Kilo almak için ne yapmalı?

Güncelleme Tarihi:

Kilo almak için ne yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 11:50

Kilo almak bazı insanlar için kilo vermek kadar zordur. Kilo almak isteyen kişilerin zayıflıkları, kronik hastalıkların, yeme bozukluklarının ve yetersiz beslenmenin sonucu oluşabilmektedir. Zayıf kişilerin dış etkenlere karşı direnci daha düşüktür ve kolay hasta olurlar dolayısıyla iyileşme süreleri de daha uzun olur.

Haberin Devamı

- Herhangi bir sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmek için bir diyetisyene, endokrinoloji uzmanına ya da dahiliye uzmanına gidin. Eğer bağırsak paraziti ya da bağırsak kurdu gibi canlıları vücudunuzda taşıyorsanız öncelikle onlardan kurtulmalısınız yoksa bütün emekleriniz boşa gidebilir. 

 - Abur cubur olarak tabir edilen, boş kalori içeren yiyecekleri çok yemek kilo almak için iyi bir yol değildir. Bu tarz besinler genellikle sağlıksız trans yağlar veya doymamış yağlar içermektedir. Eğer günlük enerji alımını arttırmak istiyorsanız, bu enerji sağlıklı besinlerden sağlanmalıdır.

Kilo almak için ne yapmalı

 - Yağlar midede uzun süre kaldıklarından dolayı tokluk sağlarlar. Bu nedenle kilo almak isteyen kişinin diyetinde yağda kızartmalar ve çok yağlı besinler yer almamalıdır. Etli yemekler yağ eklenmeden pişirilmeli, etsiz olanlara da yeterli miktarda yağ koyulmalıdır.

Haberin Devamı

 - Eğer kilo almak istiyorsanız, kendi iştahınızı kendiniz inşa etmelisiniz. Akşam yemeğinden önce küçük bir bardak şarap size gıda yardımcısı olacaktır. Ayrıca yemeklerden önce ve yemek aralarında su içmeyi unutmayın, iştahınızı berbat etmek istemezsiniz.

Kilo almak için ne yapmalı

 - İştahınızın açılmasına ve vücudunuzda kasların çoğalmasına yardımcı olan balık yağı ve B vitamini içeren beslenme programları düzenlenmelisiniz.

 - Sigaranın kilo almayı engelleyici niteliği olduğu unutulmamalısınız ve metabolizmanızı yavaşlatabilmek için tütün ürünleri tüketimine son vermelisiniz.

Kilo almak için ne yapmalı

 -  Çok önemli bir yöntem de algınızdır ve psikolojinizdir. Yani kilo alamıyorum ve çok zayıfım kilo almak istiyorum cümlesini aklınızdan çıkarın. Artık ben uyguladığım ya da uygulayacağım kilo alma yöntemleri ile kilo alma trendine girdim ve kilo almaya başladım diyerek öncelikle beyninize bu sinyalleri gönderin. 

Haberin Devamı

 - Hangi yiyecekler kilo aldırır konusunda bilgilenmeniz gerekir. Bunun için kesin bir şey söylemek zor olmakla birlikte genelde sağlıklı karbonhidrat içeren besinler olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, yulaf ezmesi, bulgur, süt, kuruyemişler, kuru meyveler bu gruba girer.

Kilo almak için ne yapmalı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!