Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Kum saati vücutlar için karın estetiği

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Kum saati vücutlar için karın estetiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 15:14

Karın bölgesi, vücudumuzun merkezidir. Estetik açıdan da önemli bir bölgedir. Bu bölgeyi deforme eden çok fazla faktör var.

Haberin Devamı

 Fiziksel aktivitenin olmadığı bir hayat tarzı ve fazla kalori alımı, vücudumuzda yağ olarak depolanır. Bu yağlanma en çok göbek çevresinde, alt karında ve bel bölgesinde görülür.
Bu durum kadınlar açısından çok önemli olan ince bel, düz karın görünümlerini yok eder.

Yağ alma işlemi

Liposuction (yağ alma işlemi), spora ve diyete rağmen asla gitmeyen inatçı yağlanmalar için bir çözüm olabilir. Özellikle gebelik öyküsü olmayan, ancak bel simidi ve göbek çevresi yağlanan hastalar için uygulanır.
Büyük kesi ve iz yapmadan, inatçı yağlar ince kanüller yardımıyla vücut dışına alınır. Böylece daha ince bir bel, karın yanlarında hatları belirgin definasyon, kum saati görünümü ve düz bir karın elde edilebilir.
Liposuction işlemi, güvenli ve konforlu bir süreç için genel anestezi altında yapılır.
Genellikle 1 gün hastane yatışı sonrası hasta taburcu olabilir. İşlem sonrası bol sıvı alımını içeren bir diyet önerilir. 4-6 hafta süreyle liposuction yapılan bölgelere korse takılması hem gerekli hem de oldukça etkilidir.
İlk günlerde kas ağrısı şeklinde hissedilen ağrı günler içinde azalır. Lenfatik masajlar iyileşmeye ve sonuca katkı sunacaktır. Birinci haftadaki kontrolden sonra günlük rutine dönülebilir.

Karın germe

Doğum ya da kilo alma sonrası gevşek ve orta-ileri deforme karınlar için sadece liposuction yeterli olmayabilir. Bu durumda liposuction ile karın germe ameliyatını kombine etmek gerekebilir. Karın germe ameliyatı, gevşek alt karın bölgesinin alınıp daha gergin bir karın elde edilmesini sağlar. Doğum etkisiyle oluşan karın kaslarının da onarılması bu ameliyatın en önemli parçasıdır.

Karın kası plikasyonu

Bu işlem, karın germe ameliyatının önemli bir aşamasıdır. Karın kaslarının arasındaki gevşeklik genellikle 2-3 cm civarındadır. Ancak bu gevşeklik yaş ve çoklu doğumlara bağlı olarak 7-8 cm’ye ulaşabilmektedir.
Bu bölgenin onarımı daha sıkı bir karın olmasını, daha güçlü karın duvarı olmasını, daha düz bir karın elde edilmesini, bel çevresinin incelmesini sağlar. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle oluşabilecek karın duvarı fıtık risklerini de azaltır.

Önemli detaylar

Karın germe ameliyatı, kesi ve izle sonuçlanan bir işlemdir. Alt karın bölgesinde çamaşır içinde kalacak şekilde bir iz hedeflenmesi çok önemlidir. Bu izin seviyesi, simetrisi, uzunluğu ve bu iz planlanırken ‘bel kavisi’nin ortaya çıkarılması ameliyatın önemli aşamasıdır.

Diğer önemli aşama ise “yeni göbek deliği” planlamasıdır. Yeni göbek deliğinin seviyesi ve karnın tam orta hattında olması, küçük ama önemli bir detaydır. Daha horizontal ve uzun ince vertikal şekilli göbek delikleri daha genç görünüm sağlar. Hatların belirginliğini sağlamak ve definasyonu artırmak için gerektiğinde karın estetiğini liposuction ile bitirmek gerekir.

Estetik süreci

Liposuction ve karın germe için herhangi bir mevsim veya ay önerisi yoktur. İstenildiği zaman ameliyat olabilirsiniz. Bu işlemde daha fazla hastane yatışı gerekebilir. Yine 4-6 hafta süreyle korse kullanılması gerekecektir.
İstirahat ederken ya da hareket halindeyken çakı pozisyonu denilen hafif bükümlü postürde olmak gerekebilir. İlk günlerde görülen ağrı sonra azalacaktır. Skar kalitesini artırabilen kremler, yağlı losyonlar ve güneşten korunma önemlidir.

Öneriler

Tüm bu işlemler planlanırken doktorunuzla konuşarak aklınızdaki tüm sorulara cevap bulmak önemlidir. Fiziksel ve psikolojik olarak işlemlere hazır olduktan sonra ameliyata girmeli, sonrasında da dinlenmeye yeterince zaman ayırmalısınız.
Bu süreçte yanınızda bir refakatçi bulunması faydalı olacaktır.
Proteinden zengin bir diyetle, bol sıvı alımı iyileşmenizi hızlandıracaktır. Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi özellikle karın germe ameliyatlarında sigara ve tütün mamulleri zararlıdır.
Öncesinde bırakmak, azaltmak gerekir. Her zaman söylediğim gibi bu işlemleri bakanlık onaylı yerlerde yaptırın. Doktorun işin uzmanı olması önemlidir. Diplomasını, geçmişini araştırın. İşlem yapılacak yerin hijyen koşulları da aklınızda mutlaka olsun.

BAKMADAN GEÇME!