Mikro filizler ile makro düzeyde beslenin... Mesut Türk yazdı...

Güncelleme Tarihi:

Mikro filizler ile makro düzeyde beslenin... Mesut Türk yazdı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 07:00

Sağlıklı beslenmek ve besin değeri yüksek yiyecek arayışı son yıllarda hiç olmadığı kadar önemli hale geldi.

Haberin Devamı

Bu ihtiyacımızı karşılama kapasitesi en yüksek besinlerden biri de mikro filizler. Doğu ülkelerinde çok uzun zamandır tüketilen, son zamanlarda Avrupa’da kullanımı oldukça yaygınlaşan mikro filizler hem yüksek oranda vitamin, mineral ve protein içeriyor hem de bağışıklığı güçlendiriyor. Mikro filizler vegan ve vejetaryen beslenme için büyük önem taşırken, aynı zamanda anti-aging etkisi ile de oldukça rağbet görüyor.

Mikro filizler ile makro düzeyde beslenin... Mesut Türk yazdı...

Mikro filiz nedir? Faydaları nelerdir?

Tohumlardan filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline “mikro filiz” denir.
∆ Bir tohumun filiz açma aşamasında lif ve proteinleri daha hızlı çoğaldığından mikro filizler tam bir enerji kaynağıdır. Saf yağ ve asitler bakımından da zengin olduğundan kanın şeker ve basıncını dengeler.
∆ Topraktaki kimyasalların henüz yeni alındığı bu evrede antioksidan seviyesinde yükseklik görülür. Bu şekilde bağışıklığın ihtiyacı olan antioksidan hızla sağlanır. Ayrıca vücut serbest radikalli hücrelerden daha hızlı arındığından kanserli hastalıkların yaşanma riski azalır.
∆ Mikro filiz besinleri hücrelerin hızla yenilenmesini desteklediğinden sinir hücreleri deforme olmaz. Bu da gün içinde stres ya da yorgunluk gibi sağlık sorunlarının önüne geçilir.
∆ İyi kolesterol seviyesini yükselterek kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını önler.
∆ Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
∆ Vücuttaki enfeksiyonları temizleyebilir.
∆ Kansere karşı koruyucu bir duvar ören mikro filizler, serbest radikallerle savaşır.
∆ Kilo vermeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Gizli açlığa karşı: “Mikro filizler”

Vitamin ve mineral eksikliği olarak bilinen gizli açlık, dünya genelinde 2 milyardan fazla kişiyi etkiliyor. Bunun nedeni günlük kalori ihtiyacımızı karşılayacak kadar yiyecek tüketsek de, tükettiğimiz yiyeceklerin besin değerinin yeterli olmaması.
Yetersiz beslenme bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırabilir ve çocuklarda büyümenin yanı sıra fiziksel ve bilişsel gelişimi etkiler. Mikro besinler, hücreleri oksidatif ajanların zararlı etkilerinden koruduğu için salgın hastalıkların kolay atlatılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Mikro filizler ile makro düzeyde beslenin... Mesut Türk yazdı...

Mikro filizler nasıl tüketilir?

Mikro filizleri saksıları ile birlikte online satın alabilirsiniz. Büyüyen mikrofilizleri uzadıkça koparıp tüketebilirsiniz. En çok faydayı çiğ olarak tüketildiğinde sağlar ve az miktarda tüketilse bile büyük bir tabak sebzeden daha çok fayda sağlar. Mikro filizlerinizi sulayarak ve güneş alan bir yerde tutarak büyümelerini sağlayabilirsiniz.

Buğday çimi

Buğday çimi eski Mısır’dan beri kullanılan, hem beslenme ihtiyacını karşılama hem de vücuttaki pek çok rahatsızlığa şifa olması açısından tüketilen önemli bir besindir. Birçok hastalığın tedavisinde doğal bir ürün olarak karşımıza çıkar. Buğday çimi sindirim ve mide rahatsızlıklarının giderilmesinde oldukça etkilidir, yüksek oranda lif içerdiği için de bağırsak problemlerini ortadan kaldırır ve metabolizmayı çok iyi çalıştırır, bazı kanser hastalıklarının tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Buğday çiminin en faydalı hali mikro filiz şeklindedir. Çünkü böylece en taze şekilde kalır.

Haberin Devamı

Buğday çiminin faydaları nelerdir?

∆ Kandaki toksinlerin nötr hale gelmesini sağlar.
∆ Vitamin ve mineral bakımından zengindir.
∆ Bünyesinde A, E ve C vitaminlerini barındırır.
∆ Kandaki oksijenin hücrelere taşınmasını sağlar.
∆ Sindirime yardımcı olur.
∆ Kolonu temizler.
∆ Vücutta bulunan cıva, alüminyum vb. zehirli maddelerin temizlenmesini sağlar.
∆ Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
∆ Vücuttaki enzim aktivitesini artırır.
∆ Kandaki pH seviyesini dengeler.
∆ Enerji verici özelliğe sahiptir.

BAKMADAN GEÇME!