Şamanizmi kendime yakın buldum

Güncelleme Tarihi:

Şamanizmi kendime yakın buldum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 00:00

Eşi Ezel Akay'la gittiği Hindistan'dan dinlenmiş, yenilenmiş ve değişmiş olarak dönen Şebnem Dönmez, kendini şamanizme de yakın hissettiğini söyledi. Dönmez, Hindistan'da yaşadıklarını Kelebek'e anlattı.

Haberin Devamı

Hey Girl yüz güzeli seçilmesinin ardından modellik ve sunuculuk yapan Şebnem Dönmez, televizyon dizileriyle adım attığı oyunculuğa aşık olduğunu söylüyor. Bugüne kadar beş sinema filminde oynayan Dönmez, yurtdışında da çalışmayı hayal ediyor. Yönetmen Ezel Akay’la evli olan Şebnem Dönmez’le Bebek Parkı’nda buluştuk ve hayata dair her şeyi konuştuk.

Boğa burcusun, doğa kızısın...

Evet, çok severim doğayı. Dağlar, deniz...

- En severek gittiğin yer neresi peki?

İstanbul’daki yaşantımda kaçtığım yer Kilyos. Bebek Parkı’na da çok gelirim; kendi başıma piknik yaparım, battaniyeyi alıp kitap okurum. Burası gerçi şehir içi, ama umurumda değil ki...

Haberin Devamı

-Halktan biri olsan daha mı rahat edersin?

Neredeyse halktan bir insanmış gibi davranıyorum. Gittiği yerde rahat edemeyen birçok ünlü var. Arkadaşlarımla da bunu konuşuyorum, galiba ben light davranan bir ünlüyüm. İnsanları da alıştırdım ve her yerde rahat davranıyorum. Eskiden de böyleydim ben. Şimdi bakıyorum da Türkiye’ye dünya starları geliyor ve hepsi de çok rahat. Bence normali de budur! Ne yapacaksın başka? Ünlüyüm diye yaşayamayacak mısın, hakkımız yok mu bizim!

- Geçtiğimiz aylarda Hindistan’a gittin.

Evet, Ezel’le beraber 29 Aralık’ta gittik. Yılbaşı gecesini orada geçirdik.

- Hindistan’da yılbaşı nasıl geçti?

Sıcaktı! Ama çok eğlenceliydi, güzeldi. Puna’ya gittik. Ezel benimle 10 gün kaldı orada, o döndükten sonra ben iki ay daha kaldım. Puna’da kaldım ama bol bol gezdim, Goa’ya gittim. Tapınakları gezdim, meditasyon yaptım, tarihi yerleri gezdim. Burada kar yağdığında ben denize giriyordum orada. Çok çok güzel geçti, yenilendim ve bana çok iyi geldi.

- Son dönemde birçok kişi yenilenmek ve ruhunu arındırmak için Hindistan’a gidiyor.

Ben ruhu arındırmak için bir yere gitmenin gerekli olduğuna inanmıyorum. Arınmak için dünyanın bir ucuna da gitsen, arınmıyorsan arınmıyorsun. Arınmak derken kendine dönük bir yaşamla insan birazcık daha tazeleniyor. Kendini dinliyorsun, ne istiyorsan onu yapıyorsun. Ben bu tatile ve duyguya hazırdım ve gittim. Yoksa burada da aynı Hindistan’daki gibi takılıyorum. Çok erken kalkıyorum, çok yürüyorum.

Haberin Devamı

- Ne kadar oldu evleneli Ezel Akay’la?

20 Ağustos 2004 yılında evlendik, bu yıl iki sene dolacak. İki yıllık evli olduğuma inanamıyorum.

- Sen Hey Girl dergisinin yüz güzeliydin.

Evet, her şey onunla başladı. Hayatın insanı nerelere getireceği belli olmuyor, çok enteresan. Sonra modellik, mankenlik, sunuculuk, oyunculuk geldi. Beş sinema filmi, bir sürü televizyon dizisi... Çok aşığım oyunculuğa.

- Beş sinema filmin hangileriydi?

"Kolay Para", "Mumya Firarda" filminde küçük bir rol, "Neredesin Firuze", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" ve Hollywood filmi olan "The Net". Bundan bir sene önce Amerikalılarla bir Hollywood filminde oynayacağımı söyleselerdi hayatta inanmazdım. Ama şu an hayal bile edemediğim başka kapılara yaklaşıyorum. Yurt dışına gitmeyi çok istiyorum.

Haberin Devamı

- Yurt dışında kalmayı mı hayal ediyorsun?

Evliyim ve çok mutluyum; buradaki hayatımdan çok memnunum. Ama bir proje bazında gitmek ve gelmek istiyorum. Hayallerim sadece işimle ilgili, yoksa ben buradaki hayatıma hep şükrediyorum.

- Eşinin yönetmen olması sana ne hissettiriyor?

Ezel çok egzantrik, enteresan bir adam.

- Ben Alaaddin’in sihirli lambasından çıkan cine benzetiyorum kendisini...

Aynen öyle... Bu çok konuştuğumuz bir şeydir aramızda ve doğru bir saptama. Valla ben de onu öyle görüyorum. Ezel çok zeki bir adam. Kova burcu, onunla yaşamak çok eğlenceli. Çünkü Ezel yaşadığı insanlara hayatı kolaylaştıran bir tiptir. Ezel gerçekten çok özeldir.

Haberin Devamı

- Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?

Evlenince böyle soru oluyor değil mi! Hindistan’dan acayip çocuk yapma isteğiyle geldim buraya. Ama sanırım daha hazır değilim.

- Hazır çocuğunuz, Ezel Akay’ın önceki evliliğinden Hasan var değil mi?

Evet, birbirimizi çok seviyoruz.

- Master yapıyorsun değil mi?

Bahçeşehir Üniversitesi’nde ileri oyunculuk konusunda master programınõ bitiriyorum.

- Yeni projelerin var mı?

Birçok teklif geliyor. Ben özellikle bir sit-com’da oynamayõ istiyorum.

Şamanizme ilgi duydum

- Reenkarne olduğuna inanıyor musun?

Bunu düşünmek hoşuma gidiyor, ama öyle bir şey hissetmiyorum. Ama "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü"nün çekimleri sırasında Bursa’ya gittik. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş döneminin araştırmasını yaptık tabii. Filmin içinde şamanlar vardı, mesela şamanlara karşı ilgi duydum. Bunlar iyileştirici insanlar;  çeşitli danslarla ellerindeki malzemelerle insanların içindeki hastalığı çıkartıyorlarmış. Bir tiyatro eserini düşün; orada bir oyun var ve sen oradan dönüşüme uğrayarak başka türlü çıkıyorsun. Her gittiğim oyun ya da filmden böyle dönüşerek çıkmıyorum ama etkilendiklerimden dönüşümle çıkıyorum. Geçmişte şamandım demiyorum ama, bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar olarak bizler şamanmışız. Kendimi şamanlığa ve şamanizme yakın hissettim.

Dans etmek istiyorum

Haberin Devamı

Kim bilir içimde daha neler var. Mesela dans etmek istiyorum ve bunu profesyonel olarak yapmak istiyorum. Yazmak da çok istiyorum. Çocukluğumdan liseyi bitirene kadar hep yazdım. Sonra mankenlik, modellik ve başka işler başlayınca durdum. Ve kendime "Şimdi bırakıyorum ve bir gün tekrar yazmaya başlayacağım" sözü verdiğimi çok net hatırlıyorum ve o gün geldi işte... Sanat denen şeyin sonu yok işte. Ben de   kendini tekrar etmekten sıkılan biri olarak en doğru yerdeyim sanatı seçerek.

Ezel bana çok seksi geliyor

- İnternette senin Ezel Akay’la evli olmanla ilgili yorumlar yapılmıştı.

Evet, ben de okudum o yorumları. Benim illa yakışıklı bir kişiyle mi evlenmem gerekiyordu? Benim hiçbir zaman hayatımda öyle yakışıklı, bebek suratlı biri olmadı. Bu zevk meselesi. Ben hiç küçük birisiyle birlikte olmadım.

- Mesela Brad Pitt gibi biri mi?

Brad Pitt belli ki çok iyi bir adam, şeker bir adam, yakışıklı olması üzerine tabii ki kaymaklı kadayıf olur. Ama fiziksellik bir süre sonra bıkacağın bir şey. Ruhların anlaşması önemli. Ayrıca bu bir zevk meselesi, Ezel bana çok seksi, çok yakışıklı geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!