Kaslarım neden gelişmiyor?

Güncelleme Tarihi:

Kaslarım neden gelişmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 09:33

Uzun zamandır ağırlık çalışmaları yapmanıza rağmen hala istediğiniz gibi kaslara sahip olamadıysanız dikkat! Bir yerlerde yanlış yapıyor olabilirsiniz...

Haberin Devamı

Spora başlayan ve kas geliştirme hayali kuran insanlar bir süre sonra kasları yeterli miktarda gelişmediği için motivasyonunu kaybediyor ve sporu bırakıyor. Yeterli ağırlık egzersizi yaptığınız halde kaslarınız gelişmiyorsa bazı noktalarda hata yapıyor olabilirsiniz. İşte kas gelişimini engelleyen nedenler:

1. YETERİ KADAR AĞIRLIK ÇALIŞMAMAK

Kaslarınızın biçimlenmesi için kaldırabileceğiniz oranda ağırlık çalışmalısınız. Bir sette 10 tekrar yapıyorsanız 9 ve 10'uncu sayılarda kaslarınızda yanma hissetmelisiniz. Eğer herhangi bir ağrı veya yanma hissetmiyorsanız kaldırdığınız ağırlık size hafif geliyor demektir.

Kaslarım neden gelişmiyor

Haberin Devamı

2. AĞIRLIĞI BELİRLİ PERİYOTLARLA ARTIRMAMAK

Çalıştığınız hareketlerde ağırlığı belirli periyotlarda artırmalısınız. Kaslar aynı ağırlığa bir süre sonra reaksiyon göstermemeye başlar ve gelişmeyi durdurur. Bu nedenle hareketlerinizde kullandığınız ağırlığı belirli aralıklarla artırmalı ve kaslarınızı az da olsa zorlayarak çalışmalarını sağlamalısınız.

3. YETERİ KADAR DİNLENMEMEK

Eğer kaslarınızı her gün çalıştırırsanız bir süre sonra kaslarınız hasara uğrar. Kaslarınızı bir gün arayla çalıştırmak ise hem dinlenmeleri hem de büyümeleri için yeterli zamanı bulmuş olmalarını sağlar. Böylece daha sağlıklı ve biçimli kaslara sahip olabilirsiniz. Her gün en az 7-8 saat uyumak da kasların gelişimi için önemlidir.

4. YETERİ KADAR KALORİ ALMAMAK

Harcadığınız kaloriden daha fazla kalori almanız durumunda kas gelişimi gösterirsiniz. Bu nedenle kalori oranınıza dikkat etmelisiniz. Ayrıca kas gelişiminde kaliteli karbonhidrat ve yağlar kadar önemli olan protein yönünden zengin besinlerden de maksimum oranda faydalanmalısınız. Kırmızı et, balık, tavuk ve yumurta gibi protein kaynaklarının yanında süt ve peynir gibi besinleri de sıklıkla tüketmelisiniz.

Kaslarım neden gelişmiyor

Haberin Devamı

5. YETERİ KADAR SU İÇMEMEK

Spor yaparken günde en az 3 veya 3.5 litre su tüketmeniz gerekir. Yeteri kadar su tüketmemeniz durumunda kaslarınız da yeteri kadar gelişemez. Omuz ve kol kaslarınız su içmediğiniz zaman güçsüzleşir. Su ihtiyacınızı litre cinsinden öğrenmek için kilonuzu 30'a bölebilirsiniz. Böylece günlük kaç litre su içmeniz gerektiğini bulabilir ve yeterli miktarda su tüketebilirsiniz.

6. AŞIRI KARDİYO YAPMAK

Kardiyo yapmak solunum sisteminize yararlı olmasının yanında aşırı kardiyo yapmak kas kütlenizin azalmasına yol açar. Kas yıkıcı özellikler gösterdiği için kardiyoyu ağırlık çalışmasından sonra en fazla 20-30 dk ile sınırlamak yararlı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!