Konuşan Yazılar” sergisi Ankaralılarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Konuşan Yazılar” sergisi Ankaralılarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 16:58

Geleneksel İslam sanatının en güzel örneklerini bir araya getiren “Konuşan Yazılar” sergisi, 13 Mart- 15 Nisan tarihleri arasında Ankara Sanayi Odası Sergi Salonu’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Yıldız Holding’in İslâm Eserleri koleksiyonunda yer alan hat eserlerinden oluşan “Konuşan Yazılar” sergisi, Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. 13 Mart- 15 Nisan tarihleri arasında Ankara Sanayi Odası Sergi Salonu’nda düzenlenecek sergi süresince, Konuşan Yazılar sergisinden özel bir seçki ziyarete açılacak. Yıldız Holding’in Çamlıca’daki sergi salonunda bugüne kadar binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Konuşan Yazılar, daha önce sergilendiği Bursa, Konya ve Edirne’de de yoğun ilgi görmüştü. Geleneksel İslam sanatının en güzel örneklerini bir araya getiren bu özel sergide Hâfız Osman (ö. 1698), Mahmud Celâleddin Efendi (ö. 1829), Yesârîzâde Mustafa İzzet Efendi (ö. 1849), Kazasker Mustafa İzzet Efendi (ö. 1876), Mehmed Şefik Bey (ö. 1880), Hasan Rızâ Efendi (ö. 1920), Hâmid Aytaç (ö. 1982) gibi pek çok kıymetli hattatın eserleri yer alıyor.

Haberin Devamı

13 Mart tarihinde açılışı gerçekleşen sergi, 15 Nisan’a kadar haftanın her günü 09.00-17.00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Konuşan Yazılar” sergisi Ankaralılarla buluştu

Bahattin Aydın: Hat sanatının kıymetli eserlerini Ankaralılarla buluşturuyoruz

Daha önce ülkemizin farklı illerinde sergilenen Konuşan Yazılar sergisinin şimdi de Ankaralılarla buluşacağını ifade eden Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, “Yıldız Holding olarak yürüttüğümüz kültür ve sanat faaliyetleriyle topluma fayda sağlamaya özen gösteriyoruz. Daha önce sergilediğimiz illerde yoğun ilgi gören ve hat sanatının öncü isimlerinin birbirinden değerli eserlerinden oluşan Konuşan Yazılar sergisini, Ramazan ayında başkentimizde sanatseverlerle bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm Ankaralıları Konuşan Yazılar sergisine davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!