Mükemmel bir cilt için ne yemeli?

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel bir cilt için ne yemeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 10:59

İnsanların cildi sağlıklı olup olmadığına dair önemli ipuçları verebilir. Sağlıklı bir insanın cildi de sağlıklıdır.Sağlıklı bir cildin de temelinde elbetteki doğru beslenme yatmaktadır. Doğru beslenme alışkanlığı ve doğru besinler ile, cilt, daha genç ve sağlıklı bir görünüme bürünür.

Haberin Devamı

Mükemmel görünümlü bir cilt için işe kahvaltı yapmayı aksatmamakla başlayın. Güçlü bir kahvaltı, sağlık ve güzellik için en önemli öğün olma özelliğini taşıyor.Kahvaltıda yenilen bal, kahvaltı gevrekleri, meyveler, su, meyve suyu ve süt cildi, maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı güçlendirmenin yanı sıra nemlendirip besler.Ayrıcasabahları aç karnına içilen suyun, cildi içerden besleyerek nemlendirdiğini, bol sıvı almanın cildin kurumasını önlediği bilinir.

FESLEĞEN

Fesleğenin cilt için birçok faydası vardır. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cildin pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.

DOMATES VE DOMATES SUYU

Mükemmel bir cilt için ne yemeli

Haberin Devamı

 Cilt sağlığı için çok önem taşır. Çünkü çok güçlü bir antioksidan olan likopenin birincil kaynağı olarak bilinir. Özellikle kuru cilt üzerinde oldukça etkili olduğu biliniyor.

YUMURTA

 Proteinler, serbest radikallerin hasara uğrattığı hücreleri yenilemeye yardımcı olur. Yumurta tam anlamıyla protein kaynağıdır ve cilt kuruluğuna karşı koruyucu temel vitamin olan biyotin de içerir.

BROKOLİ

Mükemmel bir cilt için ne yemeli

Yine cilt için oldukça faydalı bir sebzedir. Cildin yenilenmesini ve nemli kalmasını sağlar ve cilt kuruluğunu önler. Özellikle hafif yağlı şekilde hazırlanmış olan brokolileri tüketmek faydalıdır.

CEVİZ

İçinde bulunan Omega-3’ün en güçlü kaynaklarından biri olduğundan gün içinde mutlaka tüketilmesi öneriliyor. Yağ asidi içeriği sayesinde cildin elastikiyetini artırarak yaşlanmayı geciktiriyor ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlıyor.

SOMON BALIĞI

Mükemmel bir cilt için ne yemeli

Somon balığı cilt elastikiyetini arttıran bir tür karotenoid olan astaxanthin içerir, böylece daha az ince çizginiz olur.

NAR

Haberin Devamı

 Nar, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle ‘süper besin’ olarak adlandırılıyor. Nar ve nar suyu, genişlemiş damarların görünümlerini azaltarak cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.

KIRMIZI MEYVELER

Mükemmel bir cilt için ne yemeli

 Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği gibi kırmızı meyvelerin hepsi, cilt için en iyi potansiyel antioksidan görevi yürütüyor.

YEŞİL ÇAY

En zengin antioksidan kaynağı olarak gösterilen yeşil çay, aknenin doğal tedavisinde kullanılıyor. Cildi sıkılaştırıcı etki gösteriyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!