Metabolizmam ağustos böceği gibi!

Güncelleme Tarihi:

Metabolizmam ağustos böceği gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 10:30

Metabolizmanın yavaşlığı konusunda hep bir suçlu aramanın yanlış bit tutum olduğunu ifade eden Diyetisyen Neslihan Aktepe, metabolizmayı hızlandırmak için yapılması gerekenleri anlatıyor.

Haberin Devamı

Ağustos böceği ile karıncanın hikâyesini hepimiz biliriz. Ağustos böceği yatar, ara sıra çalışır. Karınca ise istikrarlı bir şekilde amacına doğru gider. Son yıllarda sürekli artan diyet mitingleriyle de metabolizmamız neredeyse yılın 12 ayı uyur pozisyonda…

Metabolizmam ağustos böceği gibi

YAVAŞ METABOLİZMAMIZ KONUSUNDA HEP BİR SUÇLU ARAYIŞINDAYIZ

“Ben kadınım”,  “ben spor yapamam”, “benim genetiğim bu”, “zaten annem de böyleydi”, benim “hastalıklarım var ama”, “ben menopozdayım ne yapayım”…  Bu bahaneler böyle uzar gider.

Metabolizma hızı konusunda erkeklerin kadınlardan daha şanslı olduğu doğrudur. Erkekler kadınlara göre daha kaslıdır ve sahip olduğu bu yoğun kaslar da onların metabolizmasını kanatlanıp uçacakmış gibi yapar. Erkekler yediklerine bir miktar dikkat ettikleri takdirde çok güzel kilo verebilirler.

Haberin Devamı

Peki ya biz kadınlar? Küçük bir yüzdemizin kas ağırlığı yeterli seviyededir ve metabolizmaları hızlıdır. Ancak kas ağırlığım düşük diye de hızlı metabolizmaya sahip olma isteğimizden asla vazgeçmemeliyiz. Düzenli egzersiz ve beslenme ile kas ağırlığı da metabolizma hızı da arttırılabilir.

Metabolizmayı; hipotroidi, diyabet, menopoz, insülin direnci, polikistik over sendromu, oral kontraseptif kullanımı, kortizol yüksekliği, düzensiz uyku, hareketsiz yaşam gibi etkenler de yavaşlatmaktadır.

Yazmış olduğum hastalıklardan bir veya birkaçına da sahip olsanız, metabolizmanızı hızlandırarak başarılı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Kilo verebilmek için mucize beklemeyin. Siz mucizenin ta kendisisiniz. Yeter ki isteyin, doğru hedefe odaklanın ve diyetisyeniniz ile işbirliği içinde olun. Gerisi  teferruat…

Metabolizmam ağustos böceği gibi

METABOLİZMAYI HIZLANDIRABİLMEK İÇİN:

- Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın

- Günlük 3 lt su için

- Günlük 3 fincan beyaz çay için

Haberin Devamı

- En geç 3 saat ara ile beslenin

- Akşam kaçta yediğinize değil yedikten 2-3 saat sonra uyuduğunuza dikkat edin

- Düzenli ve kaliteli 7 saat uyuyun

- Düzenli egzersiz yapın

Metabolizmam ağustos böceği gibi

 

METABOLİZMAYI AĞUSTOS BÖCEĞİ FORMUNDAN ÇIKARAN BESİNLER:

- Yağsız süt ve süt ürünleri

- Yağsız et

- Sebze ve meyveler

- Tam tahıl ekmeği

- Kurubaklagiller

- Tarçın

- Zerdeçal

- Zencefil

- Baharatlar

- Mate, yeşil çay, beyaz çay

- Sirke

- Limon

- Greyfurt

- Keten tohumu

- Ananas

Metabolizmam ağustos böceği gibi

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!