrul Bey’i en çok şaşırtan kişi, habersiz Türkiye’ye gelen Alman Bild Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Kai Diekmann oldu. İki dost sahneye çıkıp birlikte şarkı bile söyledi. Diekman, özel sayı için de hem “Avrupa’da işi senin kadar zor olan birini tanımadım” başlıklı bir yazı kaleme aldı, hem de İngilizce bir şiir yazdı.

Haberin Devamı

AYDIN DOĞAN RÖPORTAJI

Şimdi Ertuğrul’un yüzleşmesi gereken tek gerçek var
KADINLAR İÇİN ESKİSİ KADAR CAZİP OLMAYABİLİR

Patron olarak Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök’e ne kadar güvenir? Ne kadar sever? Türk basınına yön veren 16 yıllık bu ilişkinin matematiği, dönemeçleri nedir? Ezgi Başaran sordu, Aydın Bey cevapladı...

- Henüz Milliyet’in sahibiyken, bizim gazetede Ertuğrul’u eleştiren yazılar çıkıyordu. Ona Özköşk ismini takmışlardı çünkü Ertuğrul’un Turgut Bey’le (Özal) arası çok iyiydi. Biz de Milliyet olarak hep kökten menfi, kökten anti-iktidar olduğumuz için lakap takmışız. Bakıyorum gazetelere köşk kaynaklı bütün haberler önce Hürriyet’te çıkıyor. Bir gün yine Özköşk diye dalga geçerlerken bizimkilere dedim ki “Yav iyi güzel dalga geçiyorsunuz adamla ama keşke siz de Özköşk olsanız da o haberler önce bizde çıksa... Daha iyi olmaz mı?” Yani ben Ertuğrul’a sataştıklarında bir tek şunu söylerdim: Ne derseniz deyin, adam iyi gazeteci!

Haberin Devamı

- Ertuğrul hiçbir gün bana “Bu söylediğinizi yapmam” demedi. Onun lafı şudur: “Efendim yapalım hay hay! Yalnız şöyle şöyle sakıncalı sonuçlar ortaya çıkabilir.” Ben de o zaman “Peki dursun, ben biraz bu konuyu düşüneyim” derdim. Beni ikna ederdi yanlış düşündüğüm konularda.

- Genel yayın müdürlüğünün bir erkeğe getirdiği ayrı bir cazibe vardır. Hele de Hürriyet Gazetesi’nin yayın müdürü olmak... Bugün, bu yaşta beni yap Hürriyet’in yayın müdürü bak ne oluyorum... Tabii Sema’dan ve kızlardan da izin alman gerek! Yani şimdi Ertuğrul’un yüzleşmesi gereken tek gerçek var; artık kadınlar için eskisi kadar cazip olmayabilir!

- Ertuğrul benim mezara kadar dostumdur diyebilirim. Ona çok güvenirim. Şimdi bana deseler ki “Ertuğrul’a X gazete patronu 10 milyon dolar teklif etmiş, gidiyormuş” katiyen inanmam. Gitmez.

Haberin Devamı

- Ertuğrul iyi para kazandığı için de kıskanıldı. Halbuki o hiçbir gün gelip ben şöyle bir para istiyorum demedi. Kurumun gelirleri iyi olduğunda iyi para verdik, olmadığında da hiç vermedik. Kazandığı her kuruşu da anasının ak sütü gibi hak etmiştir. Helal olsun ona.

Vuslat Doğan SABANCI’NIN MESAJI

İtiraf ediyorum

Bu özel gazetede Özkök’ün köşesini ele geçiren Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yazısını şöyle bitirdi: “Biraz pahalıya maloldu ama bir hayalimi daha gerçekleştirdim. Ertuğrul Özkök’ün köşesini ele geçirdim. Artık her şey tamam! Köşesindeki yazımı, ondan öğrendiğim önemli bir şeyi yazarak bitireyim: Zor zamanları, hayatı daha az ciddiye alarak atlatabilmek... Başına gelen her ne olursa olsun, dünyanın sonu değildir... Hayat hep güzel.”

Haberin Devamı

ÖZKÖK’ÜN KOZMİK ODASI

Teksas Elektrikli Testere Cinayetleri filminin kahramanı o odada ne arıyor? Sarı Denizaltı’nın sırrı ne? Mao’nun Kırmızı Defteri, Ertan Anapa 45’likleri neden o raflarda? Kanat Atkaya, Ertuğrul Özkök’ten habersiz 11. kattaki odasına sızdı ve bir genel yayın yönetmeninin hayaller stüdyosundan enstantaneleri, objeleri, fotoğrafları bu özel gazetenin sayfalarına taşıdı.

EŞİ TANSU ÖZKÖK

Karşımızda kimse duramazdı duramadı da zaten

Tansu Özkök, Beykoz’daki evin oturma odasında, Nuh Nebi’den kalma bir projektöre 16 mm filmleri yerleştirdi ve başladı 15 yaşından beri birlikte olduğu hayat arkadaşını anlatmaya...

Ertuğrul yurtdışı sınavlarına girmiş kazanmıştı. Aldı beni karşısına “Ya şimdi evleniriz ve benimle Paris’e gelirsin ya da bu iş biter...” dedi. Ama benim daha okul bitmemiş. Aileme söyledim, katiyen izin vermiyorlar. Çünkü bizim evde okumak önemliydi.
Babaannem ilk kadın öğretmen, dedem İstiklâl Mahkemeleri’nin kurucusu, babam İsmet İnönü zamanında Enerji Bakanı... Annem Denizli’deyken bile liseyi bitirmiş bir kadındı. Ailede ilk okumayan benim biliyor musun... Çok garip, Ertuğrul ise ailesinin ilk okuyanıdır.
Bizimkileri ikna etmek zor oldu. Tehdit ettim. Önce “İntihar ederim” dedim, olmadı. Sonra da “Karşınıza öyle bir gelirim ki beni Ertuğrul’a vermek zorunda kalırsınız” dedim. Bu ne demek? Hamile kalırım demek. Sonunda kabul ettiler. Deli gibi bir aşktı çünkü benimkisi. Öyle böyle değil. Koyu sosyal demokrat bir ailenin hippi kızıydım ben, Ertuğrul da solcuydu. İkimizin melanjı muhteşem olmuştu. Karşımızda kimse duramazdı, duramadı da zaten.

BEST OF ÖZKÖK

Haberin Devamı

Bu gazetede ‘arka sayfa güzeli’ yok, aksine güzeller geçidi var. Hepsi de Özkök’ün favorileri: Latetia Casta, Monica Belluci, Jennifer Aniston, Sophia Loren, Laura Antonelli ve Penelope Cruz...

YILIN KAÇAMAK FOTOĞRAFI

Hürriyet Magazin Servisi’nin hazırladığı ikinci sayfada büyük başlık “Barbados’ta yakalandılar”. Fotoğraftaki çift Beyonce ve Ertuğrul Özkök... Habere göre Özkök, Sharon Stone ile röportaj yapmak için gittiği Los Angeles’taki stüdyoda Beyonce ile karşılaşmış. Karşılıklı telefon numaraları verilmiş. İlişki zamanla aşka dönüşmüş ve Özkök ABD’li şarkıcıyı Barbados’ta yatında ağırlamış. Gazeteyi incelerken, Photoshop marifetiyle hazırlanan fotoğrafları gören Özkök, “İleriki yıllarda inşallah bu gerçek olur” yorumunu yaptı.

Press Bey oldu Ertuğrul Bey

Latif Demirci’nin karikatürleri, herkesi çok güldürdü... En çok da Ertuğrul Bey’i...

Başarılarla dolu 20 yılın ardından Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini 2 Ocak’ta Enis Berberoğlu'na devreden Ertuğrul Özkök'ün vedası da muhteşem oldu.

- Asistanından kuaförüne, yazı işleri müdüründen yakın korumasına Hürriyet ailesinden mesajlar.

- Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı: “Ertuğrul Bey’in T’leri: Telaşlıdır, testosteronu yüksektir, tam bir teflondur.”

- 20 yıl boyunca hazırladığı manşetlerden seçmeler.

- Hürriyet Moda Yazarı Sibel Arna yorumladı: Özkök’ün giyim tarzı.

- Ertuğrul Özkök’ün sporcu yanı. Aziz Yıldırım, Fatih Terim, Rıdvan Dilmen’in kaleminde veda satırları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!