Mısır Ununun faydaları nelerdir? İçerisinde hangi vitaminler vardır? Mısır unu kilo aldırır mı?

Güncelleme Tarihi:

Mısır Ununun faydaları nelerdir İçerisinde hangi vitaminler vardır Mısır unu kilo aldırır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 17:52

Mısır unu cilt ve hücre yenileme için önemli bir besin kaynağıdır. Buğday ve beyaz una alternatif olarak günümüzde birçok kişi tarafından mısır unu tercih edilir. İçerisindeki A, B2 ve C vitamini sayesinde kemik gelişimini desteklerken bağışıklık sistemini de güçlü tutar. Mısır ununun faydaları ve içerdiği vitaminleri sizin için derledik.

Haberin Devamı

Mısır unu ile günlük protein, karbonhidrat ve lif ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bu nedenle diyet yapan kişiler de gönül rahatlığı ile mısır unu tüketebilirler. Vegan beslenme tarzı olanlar ve glütensiz beslenenler de mısır unu tüketmektedir.

Mısır Ununun Faydaları Nelerdir?

Beyaz un yerine alternatif olarak mısır unu kullanılabilir. Çeşitli yemeklerde de kullanılan mısır ununun insan vücudu için birçok faydası vardır. Mısır ununun faydalar:

Glüten içermediği için çölyak hastaları tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir.

Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir. Zengin bir besin kaynağı olduğu için yiyeceklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kötü beslenmeden dolayı insan vücudunda toksinler birikir. Mısır unu vücudun toksinlerden arınmasını sağlamak için iyi bir seçenektir. İçeriğindeki faydalı vitaminler ile vücudun temizlenmesine yardım eder.

Cilt için faydalı olan vitaminleri içinde bulundurduğu için cilt üzerindeki akne izlerinin geçmesine yardım eder. Cilde doğal maske uygulamak isteyenler mısır unu ile maske yapabilir.

Hücre onarımını gerçekleştirerek mısır unu sayesinde yaşlanmayı da geciktirebilirsiniz. Çinko bakımından zengin olması hücrelerin yenilenmesinde önemli bir rol oynar.

İçerdiği yoğun demir sayesinde kansızlığa iyi gelir. Özellikle de demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık için şifa niteliğindedir.

İçerisinde Hangi Vitaminler Vardır?

Mısır ununun içerisinde bol miktarda karbonhidrat bulunur. Bu da hem yetişkinler hem de çocuklar için besleyici olmasını sağlar. İçerdiği mineral ve vitaminler ile de vücudun daha zinde kalmasına yardımcı olur. Mısır ununda fosfor, demir, B2, protein ve A vitaminleri vardır. Diğer unlara göre lif oranı yüksek olması da tok tutmasını sağlar. Aynı zamanda sindirim sistemine de yardımcı olarak bağırsak hareketlerini düzenler. Kavrulmuş mısır unu C vitamini açısından zengin olduğu için kış aylarında bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. A vitamini içermesi de böbrek sağlığını korumasını sağlar.

Haberin Devamı

Mısır Unu Kilo Aldırır mı?

Ölçülü olarak mısır unundan yapılan ürünleri ya da ekmeği tüketmek elbette kilo aldırmaz. Fakat burada belirleyici olan mısır ununun ne kadar kullanıldığıdır. Mısır ekmeğini özellikle kilo vermeye çalışan kişilerin porsiyon kontrolü yaparak tüketmesi gerekir. Aksi halde bu kiloya yansıyan bir durum doğurabilir. Dolu dolu bir yemek kaşığı mısır ununda 61 kalori vardır. 1 çay bardağı mısır ununda 167, 1 su bardağı mısır ununda ise 320 kalori vardır. Mısır unun içinde en çok karbonhidrat, sonra protein, sonra yağ ve son olarak da lif vardır. Karbonhidrat oranı yüksek olması tok kalmaya, protein olması ise güçlü olmaya yarar. İçerdiği lif oranı sayesinde ise bağırsak hareketleri düzenlenir.

Haberin Devamı

Mısır Ununun Zayıflamaya Etkisi

Zayıflama sürecine giren kişilerin günlük olarak almaları gereken karbonhidrat, protein, yağ ve lif oranı vardır. Bunu en sağlıklı şekilde almak zayıflamak için önemlidir. Doyurucu bir besin olmasından dolayı diyette mısır unu önerilir. Özellikle ara öğünlerde yoğurt ve bir dilim mısır ekmeği tüketmek sindirim sisteminizin çalışmasına ve kilo vermenize yardımcı olur. Aynı zamanda içinde bulunan A vitamini sayesinde kilo verme aşamasında cildinizde herhangi bir yaşlanma ya da bozulma olmasını da önler. Mısır unu direkt olarak kilo almaya sebep olmaz. Bu nedenle kilo kontrolü ya da kilo verme aşamasında olan kişiler de rahatlıkla mısır unu ya da mısır ekmeği tercih edebilir.

BAKMADAN GEÇME!