Uğur Dündar'a büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Uğur Dündara büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Beşiktaş Kent Konseyi 'Onurlu Yaşam Ödülü dün akşam düzenlenen törenle gazeteci, haber programcısı ve yazar Uğur Dündar’a verildi. Sunuculuğunu Altan Erkekli’nin üstlendiği törende ödülünü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın elinden alan usta gazeteciyi dostları Yılmaz Özdil, Müjdat Gezen, Levent Kırca, Saadettin Tantan ve ustası Halit Kıvanç yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

 

Beşiktaş Kent Konseyi tarafından ikincisi verilen 'Onurlu Yaşam Ödülü', Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan isimlerden Uğur Dündar'a, dün akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

 

Ödülünü Beşiktaş Kent Konseyi ve Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan alan Dündar: “Bugüne kadar çok onurlu bir yaşam sürdürdüm. Çocuklarıma da miras olarak sadece onurumu bırakacağıma kuşkunuz olmasın” dedi. Usta gazetecinin ‘beyaz cam’daki serüvenine ve başarılarına bir bakış niteliği taşıyan belgeselin gösterildiği tören, Müjdat Gezen, Levent Kırca ve Halit Kıvanç’ın esprileriyle renklendi.

 

Haberin Devamı

GECEDEN KARELER / Foto Galeri

 

52 gün önce babasını kaybeden, Dündar’ın Star TV'den çalışma arkadaşı ve Hürriyet Gazetesi yazarı, Yılmaz Özdil’in: “Babam hayatta olsaydı, o da bu onurlu adam için bu gece burada olurdu” sözleri ise davetlilerden büyük alkış aldı.

 

Törende Altan Erkekli tarafından seslendirilen şiirinin yanı sıra Uğur Dündar’ın Star Ana Haber’i hazırladığı dönemine damgasını vuran sokak röportajlarından derlemeler gösteren Müjdat Gezen’in tek kişilik şovu izleyenleri kahkahaya boğdu.

 

1970 yılında TRT’de başladığı kariyeri boyunca binlerce yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik TV programlarına imza atan Dündar, ARENA Programıyla ülkemizde soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk yayıncı oldu. İki kez Sedat Simavi, birçok kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödüllerinin yanı sıra ülkemizin seçkin üniversitelerinden 300’ü aşkın başarı ödülü alan usta gazeteci, Şubat 2008’den Ekim 2011 yılına kadar Star Televizyonu Haber Grup Başkanı olarak “Uğur Dündar ile Ana Haber Bülteni"ni sunmuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!