Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 17:18

Kışın kapalı havalarda uyanmak, yataktan kalkmak çileye dönüşüyorsa... Siz de ona göre beslenin! İşte FitWell Beslenme Koçu’ndan ertesi gün dinç kalkmanızı sağlayacak tavsiyeler...

 
GÜNDE 3 SAATTEN FAZLA AÇ KALMAYIN:

Gün içerisindeki öğünlerinize sağlıklı atıştırmalıklar ekleyerek zinde kalabilirsiniz. Yatmadan 2,5 saat önce tüketeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar sayesinde uyku süresince aç kalacağınız süreyi minimuma indirip, güne zinde başlayabilirsiniz. 

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

PROBİYOTİK TÜKETİN:

Probiyotikler, bağırsak florasını sağlıklı hale getirerek karın bölgesinin incelmesine yardımcı olur. Ayrıca süt ve süt ürünlerinin tüketiminden sonra bağırsak problemleri yaşayanlardansanız bu sorundan da probiyotikler sayesinde kurtulabilirsiniz. Bu sayede herhangi bağırsak problemi yaşamayacağınız için ertesi güne zinde bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Menünüze probiyotik yoğurt ve kefir ekleyerek bunu alışkanlık haline getirin.

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

ŞİŞKİNLİĞE SEBEP OLAN İÇECEKLERDEN UZAK DURUN:

Alkol kullanımınızı kısıtlayın. Çünkü alkollü içecekleri tüketirken yanındaki atıştırmalıklar bel çevrenizde hiç sevmediğiniz o katmanların oluşmasına sebep olabilir. Şekersiz gazlı içeceklerin zararsız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu içeceklerde karbonatlaşma sonucu gelen gaz midenize yerleşerek şişkinliğe neden olur. Bu da sizi gece boyunca rahatsız edebilir ve hatta yeni başlayacak gününüze etki edebilir. Her öğün öncesi 2 bardak su tüketerek ödem ve şişkinlikten kurtulabilirsiniz.

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

OLABİLDİĞİNCE MEVSİME UYGUN SEBZE-MEYVE TÜKETİN: 

Kış aylarında çıkan sebze ve meyveler uzun sürede yetişen ve vücudu ısıtan gıdalardır. Lahana, havuç, karnıbahar, ıspanak, turp, brokoli gibi sebzeleri ve elma, portakal, mandalina, muz, ayva, nar, greyfurt gibi meyveleri tüketmeye özen gösterin. Böylece almanız gereken vitamin ve mineral takviyelerinizi günlük beslenmenizle almış olacak ve herhangi bir multivitamin veya benzeri takviyeler kullanmanıza gerek kalmadan yorgunluk hissini yaşamadığınız güzel bir güne uyanabileceksiniz. Aman dikkat; her zaman dediğimiz gibi meyvelerin azı karar çoğu zarar, unutmayın!

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

BALIK TÜKETİN:

Kış mevsiminde güneşten fazla yararlanılamadığı için kemik ve diş sağlığında önemli olan D vitamini ihtiyacı karşılanmasında balık tüketiminin önemli olduğunu unutmayalım.

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

YEMEKLERİN YANINDA ÇAY, KAHVE İÇEREK DEMİR EMİLİMİNİ AZALTMAYIN:

Yemeklerden alınan demir mineralinin kullanımının azalmaması için, yemeği yedikten sonra ilk 1 – 1.5saat içerisinde çay, kahve tüketmemeye özen gösterin. Böylelikle canlı, kanlı ve dinamik hissetmenize yardımcı olan demir mineralinin vücudunuz ve metabolizmanız tarafından maksimum oranda kullanılmasını sağlamış olursunuz.

Yataktan bir türlü çıkamıyor musunuz

 

 

 

 

 
 
 
 
 

BAKMADAN GEÇME!